Članek
Vladislav Stres - amater, egotrip ali agent?
Objavljeno Dec 01, 2017

Zaradi svojega dolgoletnega (od leta 1996) aktivnega delovanja v politiki, si dovolim podati ocene o določenih ljudeh, ki temeljijo na preverjenih dejstvih, predvsem pa na izkušnjah v živo. Tako sem pred časom podal oceno o Rastku Plohlu, ki je močno razburila prav tisti krožek ljudi, na katerega se je nanašala.

Kot ste videli, (mi) je končno uspel vsaj manjši preboj skozi pravno-birokratske zaščitne kordone, vsaj glede diskriminatorne prakse največjega (+zasebnega) TV medija v Sloveniji, POP TV in KANAL A (28.11.2017). Državi očitno ustreza, da lahko mednarodna korporacija za skupno plačilo 1850 evrov na medij v času volilne predsedniške kampanje povsem po svoje, brez kakršnikoli zakonskih omejitev, dobesedno ustoličuje sebi koristne kandidate.

To so le nekateri zapisi, ki sem jih spisal od septembra dalje, usmerjen najprej predvsem v referendumsko in nato še v predsedniško volilno kampanjo:

5.10.2017 - Seznam največjih kršitev enakopravnosti, predsedniške volitve 2017
7.10.2017 - Še dva tedna do predsedniških volitev, analiza medijskih manipulacij
9.10. 2017 - Kriminalci v državi imajo blagoslov državnih uradnikov
9.10. 2017 - Dodatna prijava na Inšpektorat RS za medije, PRO PLUS d.o.o.

Kot je videti iz prejšnjega bloga, mi je torej vsaj delno uspelo, inšpektorica Tamara Javornik pa sicer še vedno ni zmogla ustrezno kaznovati tudi Planet TV, zaradi diskriminacije pri oddaji "Predsedniških 7".

Sedaj pa k prvo-omenjenemu. Želel je nekaj komentirati pod mojim blogom (seveda ne prvič), ko sem mu objavi brisal, pa je v fb skupini POGOVORI VSTAJNIKOV o meni bil sposoben napisati naslednje:

"RAZKRIVANJE MEDIJSKEGA PONAREJANJA VOLITEV V RS
Blaž Babič (ki je sicer osebnostno tako zapleten, da se mu dna ne vidi, zato naj se naj nas že kakšna dekle usmili in ga socializira, saj je sicer pameten, vitalen in za PRENOVO Slovenije več kot zaželjena oseba) je dosegel pomembno delno zmago."
"Čestitka Blažu (ki sicer nas vojih sraneh briše vse kar objavim)za pritožbene in tožbene postopke proti nepravilnostim v zvezi s predsedniškimi... volivami."

Nato pa še:

"Nivo nekega sicer inteligentnega in dobromislečega CEPCA. Blaža Babiča."
"Glede Blaža Babiča pa še to. Mene sicer sovraži a ta akcija je prava." (navedba o celjskih oderuhih)
"Če ne čistimo pred lastnim pragom nismo vredni ostalega. Tvoje mnenje? Ali pa je bolje da sem brez vašega odziva izpostavljen zagrenjenemu inteligentnemu narcisu v stiski."

Nato so se oglašali še stresoidni osebki, ampak vsaj Stoyana Sveta sem od njih že ocenil (pri Plohlu), ostali pa niso naredili ničesar takega v življenju, da bi bili vredni tovrstnih ocen.

Kaj torej stori Stres? Ne naredi ničesar koristnega, potem pa počaka na priložnost in se v trenutku postavi "nad" nekoga. Kot v tem primeru. Nikoli ni pomagal pri vsebini, nikoli prispeval svojega "bistrega uma", a ko je zadeva opravljena, je prvi, ki je "dovolj visoko", da lahko oceni, za kaj je pri zadevi šlo. Torej, on je "nad" :)

Naj torej pojasnim, da Stresa ne "sovražim", ampak zgolj preziram. In to na podlagi - kot sem že na začetku povedal - mnogoletnih izkušenj, tudi v živo.

Tega človeka ni bilo nikjer v politiki, dokler ga ni globoko namočila POP TV. No, sicer nikomur ne privoščim, da bi bil ta človek učitelj njegovemu otroku, ampak od leta 2003, do leta 2007 se je Stres ukvarjal predvsem s svojim primerom in iskal pomoč povsod naokrog. Ko se je zadeva približno uredila, je dobil veliko prostega časa, da se je lahko pojavil "pravočasno" na vsaki "pasji procesiji". Skratka - kjerkoli se je dogajalo kaj zanimivega, vedno je hotel Stres pristaviti svoj lonček.

