Članek
Zakon o Drugem tiru je pokopalo Ustavno sodišče
Objavljeno Jul 03, 2018

Danes sem prevzel priporočeno pošiljko z US. Vsebina me je (ponovno) dodobra pretresla, saj gre za vsebine, od katerih je odvisna še tista minimalna "demokracija", ki jo državljanom simulira državni aparat.

Prvo sporočilo je šokantno. Moja pobuda za oceno ustavnosti ZIUGDT (skupaj z dopolnitvijo in kazensko ovadbo) se zavrže...        AMPAK POČAKAJTE, TO ŠE NI VSE! V SAMO TREH MINUTAH NADALJNJEGA BRANJA...


Zavrženj iz tega ali onega (neutemeljenega!) razloga sem od US sicer že navajen, tokratno pa me je v resnici spravilo v dobro voljo. Na drugi strani so namreč Ustavni sodniki in sodnice zapisali, da je uveljavitev ZIUGDT preprečila uvedba referendumskega postopka, zato ZIUGDT še ni začel veljati.

In zdaj, če vemo, da sem v osnovni pobudi jasno zahteval od US, da takoj zadrži izvajanje ZIUGDT do končne odločitve naslovnega sodišča, pa te moje zahteve/predloga US niti ni obravnavalo posebej (do danes, torej po 9-ih mesecih "vrhunske politične drame"), potem lahko sklepamo, da US ve nekaj, česar javnosti še ni dano izvedeti - namreč, da je projekt ZIUGDT pokopan.

Edina preostala možnost še bi bila, da bi mene poskušali na US nategovati preko vseh meja, v kar resnično težko verjamem. S tem mislim, da bi "nekako" zakon le bil objavljen, potem pa bi moral ponovno vlagati identično pobudo. Nesmiselno.

Lažje mi je sprejeti tezo, da na US že vedo, da bo zaradi tega ali onega razloga (bodisi uspešno obravnavana kazenska ovadba, bodisi novi vzporedni pravni podvigi Vilija Kovačiča) zakon preprosto padel. Konec. Finito.

V kolikor bi imel kak (korekten, izkušen) pravnik drugačno mnenje, ga prosim dostavite v komentarje.

1. Pod korektno sem mislil tudi to, da se je oseba sposobna podpisat z imenom in priimkom. 2. O kakih "sočasno vloženih zahtevkih" sploh govoriš? 3. O referendumu očitno bluziš. 4. Edino imaš prav, da so se na US s tem izognili javnemu pojasnjevanju, ali sem imel v pobudi za oceno ustavnosti jaz prav... temu se izogibajo kot hudič križa. 5. V zadnjih dveh stavkih spet nabijaš na pamet in lastno nevednost preslikavaš na ves narod. - - - - - - - - - - - - - Taki se prosim ne oglašajte, hvala.