Ameriški predsednik Trump je kratek čas pred napadom tudi uradno odstopil od ameriške zahteve (Obamine administracije), da je potrebno na vsak način odstraniti sirskega predsednika Assada. Napovedal je, da se ne strinja z intervencijo, ter da imajo Sirci sami pravico izbrati kdo jim bo vladal.
Nekaj dni kasneje izgleda, da je situacija popolnoma obrnjena. Zgodil se je nepričakovan napad s sarinom na civiliste, za katerega so pro-Zahodni mediji, sunitske države ter Izrael nemudoma okrivile sirski režim. Rusija po drugi strani trdi, da so bili za plin krivi uporniki. Trump je po napadu nenadoma popolnoma zamenjal svoje stališče, ter govori, da bo proti Siriji »potrebno ostro ukrepati«. Še isto noč je na sirsko letališče poslal vojne rakete.

Zanimivo je predvsem to, da so Trumpova nova stališča takoj in enoglasno pozdravili njegovi nekdanji največji nasprotniki: DeepState neokonservativci in vojni hujskači, kakršen je John McCain, Demokrati, liberalni masovni mediji, ter globalisti. Veliko navdušenje nad Trumpovo intervencijo so izrazile tudi skrajne islamistične skupine, povezane z Al-kaido, pa Savdska Arabija in Turčija. Izraelski predsednik Netanjahu, ki je sicer znan po svojih obračunih s Palestinci je takoj pokazal svojo »nežno plat«, se pridružil žalovanju in zgroženosti nad sirskim režimom ter hvalil intervencijo. Mimogrede, Izrael si nad sirskim ozemljem vsake toliko časa privošči tudi izvedbo kakšnega nelegalnega letalskega napada.

Po drugi strani so Trumpovi ključni (bivši) zavezniki nad to potezo zgroženi. Kandidatka francoske nacionalne fronte Marine Le Pen, od katere si je Trump »izposodil« večino političnih idej s katerimi je zmagal na volitvah se je ostro odzvala: »Trump napačno razmišlja o vojaški intervenciji v Sirijo. Če bo to storil, bo sledil isti poti, ki so jo naredili njegovi predhodniki, ki so intervenirali v Irak!«. Nigel Farage je izjavil, da je nad to potezo zelo presenečen. »Kaj si bodo mislili Trumpovi volivci?« se je vprašal. Močan podpornik Trumpove kampanje in novinar Mike Cernovich trdi, da gre v primeru plinskega napada za prevaro, za katero stojijo ameriški lobisti iz DeepState: »Po kakšni logiki mislite, da bi Assad le nekaj dni potem, ko mu je v vojni z uporniki in ISISom kazalo zelo dobro ter so se končno tudi s strani ZDA izrekli, da ga bodo nehali rušiti, odločil za plinski napad na svoje ljudi? Fakenews mediji želijo, da bi nehali razmišljati v okviru osnovne logike ter bi podprli povsem iracionalno odločitev za vojaško intervencijo, ki je v interesu peščice.«. Priljubljeni bivši teksaški kongresnik Ron Paul Trumpa opozarja, da gre v primeru napada za jasen »false flag«, ter da sirski napad s plinom s strani režima nebi imel povsem nobenega smisla. Laura Ingraham pravi, da »ko začnejo Trumpa naenkrat hvaliti neokonservativci in elitni mediji bi se moral zamisliti nad svojim početjem«. Bloger Paul Joseph Watson je uradno naznanil, da je njegova podpora Trumpu končana. Na Twitterju se je medtem pojavilo tudi sporno sporočilo sirskega novinarja, ki je napovedoval, da bodo »dobro medijsko pokrivali napad s sarinom« kar en dan preden se je ta dejansko zgodil.
"Doktor", ki naj bi bil ključna priča, ki je potrdila napad s sarinom je bil v Veliki Britaniji obtožen džihadizma, ker je želel ugrabiti angleško-nizozemska novinarja John Cantlie in Jeroen Oerlemans.

DailyMail je leta 2013 po podobnem sirskem napadu poročal, da so v »shekanem« emailu britanskih varnostnih sil odkrili podatke, po katerih naj bi šlo za dogovor, da naj Katar oboroži sirske upornike s kemijskim orožjem, za napad pa nato skupno obtožijo režim predsednika Assada. Med podatki naj bi bilo tudi zapisano, da omenjeni načrt podpira Obamova administracija v ZDA.

