Članek
Energetska izkaznica
Objavljeno May 23, 2015

Energetska izkaznica je javna listina s podatki o energetski učinkovitosti stavbe s priporočili za povečanje energetske učinkovitosti. Energetska izkaznica stavbe mora vsebovati referenčne vrednosti, ki omogočajo primerjavo in oceno energetske učinkovitosti stavbe.

Energetska izkaznica stavbe je bila zasnovana leta 2006. Njen osnovni namen je podajanje informacij o porabi energije v stavbi.

Energetska učinkovitost stavbe se določi na podlagi izračunane ali dejansko porabljene letne energije za zadovoljevanje različnih potreb v zvezi z njeno običajno uporabo ter odraža energetske potrebe za ogrevanje in hlajenje, da se vzdržuje predvidena temperatura stavbe in potreba po sanitarni topli vodi.

Energetski izkaznici morajo biti priložena tudi priporočila za ekonomsko upravičene izboljšave energetske učinkovitosti stavbe, razen pri novih stavbah in pri najemu. Priporočila morajo biti za posamezno stavbo tehnično izvedljiva in z njimi se lahko oceni dolžina obdobja odplačevanja ali stroškovne ugodnosti.

SPREJEMANJE NAROČIL ZA IZDELAVO ENERGETSKIH IZKAZNIC >>>