Članek
Nepopolna preglednica minulega dela (20. del)

Tega do sedaj sicer nisem dosti omenjal, ampak tam nekje okoli 2009 sem bil glavni tajnik Evropskega združenja EU-kritičnih gibanj. ...

Objavljeno Aug 11, 2019

POLITIČNA VSEBINA


Tega do sedaj sicer nisem dosti omenjal, ampak tam nekje okoli 2009 sem bil glavni tajnik Evropskega združenja EU-kritičnih gibanj. To je do danes organizacijsko sicer že precej zamrlo, ampak našim britanskim kolegom (takrat recimo UKIP) je pa uspelo pobegnit iz EU zapora. V TEAM so prišle vse mogoče ne-skrajne organizacije, torej ni bilo "rasistov", ampak so bili pa avstrijski komunisti.

Tja so me imenovali zaradi dolgoletnega truda na področju EU-kritičnosti v Sloveniji, verjetno pa tudi zaradi organizacijskih sposobnosti, ker ko sem bil tajnik, smo imeli redne Skype konference in zadeva bi lahko bila uspešna - ko bi članice (še posebej skandinavske) to hotele.

Doma sem bil aktiven v NOVI stranki (od 1996) in v Skupini Neutro.

Primer delovanja skupine Neutro:

Temeljna kritična dejstva o EU



moj prevod, okoli leta 2000
delano na zalogo...
...morda pa kdaj prav pride...
PDF izdaja

epub izdaja

Zdaj pa na večinoma Youtube povezave, če kje kaj ne bo delalo, me prosim obvestite. Seznam je pomagala pripraviti I. Gornik, za kar se ji zahvaljujem.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

(1)
Datum dogodka: 10.10. 2012

Blaž Babič, Komentar ustavnemu sodniku Zobcu
(objava 7.11. 2012)
(objava 15.11. 2012)

Vsebina: Tega dne je imel ustavni sodnik Jan Zobec predavanje na Pravni fakulteti v Ljubljani, z naslovom: "7 NAGLAVNIH GREHOV SLOVENSKEGA PRAVOSODJA". Ob koncu predavanja je Blaž Babič dopolnil njegovo predavanje z nekaj naglavnimi grehi samega Ustavnega sodišča. Upamo, da bo dobro sodil v primeru ZRLI-UPB2.  MLADINA je dogodek opisala tako.



(2)

Referendum // 1. javna predstavitev mnenj, ustavna komisija 17.10. 2012

PZ Prapor Svobode, razprava v DZ, Blaž Babič
(objava 1.11. 2012)
(objava 2.11. 2012)
(objava 1.7. 2015)

Vsebina: Predsednik Političnega Združenja Prapor Svobode, Blaž Babič, v Državnem zboru RS, razpravlja o nameri parlamentarnih političnih strank, da omejijo institut referenduma in v ta namen spremenijo Ustavo RS. Prapor Svobode nasprotuje omejevanju ljudovlade in zmanjševanju ustavnih pravic državljanov Republike Slovenije. Referenduma sploh ni mogoče razpisati o nobenem pomembnem družbenem vprašanju, ki ni v zaključni fazi zakonodajnega postopka. Zbiranje podpisov na upravnih enotah, kakor je urejeno danes, je protiustavno. To je potrdilo tudi Ustavno sodišče, hkrati pa se je črtalo 2. poglavje referendumskega zakona. Šlo je za pravni izbris pravic vseh volilk in volilcev do predhodnega zakonodajnega referenduma. Šlo je za prikrit ustavno pravni državni udar.


(3)

Datum dogodka:  23.10. 2010, objavljeno 14.11. 2010


10. del konference OPS - HERVARDI 2010

11. del konference OPS - HERVARDI 2010

12. del konference OPS - HERVARDI 2010

Vsebina: Blaž Babič o neposredni demokraciji v Sloveniji in drugje po svetu.



