Zim Zelen je komentiral/a na pH 8,5 ubije raka
05:31
vladislav stres je objavil/a 2 nove fotografije
02:44
Oseba Dajana Babič je spremenil/a sliko ozadja
01:00
Oseba Dajana Babič je spremenil/a sliko ozadja
00:59
20:44
Božo žabjek je objavil/a objavo Vojna na minimalca
20:44
Oseba Vlasta Kunej je delil/a objavo objavo: Okusi Posavja
16:38
Vlasta Kunej je objavil/a objavo Okusi Posavja
16:38
Oseba V Fokusu je delil/a objavo objavo: Poleti v Planici 2018
15:06
V Fokusu je objavil/a objavo Poleti v Planici 2018
15:06
Barbara Remec

Prijatelji

plavec jozLeon Kraljziliute88edita editaDMC TelevizijaAlen  OsenjakKarmen  GostinčarKmečki glasMarinka Marinčič Jevnikar  Geza GrabarFranc FortunaDragica HericKristijan  HrastarVlasta KunejDarja Zemljič
Štipendije za deficitarne poklice
 

Šolsko leto 2015/16  - Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije (Sklad) je objavil razpis za pridobitev štipendije za deficitarne poklice za naslednje šolsko leto. Na voljo je 1,2 milijona evrov, kar zadostuje za tisoč štipendij v višini 100 evrov mesečno.

Namen razpisa je spodbuditi izbiro tistih programov, ki omogočajo boljšo zaposljivost ter promovirati srednje poklicno in strokovno izobraževanje, je povedala ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak.

Štipendija za deficitarne poklice je novost, s podlago v Zakonu o štipendiranju. Pridobiti jo bo mogoče za srednje poklicno in tehniško izobraževanje v programih z različnih področij.

Razpis je že objavljen na spletni strani Sklada: www.sklad-kadri.si. Vloga za prijavo na razpis bo na voljo od 24. avgusta 2015 na spletni strani Sklada do porabe sredstev oz. najdlje do vključno 30. oktobra 2015, ko lahko vlagatelji oddajo vlogo na razpis.

Vloge, ki bodo izpolnjevale pogoje javnega razpisa, bodo izbrane po vrstnem redu oddaje vlog do porabe sredstev po sistemu: »Kdor prej odda popolno vlogo, bo prej prejel štipendijo,« je pojasnil direktor sklada Franc Pristovšek.

Štipendijo za deficitarne poklice se lahko dopolnjuje tudi z drugimi štipendijami, državno ali Zoisovo, ne pa tudi s kadrovsko štipendijo. Na Skladu svetujejo, da se vlagatelji, ki prejemajo druge štipendije, pred vložitvijo vloge pozanimajo o združljivosti štipendije, ki jo že imajo, s štipendijo za deficitarne poklice pri obeh štipenditorjih.

 

Barbara Remec
Barbara Remec
Objavil/a 2015-08-06 07:34:50 (Aug 06, 2015)

ZADNJE OBJAVE

close_btn