Članek
VILINSKO SPOROČILO ZA 31. MAREC 2014: vegetarijan
Objavljeno Mar 30, 2014

                   
(¯`♥´¯) .♥.•*¨`*♫.•  
 ´*.¸.•´♥ VEGETARIJAN ❀ ☮ ☯


"Nov način prehranjevanja vam bo dal več energije, boljše zdravje, jasnost in večjo zmožnost manifestiranja."

Koliko date na vašo prehrano? Ali ima pomembno mesto v vašem življenju ali jeste, ko enostavno ne zmorete več brez hrane in na hitro pojeste prvo, kar vam pride pod roke?

Hrana ima pomembno vlogo v našem življenju, saj nas ohranja žive, zdrave, močne, polne energije... Ali pa ravno nasprotno - povzroča bolezni, pomanjkanje energije, nas dela slabotne... Pomembno je, kaj dajemo vase, saj to gradi naše telo. Naše celice potrebujejo hranilne snovi, da delujejo pravilno.

Naše telo si lahko predstavljate kot avto, hrano pa kot bencin in vse dodatke, ki so potrebni, da motor dobro deluje. Če boste v dizelski avto natočili bencin... Se ne boste daleč pripeljali. Imate pa možnost, da natočite najboljši bencin, uporabljate najboljša olja za motor, ... In na splošno pazite, kaj vnašate v svoje telo.

Karta ne poziva dobesedno k vegetarijanstvu. Poziva pa k spremembi prehranjevanja. Tiste, ki resnično zaužijejo preveč mesa, mesnih izdelkov in na splošno proteinov, poziva k zmanjšanju takšne prehrane, striktne vegetarijance ali vegane, ki morda ne zaužijejo dovolj esencialnih aminokislin, poziva k temu, naj toliko spremenijo prehrano, da bodo dobili dovolj tudi teh snovi. In tiste, ki že skoraj obsedeno in prestrašeno iščejo bio, eko, organske in druge "zdrave" izdelke... Da globoko zadihajo, se malce manj obremenjujejo kaj piše na embalaži in pojedo tudi kaj takšnega, kar jim "zapaše", pa čeprav ima kakšno kalorijo, maščobo ali "E" preveč. 

Pomembna je zmernost. Ter da sledimo tistemu, kar si želi naše telo. Sami najbolje veste, katera hrana je dobra za vas. Tista, ki jo z užitkom pojeste in se po njej dobro počutite. Imate dovolj energije, ste zdravi in žareči. Če se po obroku počutite utrujene in zaspane... Nekaj definitivno ni bilo vredu. Tudi, ko popijete preveč alkohola... Vam telo jasno in glasno sporoča, da ste ga zlorabili.

Nikar ne postanite obsedeni s tem, kaj boste dali v usta. Vendar pa svoji prehrani vsekakor namenite nekaj pozornosti. Kaj je tisto, za kar čutite, da ni prav, pa še kar počnete? Prenehajte zlorabljati svoje telo. Kajti zdravje je samo eno. Ne odločite se za spremembo šele, ko nastopi bolezen.

Razvajajte telo z dobro hrano že danes. Z domačo, svežo, polno hranilnih snovi. Če je le možno, si vsaj nekaj hrane pridelajte sami, pa četudi je to le svež peteršilj na okenski polici. Ali pa kupite pri sosedu. Oziroma v bližnji okolici, da uživate čim bolj svežo hrano. 

Pri vsem skupaj pa je ena stvar najbolj pomembna... Kuhajte z ljubeznijo! Vsak obrok pripravite z veliko mero ljubezni in pozitivne energije. Tako boste z ljubeznijo in pozitivno energijo napolnili tudi tiste, ki bodo to hrano zaužili.






Mir, ljubezen in dober tek ;)