Članek

VB 2018

skupina B

Iran - Španija, 20. junij

Objavljeno Jun 18, 2018

VB 2018, skupina B: Iran - Španija, 20. junij

Nogomet, sreda, 2018, 20. junij, Rusija 2018 Svetovno prvenstvo v nogometu, 20:00

Ta dvoboj se je igral v Kazanu v Kazanu v sredo zvečer ob 20.00. Iran v pripravah na porazno Turčijo letos, ki niso prišli na svetovno prvenstvo in Tunizijo. Premagal je Uzbekistan, Alžirijo, Sierro Leone in Litvo. Niso bili izbrani brez motivacije, ker niso kvalificirali kvalifikanta. V iranski reprezentanci ni večjih imen. Edina možna stvar, to bi lahko bil nepričakovani iranski hiter napad, ki bi sčasoma lahko dosegel ekipo, vendar je to malo verjetno. Iran je v svojem prvem dvoboju, kot sem že opisal na teh straneh, premagal Maroko v razmerju 1: 0 z maroško samoobrambo. Zanimivo je, da je na polčasu, ko ni dosegel zadetka, dosegel gol. Podoben dogodek se ni zgodil na svetovnem prvenstvu od leta 1966.

Trenerji Fernando Hierra so potrdili prevlado v dvoboju z Portugalsko, ker v drugi polovici leta portugalski igralci niso vedeli, kako priti od španske. Toda to je na žalost Ronaldo, ko je dosegel cilj 2: 3 s tretjim golom. Španska ekipa se ukvarja predvsem z Diegoom Costa, ki je po prvem zadetku dodal izenačevalca, Nacho pa dodaja še eno stavo, o kateri se bo dolgo časa pogovarjal. Španija je neverjetno močna, z ekipo, kot je Iran, ni mogoče primerjati. Španija je zadnjič dosegla 5 golov za Costa_rica, 3 gola za Rusijo ali 6 za Argentino. Iran se dolgo časa ni igral tako, zato mislim, da Španija preprosto uniči ekipo.

Portugalski trener Carlos Queiroz, ki je v preteklosti Real Madridu za trenutek vodil, ponovno igra isti nabor proti Maroku, kjer je dosegel 3 točke. Ampak zdaj ne bodo dobili točk, to je skoraj zagotovo. Ni dovolj za staviti na zmagovalca, temveč z rahlim tveganjem, da ne bomo dobili obeh ekip. Če v maroškem dvoboju ne bi mogli doseči svoje noge, ne bi mogli zmagati proti Špancem. Upam, da jih Španci ne dajejo samozavesti, ker izgubim sprejem.