(4)

Objavljeno je bilo 15.3. 2012

Okrogla miza o dekriminalizaciji konoplje 01
Okrogla miza o dekriminalizaciji konoplje 02

Vsebina - govorci za omizjem: Dr. Darja Kocjan Ačko, Biotehnična fakulteta; Roman Paškulin, dr. med., OMI - Inštitut Odprte Misli, zavod za antropološko medicino; Dejan Rengeo, uni.dipl.ing.agr., Izvir-Interesno združenje za vodilne industrijske rastline; Milan Krek, dr. med., spec. soc. med., Direktor zavoda za zdravstveno varstvo Koper. Razpravo povezuje Blaž Babič



(5)

Datum dogodka: 7.11. 2012, objavljeno je bilo 17.11. 2012

Blaž Babič, Pogovor z Bodijem Meškom o ustavni pobudi glede ZRLI-UPB2

Vsebina: Združenje umetnikov Paviljon (ZUP) je dne 5.11.2012 na Ustavno sodišče vložilo Pobudo za oceno ustavnosti ZRLI-UPB2. Pri pripravi pobude jim je pomagal predsednik Praporja Svobode, Blaž Babič. Pogovor z Blažem je vodil Bodi (Bogdan Kristofer Meško).



(6)

V živo je bilo pretočeno 6.3. 2013

Prapor Svobode, Blaž Babič za ZDAJ PA DOST!

Vsebina: Ali potrebujemo spremembo ustave? Ali smo zamenjali Beograd z Brusljem? Kaj se dogaja v Evropskem Parlamentu? Kaj je Prapor Svobode? Kakšno je njegovo mnenje o manjšinah in problematiki referenduma? Ali si želi predčasne volitve? Blaž Babič o vsem tem in še o (ne)enakem financiranju strank in ali smo s spremembo predsednika vlade že kaj dosegli.



(7)

Objavljeno je bilo 25.6. 2015

O celjskih goljufih

Vsebina: Blaž Babič, ustanovitelj fb skupine Žrtve celjskih oderuhov in goljufov, opozarja na napake v delovanju države, ki ni sposobna obsoditi nekaterih očitnih kriminalnih dejanj niti ozaveščati ljudi, naj ne nasedajo obljubam o vabljivih posojilih mimo uveljavljenih finančnih hiš. Ravno tako se ne spodbuja ogoljufanih, da spregovorijo o tem. Omenjena spletna skupina širi o tem informacije ter pomaga pri povezovanju žrtev goljufij.


(8)

Datum dogodka in objava: 8.12. 2015

Novinarska konferenca Gibanja Zedinjena Slovenija

Vsebina:
"Za danes ob 11:00 je bila napovedana novinarska konferenca GZSi.

Vabilo je bilo poslano na več kot 300 e-naslovov urednikov in novinarje, glasilo pa se je:

Spoštovani,

vabimo vas na novinarsko konferenco Gibanja Zedinjena Slovenija, v zvezi z referendumsko kampanjo o Noveli zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR-D), ki bo v torek, 8. 12. 2015 ob 11.00 uri, v gostilni Pod lipo, Borštnikov trg 3, v Ljubljani.

Medijem bomo predstavili diskriminacijsko zakonodajo v trenutni referendumski kampanji, za katero so v celoti odgovorne parlamentarne stranke vseh sklicev parlamenta Republike Slovenije ter naš predlog za odpravo tovrstne diskriminacije in vzpostavitev pogojev za nastanek svobodne družbe enakopravnih državljanov – slovenske ljudovlade, ki bo delovala v skladu z obstoječo Ustavo RS.

Z odličnim spoštovanjem

in osti jarej

Gibanje Zedinjena Slovenija
predsednik Sveta ZSi
Matija Blatnik"

Vir: fb Blaž Babič



(9)

Datum dogodka: 11.5. 2016, objavljeno je bilo 9.10. 2016

Blaž Babič, Gibanje Zedinjena Slovenija, ZSi, v Državnem zboru, o Brglezu in preprečenih referendumih

Vsebina: Blaž Babič v imenu izvenparlamentarne politične stranke Gibanje Zedinjena Slovenija (ZSi) opozarja na kršenje temeljnih človekovih pravic, natančneje pravice do referenduma. Jabolko spora je bila nestrokovna odločitev predsednika Državnega zbora Milana Brgleza, ki je bila v bistvu politična poteza. Namreč, predstavniki delavcev migrantov so se odločili za vložitev šest pobud za referendum z navedbo, da je potrebno vsak zakon preučiti in presoditi, ali je v škodo državljanov. ZSi je podala kazensko ovadbo zoper g. Brgleza zaradi zlorabe položaja, kajti le-ta je sprejel odločitev, da ne bo določil roka za zbiranje podpisov pod pobude delavcev migrantov. ZSi je vložila dve kazenski ovadbi ter pobudo za oceno ustavnosti omenjenih šestih zakonov.


