Članek
RAZLIČNI MIŠLJENJSKI (kognitivni) stili
Objavljeno Mar 28, 2014

 Opazujem v medijih različne mišljenjske stile. Tu nas lahko zvije. Misliti dobro, jasno, dovolj dobro...je in ni težko. Predvsem je treba imeti svobodo čutenja in čustvovanja, da nam težave v čutenju ali čustvovanju ne vežejo misli.

Najbolj se bojimo za lastno misel. Dejanko pa, zakaj strah? Saj velikokrat lahko napake mirno popravimo. Nismo roboti. Mi sm...o ljudje.

Temelj je dober stik s samim sabo. Dogaja se nam vsem - marsikaj. Razmišljala sem o podatkih in informacijah. Zdaj se utapljamo v morju nekega "navidezno svobodnega pretoka". Dejansko so prave vrednosti globoko zakopane, treba jih je prepoznati. In tu prav pride naša ZRELOST.

Osebnostni in duhovni razvoj se pozna na vseh ravneh. Ko ga delamo, dosegamo višje kvalitete na vseh področjih.

Samo zrela oseba zmore prepoznati realno.

Vse nezrelo nam pošteno pripada. Samo tu ne smemo obtičati. Naš cilj je ZRELOST in REALNO.

DENARNI TOK NE MORE POKRITI NARAVNEGA RAZVOJA. In to nas bega. Od tod ta čudna zadolževanja. Ko se cepi nezrelost na nezrelost dobimo neko čudno spiralo PROPADANJA.

Imam dober občutek, da se bomo izvlekli. Pa ne vem zakaj.

PS: Najlažje skomuniciramo razvojne razlike, ko se pogovarjamo o pojavih, procesih, problemih...Osebna raven ubija in je največkrat zelo nepoštena. Zakaj? Zato, ker mi, ki kritiziramo nimamo vpogleda v procese. Mi vidimo samo rezultat. BREZ CELOVITEGA VPOGLEDA NE VEMO NIČ. Rezultati so porazni. S tem se strinjam. Imam pa občutek, da nas je nekaj globoko spodneslo, nekaj, kar bomo videli šele v času. Mislim, da je to NARAVNI NERAZVOJ. Ali pa, naravni razvoj je veliko bolj počasen od tehnološkega. To sem nekje pobrala, da ne bo izpadlo, da je moje. Samo ugotavljam, da je možno, da smo zaradi tega nasedli.