Članek
Ali so mediji načrtno spregledali debelo Arsenovićevo laž o švicarskem računu?

Problem za Arsenovića je bil dvoplasten - eno je bilo poslovno nakazilo kupnine na švicarski račun, drugo pa sam obstoj taistega računa, z vidika ustrezne samoprijave ob nastopu politične funkcije. ...

Objavljeno Mar 15, 2019

Po tem, ko je Požareport objavil prve informacije o "problematičnem" švicarskem računu novega mariborskega župana Aleksandra Arsenovića,

Članek prvi (razkritje)
Članek drugi
Članek tretji

se je seveda zganila tudi medijska mašinerija in pričela pokrivati (zamegljevati) početje novopečenega župana, starega poslovnega mačka v ustvarjanju dolgov.

Problem za Arsenovića je bil dvoplasten - eno je bilo poslovno nakazilo kupnine na švicarski račun, drugo pa sam obstoj taistega računa, z vidika ustrezne samoprijave ob nastopu politične funkcije.

Sam Arsenović se je branil izmenično na dva načina. Eden je bil ta, da je "pozabil" prijaviti račun v tujini na obrazcu, potem pa je še celo nadaljeval z lažjo, da je bil ta račun že davno zaprt.

Nazadnje se je glede tega zlagal na mariborski RTV, v sredo, 13.3.2019:



06:20      "Tu ni bilo nobenega razkrivanja, ta račun je bil pravočasno prijavljen, davek je bil plačan v Sloveniji in račun je bil po tem, ko je transakcija v Sloveniji stekla, tudi že zdavnaj zaprt in je že sedem let zaprt."

Enako je povedal za STA, ki je posredovala samo njegov odgovor, ne pa tudi izvirnih navedb Požareporta.

“Vesten in odgovoren”mariborski župan Saša Arsenovič “zamudil” s prijavo premoženja KPK!? - 10.3.2019

Rok za oddajo obrazca po pozivu je 15 dni, ki se ga bo župan vsekakor držal. V skladu z napisanim tako ni prišlo do prekrška,” pravijo v županovem kabinetu. “Do situacije je prišlo zaradi spregledanega specifičnega obrazca, saj je moral komisiji oddati še druge zadeve (obrazce), ki pa so bile oddane že pred časom,” so dodali.



Torej - pozabil je navesti podatke o računu, ki je "bil zaprt že pred sedmimi leti" - pri čemer je 2019 minus 2011 enako osem?

Skratka, Arsenović vsekakor določene vrste matematike ne obvlada, verjetno pa so mu tuja tudi resnicoljubna dejstva. In upam, da se bodo mediji in ustrezne državne službe odzvali na naslednje podatke:

Problem je namreč v tem, da je prejšnji konec tedna soborec B.V. želel malo preveriti stanje tega "neobstoječega računa". Šlo je za popolnoma samostojno raziskovalno državljansko akcijo, podatke pa je tako ali tako dobil pri Požareportu. In kaj se je zgodilo, bila je nedelja 10.3.2019?

Njegovo nakazilo, donacija v višini 1 švicarskega franka (CHF) je šla gladko skozi.


Tule je še drugi dokaz:


in še tretji:

Vsakomur, ki zna malo nemško je jasno, da je banka sprejela naročilo in povedala, da ga bo ustrezno izvedla naslednji delovni dan, torej v ponedeljek, 11.3.2019.

Kako naj bi banka lahko izvedla to nakazilo, če pa naj bi bil ta račun "zaprt že sedem let"?

No, v ponedeljek, 11.3.2019 so se razmere v švicarskem bančnem sistemu le nekoliko spremenile - enako nakazilo, kot v nedeljo, sedaj ni bilo več mogoče. Pojavilo se je namreč obvestilo o tem, da takega računa več ni.

Če kdo potrebuje še jasnejše dokaze, da je Arsenović lagal o zaprtju računa, o tem, da je šel na-vrat-na-nos zapirati taisti račun, ko je postalo prevroče, in o tem, da mojega fb računa mediji nekako ne želijo omenjati v javnosti... :)

Tukaj je povezava do nedeljske objave, tukaj pa do sredine.

Skratka - pošljite te dokaze na FURS in KPK, pa naj oni ugotavljajo, kako je njih in slovensko javnost poskušal zavajati novopečeni nastavljenec vsem znanega okupatorskega lobija.