(10)

Datum dogodka: avgust 2016, objavljeno je bilo 10.10. 2016

Blaž Babič - Gibanje Zedinjena Slovenija - Politično pravo

Vsebina
: Politično pravo (Blaž Babič - Gibanje Zedinjena Slovenija)


(11)

V prostorih Slovenskega Svetovnega kongresa 21.9.2017, objavljeno je bilo 24.9. 2017

Tiskovna konferenca na temo kršitev človekovih in ustavnih pravic (2. tir)

Vsebina
: Tiskovna konferenca na temo kršitev človekovih in ustavnih pravic državljanom v času referendumske kampanje za Zakon o drugem tiru

(12)

Izzivi varovanja človekovih pravic in svoboščin, okrogla miza PF LJ, 7. 12. 2017.

Moja intervencija z vprašanji.

Vsebina: Čudovit prikaz odziva "varuhinj" ustavnosti in človekovih pravic na dejanske probleme.

(13)

Objavljeno je bilo 25.1. 2018

"Potrebujemo še demokracijo?", komentar

Vsebina: Blaž Babič komentira predavanje o demokraciji. Pred tem pa je razdelil kopije "Izhodišč za razpravo",



(14)

Objavljeno 15.5.2018

Intervju: Sodelovanje Vlade RS v kampanji je bilo protiustavno

Vsebina
: Referendum o Zakonu o 2. tiru

————————————————————————

ZGODOVINSKA VSEBINA



(1)

Datum dogodka 7.6.2013, objavljeno 16.8.2013

1/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

2/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

3/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

4/4 Dr. Cyril A. Hromnik, Univerza na Primorskem: Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?

Vsebina: Univerza na Primorskem je dne 7. rožnika 2013, v sejni sobi palače Armerija organizirala predavanje gostujočega slovaškega zgodovinarja dr. Cyrila A. Hromnika (ki sicer živi in dela v Južni Afriki), z naslovom »Sloveni, Slovaki, kje so vaše korenine?« Gre za prvo zgodovinsko predavanje v akademskih krogih na Slovenskem, ki povsem zanika do sedaj uveljavljeno teorijo o prihodu t.i. Slovanov v naše kraje v 6. in 7. stoletju. Univerza na Primorskem je s tem omogočila ključen premik, ki je prenesel razpravo o izvoru Slovencev v akademske zgodovinske kroge in tako na stežaj odprla vrata resnici . Zgodovinar dr. Hromnik je v zadnjem obdobju razvil izvirno teorijo o srednjeevropski domovini Slovenov (prednikov Slovencev in Slovakov), ki obsega širši javnosti neznano slovensko zgodovino v rimski dobi in v predrimski bronasti dobi. Letos bo izšla njegova monografija z naslovom Sloveni in Slovensko, ki bo obsegala obdobje od 3.200 let pr. Kr. do leta 907 po. Kr. (do prihoda Madžarov). Bistvo Hromnikove Slovenske staroselske teorije je moč opisati z dvema ključnima trditvama: 1. Slovanov nikoli ni bilo, saj so to ime iznašli šele v začetku 19. stoletja na Češkem, z očitnim namenom zabrisati sledi starih Slovenov, prednikov današnjih Slovencev in Slovakov. Hkrati z iznajdbo t.i. Slovanov zablatencev (tistih iz močvirskega blata) so razvili tudi izmišljeno "teorijo« o njihovem prihodu v srednjo Evropo v 6. in 7. stoletju. Nobenih »proto-Slavjanov«, in zagotovo nobenih novopečenih »Slovanov« iz 19. stoletja, nikoli ni bilo. V Pripjatska močvirja sta jih potisnili nemška imperialna šola zgodovinarjev, ki so sanjali o možnem Drang nach Osten in češka šovinistična šola (F. Palacký, L. Niederle, V. Chaloupecký, itd.), ki sta na tak način hoteli odstraniti Slovene (prednike Slovakov in Slovencev) iz vsakomur očitne verske, kulturne in trgovske prvotne domovine Slovenov ob Donavi. 2. Domovina starih Sovenov je umeščena v srednjo Evropo, na obeh straneh reke Donave od Tater in Karpatov na vzhodu, do Jadranskega morja in Alp na zahodu. Sloveni so tu prebivali že najmanj 3.000 let pred našim štetjem. Dr. Hromnik s svojimi raziskavami daje povsem prav Juriju Venelinu (Starodavni in današnji Slovenci), ki je enake trditve postavil v prvi polovici 19. stoletja, ter opisal tri rimsko-slovenske vojne. Ob tem je pomembno, da Hromnik Venelinovega dela sploh ne pozna, do svojih spoznanj pa se je dokopal povsem neodvisno.