Ampak ta lonček nikoli ni vseboval medu ali česa sladkega, marveč vedno in izključno samo njegov naporni egotrip, katerega izvor je morda iskati v njegovih blodnjah po "duhovnih planjavah". Glede tega si lahko ogledate njegove "modrosti" na njegovem blogu (pri gape.org), lahko pa tudi razumete, da je Stres že tako vzvišen, da je bil pripravljen "novincem v politiki" pojasnjevati tudi "duhovna znanja", ki da so potrebna za delovanje v družbenem.

Zakaj je šel brisat to objavo na svojem RTV SLO blogu, po tem ko sem svoji fb javnosti pojasnil, kaj počne?



Ampak to še ni vse, za ceno prebranja tega bloga boste izvedeli še dodatne primere Stresovega delovanja, ki povedo vse o njem kot o "sodelavcu".

24.06.2011 - Civilna družba za vse pozvala k žametni akciji revolucije

Na takih dogodkih zna s svojim piskajočim glasom in "spontanim" smehom napraviti res zanimiv vtis. Sicer pa, povej mi, s kom se družiš in povem ti kdo si.

Ko smo želeli leta 2012 zaščititi Ustavo, smo v ta namen pričeli organizirati "Koordinacijo za ohranitev Ustave". Žal je bil Stres že v prvi "ustanovitveni" ekipi, vendar je takoj nato poskrbel, da je s samovoljnim vabljenjem in obveščanjem uničil vsako možnost za vzpostavitev dobre organizacije. Kar je ostalo od bolj korektnih članov, lahko sedaj vidite na youtube kanalu. Ker prave koordnacije nato ni bilo, lažni Vstajniki pa so ves čas skrbeli za zamegljevanje vsebin, tudi ni bilo prave opozicije proti Cerarjevim ustavno-pravnim bagrom. Enkrat smo sicer bili pri takratnem predsedniku DZ, Janku Vebru, ampak to je bil predvsem manever za legitimacijo sicer protiustavnega spreminjanja 90. člena Ustave.

Letos je Stres dvakrat "interveniral". Prvič na shodih "domoljubov" na Trojanah, pod samooklicanim vodstvom Ladislava Trohe in naredil tisto kar zna najbolje - totalni kreg.

Drugič pa je zašpilil Viliju Kovačiču, ko je bilo potrebno zbrati 2.500 podpisov za referendumsko pobudo glede Drugega tira. Preveril sem pri Viliju, ki je potrdil, da je Stres na Rožniku, 1. maja skoraj skočil vanj, ko ga je Kovačič pozval naj mu že dostavi podpise, če pravi, da jih ima. No, Branko Gaber (Publishwall) je razjasnil zgodbo, Stres je menda zbiral "digitalne podpise", ki pa seveda nimajo nikakršne veljave.

Si predstavljate - če bi bil Vladislav Stres odgovoren za zbiranje podpisov, do referenduma sploh ne bi prišlo!

Za konec le še to. Eden od "veličastnih" in "velepomembnih" projektov Vladislava Stresa je bilo opozarjanje, da sta pred predsedniško palačo kipa sedečih podob v pretirano fašistoidni (ajde, babilonski) ornamentiki. Nato so kipa odstranili, Stres je "slavil", če pa kaj vem, pa sta kipca ponovno na svojih mestih, sedaj očiščena.

Tako približno lahko ocenimo politično koristnost ljudi, kot je Vladislav Stres.

Aha, še to. Ko sem se nazadnje srečal z Andrejem Šiškom, je iz njega kar bruhnila ocena, da sem inteligenten idiot. Kako je po 10-ih letih sicer plodnega sodelovanja prišel do te ocene, mi je sedaj lahko bolj jasno. Preveč se je družil s Plohlom, Poljšakom, Brusom - in Stresom. Poglejte na začetku posnetka, kako je slednji skakljal tam, kjer ne bi smel, oziroma bi mu jaz lepo prisolil eno vzgojno.



p.s. Zna biti, da je pravi stric iz Stresovega ozadja kak Janko Veber, vse kombinacije kažejo v to smer. Čaka nas nova revolucija: Nedeljski dnevnik, 17.02.2016



Glede na reklamo, gre za članek namenjen starejšim...

-------------------------------------------------------------------------

To je pa sveže, s fb, iste skupine zgubljencev "Pogovori vstajnikov"):




PJ

Resne ponudbe 48 ur (borut.martin@gmail.com) Strinjam se, da vam pomaga pri kolicini, ki sega od 5.000 € do 900.000€ E-pošta: borut.martin@gmail.com

Ja, pa po naključju sta podala enako "formulo" za opis mene :)