Članek
Kam je odšla naša srčnost?
Objavljeno Sep 04, 2015

Gledam slike, berem komentarje, poslušam poročila......vse povsod polno groze, strahu, boj za obstanek......na drugi strani pa sovraštvo, morija.....

Kam je izginila naša srčnost? Kam naša človečnost? A ne bi morali biti ravno mi ljudje zaradi tega, ker smo prejeli poleg telesa še v svoje srce dušo, čuteči, ljubeči, dobri, usmiljeni?!? Pa žal velikokrat celo pri živalih opazimo več čutenja in usmiljenja kot pa pri ljudeh!

Veliko si jih le zatiska oči pred grozoto in krivicami današnjega časa, pred morijo , ki je okoli nas....kako žalostno....in tisti, ki vpijemo in dopovedujemo, da to ni prav vpijemo v gluha ušesa, ljudem, ki bi lahko kaj storili, pa si le po pilatsko perejo roke....zastrirajo oči, zapirajo svoja srca....

Koliko nepotrebnih besed je okoli teh ubogih beguncev....nikomur ne privoščim, da mora pustiti vse in iti s trebuhom za kruhom....bežati za ohranitev golega življenja.....ob tem pa brezvestneži poberejo od njih še poslednji denar, ki ga imajo in jih namesto na cilj pošljejo v globine morja ali pa jih pustijo v tovornjaku brez zraka, da hlastajoč za zrakom v agoniji izdihnejo.....kako kruto....kje je naša srčnost??!!

Še bolj mi je hudo, ker se imam za kristjana, ker želim slediti Kristusovem naročilu naj se ljubimo med seboj ne glede na vse, naj čutimo z drugimi, še posebno z ubogimi.....potem pa nek Erlah, ki povsod razglaša, da je kristjan pravi, da bi vse postrelil, ki bi se več ko 50 ali 500m , ne vem več točno koliko, približal meji!! Tega, kot kristjan ne bi smel niti pomisliti, kaj šele izreči....pa ni edini, še veliko je takih.....a nikogar ne mislim obsojati, Bog je tisti, ki bo sodil vsem.....me pa take izjave zelo bolijo in pretresejo....A bi streljal tudi na ubogo bitjece, ki je mrtvo ležalo na obali, če bi preživelo beg in prispelo do naše meje???!!!

Vem.....niso vsi begunci, med njih so se pomešale tudi barabe, a do zlorabe je žal prihajalo vedno in povsod in  tako tudi tukaj. Pa ne bomo vendar zaradi teh nekaj barab vse imeli za barabe? Razumem tudi vsakega, ki ga je strah, tudi mene je, a pomagati je vseeno potrebno!

Nekateri se tudi čudijo, še posebno politiki, ki imajo moč, temu navalu emigrantov. Kakšno sprenevedanje, kakšna igra!! Že eno leto nazaj je sošolka moje hčere imela za diplomsko nalogo gibanje emigrantov v kateri je bila opisana prav ta pot, ki se je begunci tudi poslužujejo!! Zdaj pa kar naenkrat nihče ni nič vedel, nihče pričakoval!

A bi bilo res tako težko zbrati vse sile sveta in onemogočiti skrajneže v Siriji? Potem ne bi bilo beguncev! A očitno ni nikomur mar ali pa načrtno to celo omogoča!

Naj se nas Bog usmili in nam pomaga, saj smo tako globoko zabredli v svojem egoizmu in napuhu, da lahko le s kesanjem, obžalovanjem in z božjo pomočjo izplavamo iz blata, ki nam ga je hudobec spretno nastavil, mi pa smo naivno padli vanj.....

Odprimo vendar že enkrat oči, odprimo svoje srce in pokažimo, da ga imamo!! Vpijmo in dopovedujmo vsem tistim, ki imajo moč, naj vsakemu človeku omogočijo svobodo, mir in dostojno življenje!