(2)

Datum dogodka 22.10.2013, objavljeno je bilo 26.10. 2013

Predstavitev nove knjige Peter Kozler in Zemljovid slovenske dežele

Vsebina: Avtorja knjige Andrej Šiško in Dimitrij Kebe sta skupaj s članom uredniškega odbora Blažem Babičem v Svetovnem slovenskem kongresu pred malim, a navdušenim občinstvom predstavila nekaj ključnih poudarkov iz svojega dela. Rdeča nit je bil ponatis pravega, povečanega, izboljšanega Kozlerjevega Zemljovida iz leta 1864, na katerem nikdar in nikoli ni bilo vrisane kakršnekoli črte na Dragonji - le-ta je bila vedno vrisana naknadno in pomeni ponareditev izvirnika. Do tega ponatisa so slovenski javnosti po nemarnem ali načrtno predstavljali le zemljevid iz leta 1853, ki pa se od prej-omenjenega bistveno razlikuje, oz. je manjši, saj je Kozler vmes dobil popravljene podatke o poselitvi Slovencev. Na predstavitvi ni bilo nobenega novinarja, kljub temu, da so bili ustrezno vabljeni, zato smo vam pripravili ta posnetek in zaobšli njihovo trdo cenzuro. Posnetek je vreden ogleda tudi zaradi odličnega kratkega govora dr. Duše Krnel Umek, ki kot znanstvenica razloži problem današnje znanstvene stroke (in politike), tako da lahko vsakomur postane jasno, da je današnje slovensko zgodovinopisje pred velikim zlomom ali pa očiščenjem.
To in druge knjige lahko naročite na ZDD Hervardi.




(3)

Datum dogodka: 25.3. 2015, objavljeno je bilo 29.3. 2015

Andrej Šiško // Državni svet // Anton Vramec in Slovenci

Vsebina: Prikrita SLOVENSKA zgodovina, "Najstarejša" SLOVENSKA knjiga / knjiga

Andrej Šiško, Dimitrij Kebe, Blaž Babič, Dr. Duša Krnel Umek, Franc Krnjak



(4)

Objavljeno je bilo 28.5. 2015

Anton Perdih - predavanje v DS RS

Vsebina: Dr. Anton Perdih je Komisiji Državnega sveta RS za znanost, kulturo, šolstvo in šport predstavil znanstvene ugotovitve DNK rodoslovja o Slovencih in Evropejcih, ki povsem zavračajo dosedanje trditve o priselitvi naših prednikov izza Karpatov v 6. in 7. stoletju, podpirajo pa avtohtonistočne teorije oziroma Slovensko staroslesko teorijo, v skladu s katero so Protoslovenci živeli v Srednji Evropi že več stoletij, morda celo tisočletij pred našim štetjem.


--------------------------------------------------------------------------------------


(pardon, ampak lahko greste tudi NAPREJ NA 21. DEL)

Dej se izvali iz te anonime, bod desc.

Na katero "druščino" pa namiguješ? V Kosezah nimam nikogar...

Bolj na hitro si prebral in bolj na okorno vse skupaj zaključil. Pa še anonimna rit si :)