Članek
Kariera in materinstvo
Objavljeno Nov 17, 2014

Verjetno nisem edina brezposelna mamica dveh majhnih otrok, kateri se poraja zastavljeno vprašanje. Vedno bolj se sprašujem, kaj je sploh prav. Ali se boriti za službo, ki bo prinesla kariero in izničila družinske vrednote? Ali najti službo, ki bo prinesla zgolj preživetje in obdržala omenjene vrednote? Na prvi pogled je odgovor zelo jasen, ker je videti, kot da denarja enostavno več nikjer ni. Po premisleku pa nas začne skrbeti vprašanje: Ali lahko otrok dozori v osebo s pravimi vrednotami, če nima dovolj pozornosti ...

http://mojpogled.net/kariera-materinstvo/

Tudi najini malčici (dve in štiri leta) sta v vrtcu od 8:30 do 13:30. Lepooka dela od 9-ih do 13-ih in je zadovoljna, malčici pa tudi.

Moja prijateljica ima 4 leta (včeraj je napolnila štirico) staro hčer in dela podobno kot je napisal Laščan. Za 4 ure jo ima v vrtcu, tisti čas dela v trgovini, nato pa preživi preostanek dneva z njo, kolikor pač lahko.

Laščan :)

Ja vem, zato sem to napisal. Ni pa potrebe, da so vsi zaposleni 8 ur na dan.

Laščan, samo doma biti ni dobro ... jaz sicer v službo ne hodim, delam pa občasno in kakšno stvar kar redno ... Pred kratkim sem celo prvo uradno prošnjo za službo napisala - po 25 letih doma! Kaj zaslužiti veliko pomeni ... a gre tudi zato, da smo v družbi, ne le gospodinje in vzgojiteljice.

Zunaj poznajo zaposlitve za krajši delovni čas. Npr. kolegica dela samo ob sobotah ter vsak drug torek in četrtek ponoči (medicinska sestra, Švica). Tako ne pade ven iz "foha", se lahko posveti familiji in ima svoj denar. Zunaj so nočne ter vikendi plačani super, tako da zasluži skoraj toliko, kot če bi delala čez teden.

Jaz sem ostala doma pri tretjem otroku, namerno ... med prvima dvema in tretjo je bilo samo dva meseca za delati. Tako mi je bilo edino logično - zaradi več razlogov, predvsem zaradi dveh: v službi sem delala z otroki in sklenila narediti vse za to, da bi bili otroci bolj zdravi (manj infektov) in manj po tujih rokah (sem videla kakšne zelo grde stvari v odnosih do otrok) ... Drugič, eden od mojih otrok je gluh in sem se še bolj posvetila njemu in svojim otrkom sploh.