Kategorija: cerkev.Kristus.papež.vatikan.biblija.župnik.m

Na tem zidu še ni objav.

O zidu:

Lastnik zidu: Borislav Kosi

Tip zidu: Osebni zid

Kreiran: 04.09.2014 00:10 (Sep 04, 2014)

Na kratko o meni

Skozi literaturo (in umetnost nasploh) ter filozofijo sem poskusil odkriti resnico, pa nekako vsaj meni ni šlo. Resnico lahko po moji izkušnji najdemo samo s pomočjo srca v naši notranjosti, za kar pa ni potrebno prebrati na tone knjig. Nosilec srčnega občutenja bivanja je po mojih izkušnjah lahko samo vseprežemajoča duhovna energija, katero smo v evropsko-sredozemskem civilizacijskem bazenu poimenovali Kristus. S tem pa nikakor ne mislim na maščevalnega in krutega katoliško-luteranskega "boga" večnega prekletstva. Ker so tudi bogovi večine ostalih religij enako »simpatični«, med drugim tudi ateistični bog materialistične znanosti, se mi zdi dosledno spoštovanje demokratične slovenske državne ustave, kjer je govora o ločenosti države in verskih skupnosti (recimo 7. člen), bistveno za naše preživetje in nadaljnji razvoj. Država naj bo demokratični, neideološki servis državljanov, temelječ na človekovih pravicah in svoboščinah.

Kaj me zanima

Umetnost - predvsem literatura ("padam" na Hafisa, Rumija, Sapfo, Tolstoja, Shawa, Selmo Lagerloef, Simona Jenka, Cankarja, Kajuha, ....), glasba (Santec music orchestra, Slade, AJ Gang, mladi Mozart, Rossini, glasba severnoameriških Indijancev, ...) mistika (Pitagora, Platon, Jezus Kristus, Origen, Manihejci, Katari, Bogomili, Eckhart, Hildegarda iz Bingna, Franček Asiški, Savonarola, Giordano Bruno, Swedenborg, Lorber, Mayerhoffer, Gabrielle iz Wuerzburga, .... ) - pa tudi enost z naravo in živalmi, posledično je logično, da sem veganec.

Ključne besede

Bog Oče-Mati, Jezus Kristus, živali, mati Zemlja, veganstvo, reinkarnacija, zločini cerkve, ustava, demokracija

Oglasi

6582.) matematičnestrture ii

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

3845.) hrepenenje ostane

Kategorija: Leposlovje

Cena: 9.99 €

5645.) kravica katra

Kategorija: Računalništvo in internet

Cena: 14.99 €

2390.) spolost skozi stoletje

Kategorija: Zdravje

Cena: 9.99 €

2701.) veiki ljudje abli svet

Kategorija: Leposlovje

Cena: 10 €

varnost pri delu na delovnem mestu in z njim povezane storitve. obiščite našo spletno stran in preverite kaj vse potrebujete za varno delo, ki ga opravljate.

Kategorija: Storitve

Cena: 1 €

konopljina semena lahko uporabljamo kot samostojno živilo, saj vsebuje veliko beljakovin. lahko pa jih uporabimo kot dodatek pri solatah, juhah ali pa pri peki kruha. več info: https://be-hempy.si/izdelek/oluscena-konopljina-semena/

Kategorija: Prehranska dopolnila

Cena: 9 €

7747.) zlati faraon

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 10 €

6321.) vdovec

Kategorija: Leposlovje

Cena: 25.99 €

4429.) orlovo darilo

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 25.99 €

3596.) drugo mesto

Kategorija: Otroška literatura

Cena: 14.99 €

1967.) deklica in sončnice

Kategorija: Duhovnost in osebna rast

Cena: 9.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj