Članek
Kolesarstvo je šport, ki je pozitivno vplival name
Objavljeno Jul 21, 2017

Še se samo pogledam nekaj let nazaj, ko sem bil živčna razvalina, tudi preveč kilogramov sem imel, začele so me pestiti bolečine in tudi že bolezni, ko sem izgledal za svoja leta tudi kar star in ko se zaradi vsega tega nikakor nisem dobro počutil in sem to slabo počutje prenašal na sodelavca in tudi na družino, si danes na srečo nisem več podoben. Pa nisem začel uživati nobenih tablet, ki naj bi povrnila voljo do življenja in pa shujševalnih tablet in vsega drugega balasta, temveč sem se spravil samo na kolo. Kolesarstvo je meni zagotovo najbolj pomagalo in kot rečeno, nobenih tablet nisem užival, saj si s tem samo dodatno škodimo.

 

Kolesarstvo pomaga odpraviti marsikatero težavo modernega človeka

Življenjski slog današnjega časa je pač tak, da je že v osnovi postavljen narobe. Namesto da bi se otroke spodbujalo k športu, starše vidijo, kako cel popoldan nekaj delajo v stanovanju ali pa so pred računalnikom ali za telefonom in nič čudnega ni, da so potem tudi otroci in vse naslednje generacije takšni. Kolesarstvo je sicer šport, ki ga vsi starši danes učijo otroke, ampak ni dovolj, da se otroci spravijo na kolo samo sem ter tja, veliko bolje je, da jih učite in kolesarstvo postane njihov šport ali pa se s tem naučijo neke rutine, v kateri ima tudi kolesarstvo ali drugi šport pomembno vlogo. Kljub temu, da se morda zdi marsikomu, da so moje izjave prehude in da kolesarstvo pa vseeno ne more prinesti toliko pozitivnih učinkov na telo, pa skušajte to razumeti tako, da kolesarstvo pomaga porabiti do 281 kalorij na eno uro in to že v primeru, da kolesarite povsem sproščeno. Hkrati lahko vidite različne kraje, s čimer se tudi sprostite in tako preženete stres, ki pa se ga zelo uspešno preganja tudi s potenjem. S tem, ko sem se rešil stresa, so se tudi bolezni pozdravile, bolečin pa nisem imel več zaradi manjše teže. Vse je torej logična posledica nečesa, zato je kolesarstvo vsekakor izredno priporočljivo. 

S kolesom je vse lažje

jamar! :) Gorsko (jamarsko) kolesarjenje :)

Jaz rada kolesarim, res je, da samo po Ljubljani, ampak vsak dan vsepovsod. Ko sem bila mlada, sem se skoraj vsak dan peljala s kolesom v službo - na eno stran 30 km. S kolesom sem šla tudi čez Vršič, pa tudi več dni med zamejskimi Slovenci v Avstriji in Italiji. Navdušena sem nad kolesarjenjem, me pa motijo kolesarji, če vozijo tako, kot da so sami oz. najpomembnejši na cesti.