Članek
Planica-praznik Slovencev
Objavljeno Mar 21, 2016

Za nami je čudovit konec tedna, katerega so zaznamovali neverjetni uspehi naših skakalcev v Planici. Peter prevc ter Robi Kranjec sta popolnoma deklasirala preostale skakalce. Prevc je v letošnji sezoni podrl vse možne rekorde ter se tako z zlatimi črkami zapisal v svetovno športno zgodovino in vsi se zavedajo da bo njegove dosežke zelo težko preseči. Mene je pa ob tekmah v Planici presunilo še nekaj drugega,. Navdušili so me gledalci, ki so se v ogromnem številu zbrali v podporo našim orlom. vse tekme so bile praktično razprodane, vstopnice za prireditve so pa bile vredne čistega zlata. In če ste si dobro ogledali vzdušje med navijači, je bilo čutiti ogromno domoljubja, vihralo je na tisoče slovenskih zastav, pela se je slovenska himna. Eden izmed najbolj ganjujočih trenutkov je bil, ko so navijači brez glasbene spremljave zapeli himno, našim orlom v čast. V zraku je bilo čutiti ponos ljudi, bili so ponosni na to da so Slovenci. Tudi jaz sem bil ponosen na pripadnost Slovenskemu narodu, vedno sem bil in vedno bom. Marsikateremu Slovencu so se orosile oči. Zato bi ta datum lahko zapisali v zgodovino Slovenije z zlatimi črkami ter ta dan proglasili za državni praznik. 

Ob robu dogajanja v Planici so se pa spet zbrali levi fanatični protestniki pod okriljem Milana Kučana, ter združene levice, kateri hočejo spodkopati slovenski narod, mu odvzeti pravico do nacionalnega ponosa ter v končni fazi uničiti njegovo kulturo  s popolnim odprtjem meja ter nekontroliranim ilegalnim priseljevanjem muslimanskih migrantov iz bližnjega vzhoda ter severne Afrike. Odkrito zaničujejo Slovenske ter Evropske vrednote, katere smo si evropski narodi priborili in ustvarili skozi stoletja boja ter žrtvovanja. Vse to želijo žrtvovati na oltarju multikulturalizma, ukinitvi nacionalnih držav ter narodov. Pod krinko boja proti kapitalizmu, nas želijo potisniti v naročje nove svetovne ureditve, kjer bi vsemu svetovnemu prebivalstvu vladala le peščica elitnih multimiljarderjev, za katere smo ljudje le številke in jim ni mar za narode ter njihovo kulturo. Zanima jih le moč in še večje bogatenje, na račun zasužnjenega prebivalstva, katero vedno bolj izgublja možnost sodelovanja pri odločitvah o načinu njihovega življenja.

Ko pogledamo torej ta praznik športa ter domoljubja v Planici, vidimo da narodu ni vseeno. Ljudje so še vedno ponosni na svojo domovino, na svoje prednike, svoje športnike. Ob teh dogodkih se zdijo levičarski narodovmrzneži na ljubljanskem protestu prav smešni. Tistih nekaj rdeče-črnih zastav ter "pohančkov" kateri so zaplesali ob ritmih arabske disko glasbe, se zdi kot ena malce bolj čudna zabava zablojenih ljudi, kateri ne vejo da živijo na tleh naroda z veliko tisočletno zgodovino, kateri je preživel veliko uničujočih vojnih viher ter dogodkov. Njihova miselnost je miselnost zadrogirancev kateri v življenju niso ugotovili kaj bi pravzaprav radi počeli ter kot takšni ne vejo kaj je smisel življenja nasploh. Sovražijo sebe, državo, njene institucije ter posledično tudi svoje prednike. Zanikajo vse za kar so se naši predniki borili, zanikajo pravico našega naroda da živi na svoji zemlji v miru in blagostanju ter da sam odloča o svoji usodi. V bistvu pljujejo v lastno skledo a se na žalost v svoji pijanosti tega ne zavedajo. Zato sem preponosen na naše orle v Planici, pokazali so kaj pomeni biti Slovenec, narodu so spet dvignili samozavest in ter ponos. Slovenci smo postali spet ponosni na to kar smo in na to kar zmoremo. Hvala vsem vrhunskim športnikom, kajti vi ste naš največji ponos, vi nas učite kako pomembno je s ponosom in dvignjeno glavo, brez občutka majhnosti hoditi po širnem svetu. Hvala vsem navijačem za prelepo vzdušje, katerega nam lahko zavida marsikatera veliko večja država.