Nasilna privatizacija vode v korist občinskih gospodov, ki v Občini Brežice poteka že leta, glavni nasilnež pa je župan Molan, dobiva te dni nove razsežnosti. Krajan Mrzlave vasi, ki noče sprejeti dejstva, da ta država lahko nezakonito krade, kar je naša ljudska skupna last in torej neodtujljiva, doživlja provokacije z vseh občinskih strani. Danes so občinarski komunalci pripeljali v vas kontejner za smeti, predelan v rezervoar za vodo !!!???, saj so hoteli vzeti tudi vodni vir na njegovi posesti, ki pa ga on ne prodaja niti vodo komurkoli zaračunava. Šest kmetij je bilo vezanih na ta izvir, danes je le še ena, ki jo je lastnik rešil, da ni ostala brez vode. In kar je najbolj žalostno, on želi le, da se vzpostavi stari, preverjeni sistem vodovoda, ki ga je imela cela vas pred prihodom Molana, ki pa sploh ni vezana na ta njegov mali izvir. Seveda pričakuje nove provokacije, saj občinarji vztrajajo pri nasilnem odvzetju pitne vode in preusmeritvijo na njihove vire, ki pa niso kvalitetni. In ta nasilna dejanja temeljijo na nezakonitostih, potvarjanju katastra, izdajanju soglasij  za nov nepotreben vodovod na tujih zemljiščih. Seveda se ne Molanu ne drugim pomembnim občinarjem ne zdi vredno pogovoriti se o težavi, ki pa ni zgolj težava, ampak grobo nezakonito dejanje. Spomnimo se pri tem Deklaracije združenih narodov o človekovih pravicah, katere podpisnica je tudi Slovenija kot članica ZN, v kateri 17 člen zelo natančno pove:  

17. člen

1. Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi.

2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto.

Torej je dejanje Brežiškega župana Molana v nasprotju z Deklaracijo in grobo kršenje človekovih pravic. Za tako dejanje bi v poštenem sistemu oseba morala nemudoma v Zapor, Molanu pa ni vredno pogovoriti se z ljudmi in se na miren, kulturen način dogovoriti, če je kje kakšen problem. Očitno mu je zaslužek edino pomembno dejanje, ki ga vodi pri komuniciranju z vaščani, njegove občinske lovke pa tako močne, da obvladuje vse od Komunale do Krajevnih skupnosti. Vemo tudi, zakaj si posamezniki premislijo, čeprav so na začetku bili proti. Ustvarjati lažne dvome, da vzameš izjemno kvalitetno vodo pomeni le imeti za hrbtom drugačne, zaslužkarske načrte s takšno vodo. Seveda se ni še nihče dotaknil te zelo verjetne zlorabe sistema. Najbolj žalostno pri umazani igri z vodo pa je, da se je novinar Dnevnika enostavno postavil na stran vodnega nasilneža, Žurnalova novinarka pa sploh noče objaviti zadeve. So ukazi res tako z visokih položajev?

Za zdaj ni več le policistov, ker očitno vedo, da so kazenske ovadbe že vložene, celo tožilka v Krškem je že dobila pooblastilo za raziskavo primera. Glede na znane hitrosti pravosodnih reševanj težav in znanemu namenu občine, da se vodovodno novo - staro spusti v delovanje kar brez tehničnega prevzema in potrebnih soglasij, torej zelo možno neustrezno, je strah pred dodatnim kršenjem zakonodaje zelo upravičen. Tudi naslovljeno javno pismo KPK-ju pred 4 meseci do danes še ni rodilo nobenega odgovora. Ko že misliš, da so morda kakšne inštitucije izvzete iz državnega samovoljnega aparata, žalostno ugotoviš, da takega ni. Je za tako delovanje nagrada ministrsko mesto?

Bojim se, da bo voda pod Gojanci sprožila tudi neželjene oblike, ki pa si jih občinarji očitno zelo želijo. Želi kdo oporekati , da je edini namen naše politike prodaja cele Slovenije, pri čemer voda ni izjema, celo gonilo za hitrejše izdajalsko delovanje vseh prsitojnih. Zanimivo, da se niti Cerar, niti Pahor in celo Klemenčič ne odzovejo nad ta fašizem proti lastnemu narodu, fašizem, ki hoče popolno odvisnost ljudstva od peščice bogatašev!!

Sram vas je lahko, vaš življenski moto je grabežljivost!!!

Kaj pa mi, ki smo na vrsti jutri? Bomo tiho?