30-letni Scandola je dirkač ekipe Škoda Motorsport Italia in spada med najhitrejše dirkače v italijanskem prvenstvu, Gassner pa je lani zmagal na reliju Saturnus, trenutno pa se kiti tudi z naslovom nemškega podprvaka. Organizatorji so na tiskovni konferenci povedali, da imajo kar 78 prijav na letošnjo prireditev, od tega 46 slovenskih posadk, drugi pa prihajajo iz sedmih držav. 

Zelo zanimivo bo tudi med našimi dirkači, saj Darka Peljhana (Mitsubishi Lancer EVO X), Roka Turka (Peugeot 208 R2), Aleksa Humarja (Renault Clio R3T) in Janija Trčka (Mitsubishi Lancer EVO IX) trenutno v državnem prvenstvu v reliju loči le 6,5 točke! Vsi omenjeni dirkači bodo seveda na startu, načrte pa jim bo poskušal prekrižati še Aljoša Novak, ki bo za to dirko zopet najel Mitsubishija Lancerja EVO IX. Humarju bo v pokalu Mitropa zelo nevaren še Hermann Gassner starejši (Mitsubishi Lancer EVO X), ki je že stari znanec slovenskih dirk, saj lovi Humarja in Prodana na vrhu razvrstitve tega mednarodnega pokala. Na žalost pa na startu ne bo Italijana Claudia de Cecca (ekipa Friulmotor), ki je do sedaj v Novi Gorici slavil tako s Fordom Focusom WRC kot tudi s Peugeotom 208 T16, bo pa Tim Novak od omenjene ekipe najel Peugeota 208 R2.

Beri dalje...

Scandola prvi zvezdnik relija Nova Gorica - Avto Magazin

V petek in soboto bomo lahko sledili četrtemu reliju za letošnje slovensko prvenstvo, to je 4. reliju Nova Gorica, ki bo gostil tudi hitre tuje dirkače...