Zanimivo so v teh dneh prav tiste osebe, ki jih masovni mediji razglašajo za največje »rasiste«, »fašiste«, »ksenofobe« in »skrajne desničarje« praktično edini močni in skeptični glasovi proti vojni in vojaški intervenciji v Sirijo. Masovni mediji, liberalci in globalisti, pa so postali naenkrat veliki navdušenci nad Trumpom. V medijih, kakršen je CNN pa se še isti dan vrstijo bizarni naslovi, kot so »Bomo sedaj Trumpa prepričali tudi glede sprejemanja beguncev?«.

Spletni potral Breitbart poroča, da naj bi imel na Trumpove odločitve vse večji vpliv njegov zet, Jared Kushner, ki naj bi imel reden stik z liberalnimi masovnimi mediji ter vanje razširjal različne »zgodbe proti« Steveju Bannonu. Medtem, ko je Bannon intervenciji nasprotoval ter Trumpa opozarjal na njegove pozabljene predvolilne obljube, Kushner ne želi, da Trump te obljube tudi dejansko izpolni. Bannon je imel ključno vlogo pri oblikovanju političnih stališč Trumpove kampanje, ki so mu prinesla zmago in predstavlja enega izmed ključnih akterjev nacionalistične struje v Trumpovi administraciji. Po oblikovanju administracije je Trump vanjo poleg nacionalistov vključil tudi več članov Wall Streetskih elit. Hitro je prišlo do trenj med nacionalisti na eni strani ter elitnimi in globalističnimi Republikanci na drugi. Uhajale so različne novice, da so nacionalisti, kakršen je recimo zagovornik Trumpove ekonomsko protekcionistične politike Peter Navarro vse bolj osamljeni, ter da imajo stare elite, ki so delovale v povezavi z DeepState v Trumpovi administraciji vedno več moči. Zanimivo se je spremenila tudi Trumpova retorika, kjer je v času volitev napovedoval »čiščenje (Wall-Streetskega) močvirja« danes pa vse manj kritizira »skorumpirane elite«. Jared Kushner ima nedvomno močan vpliv na predsednika, saj je poročen z njegovo hčerko Ivanko, ki je tudi podprla sirsko intervencijo. Kot član ugledne judovske družine, pa je zelo verjetno, da prav Kushner igra vlogo izraelskega lobista v Beli hiši. Prav Izraelski interesi pa si skupaj s Savdsko Arabijo, Turčijo in Katarjem že dalj časa zelo močno prizadevajo za Assadovo odstranitev in uveljavitev svoje, »izraelu prijazne« sirske vlade.

V kakšnem letu pa bo povsem jasno, če bo Trump na ključnih področjih tudi dejansko poskušal izvesti to, kar je obljubil, ali pa bo zgolj nadaljeval z dosedanjo neprekinjeno prakso sodelovanja ameriških predsednikov z »Deep State« lobističnim podzemljem.

Besedilo: Narodna Straža

Viri:

http://www.ronpaullibertyreport.com/archives/false-flag-ron-paul-says-syrian-chemical-attack-makes-no-sense

http://www.breitbart.com/national-security/2017/04/06/6-apr-17-world-view-president-trump-plans-military-action-on-syria-after-horrific-nerve-gas-attack-on-civilians/#disqus_thread

https://pbs.twimg.com/media/C8vU6w5XgAAksR9.jpg

https://twitter.com/Marine2017_EN/status/850079979027275776

http://www.breitbart.com/big-journalism/2017/04/05/roger-stone-jared-kushner-leaking-anti-bannon-stories-msnbcs-joe-scarborough/

http://nymag.com/daily/intelligencer/2017/04/trumps-syria-strike-is-sign-of-bannons-waning-influence.html

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/04/07/nigel-farage-right-wing-populists-turn-donald-trump-missile/

https://twitter.com/PrisonPlanet/status/850171163527581697

http://edition.cnn.com/2017/04/07/politics/trump-syria-chemical-attack-refugees/index.html?sr=twCNN040717trump-syria-chemical-attack-refugees0634PMStoryGalLink&linkId=36304928

https://www.wsj.com/articles/donald-trump-considering-major-shakeup-of-senior-white-house-team-1491588185

https://www.nytimes.com/2017/04/07/us/trump-far-alt-right-syria.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur&_r=1

https://pbs.twimg.com/media/C80ydNWXcAU_8gM.jpg

http://edition.cnn.com/2017/04/07/politics/donald-trump-syria-populist-support/index.html?sr=twCNN040717donald-trump-syria-populist-support0612PMStoryLink&linkId=36304155

http://www.thegatewaypundit.com/2017/04/doctor-syrian-chemical-attack-jihadist-u-k-video/