Članek
Katerega leta bo slovensko smučanje doseglo dno?
Objavljeno Mar 20, 2015

Morda so moji prispevki nekoliko suhoparni, če to ne drži, so pa vsaj na pogled veliko bolj vnemirljivi v športnem dnevniku EKIPA, zato vas prosim, da si enega ogledate na spodnji povezavi.

http://ekipa24.si/clanek/drugi-sporti/zimski-sporti/550962ef9c2b9/pogled-strokovnjaka-katerega-leta-bo-slovensko-smucanje-doseglo-dno

Tudi moja spletna stran je znova aktivna. Manjkajo sicer še vse slike in posnetki najboljših in tudi malo manj dobrih deskarjev, ki so presodili, da brez "ALLFLEX" polšče ni več mogoče računati na zmago v nobeni kategoriji.

http://www.allflexplate.com/

Te dni sem zelo zaposlen z novitetami za naslednjo sezono. Nekaj novosti sem predstavil v tem tednu na Rogli. Odzviv tekmovalcev in tekmovalk je bil odličen. Poleg vseh ostalih pa sem tudi sam užival v odličnih vožnjah deklet in fantov. Predvsem pa ob silovitem napredku najboljše slovenske deskarke Glorie Kotnik, ki je med sezono začela uporabljati moje ALLFLEX plošče. Na štirih tekmah evropskega pokala je bila vedno na stopničkah. Na zadnji tekmi na Rogli pa je zmagala,čeprav ima že dalj časa težave z zdravjem.

https://sl-si.facebook.com/pages/Gloria-Kotnik/195391743885213

Pred dvema letoma in pol sem za SLO TV dal izjavo, ki so jo posneli na treningu Žana Koširja v Avstriji, kjer sem bil z njim na treningu kot strokovnjak za tehniko deskanja. Napovedal sem vesele trenutke v zvezi z rezultati Žana Koširja. Dobesedno sem rekel, da nam bo v kratkem naredil veliko veselja, sploh če popravi zavoj, kadar je z obrazom obrnjen h kolu. Žal niso predvajali celotne izjave in niste mogli vedeti, kakšen potencial je Žan.

Zdaj napovedujem pohod Glorie Kotnik med deseterico najboljših deskark na svetu v naslednjih dveh sezonah. Kako visoko se bo vzpela je odvisno od tega koliko sredstev lahko zbere za pokritje sezone. Brez popolne zasedbe spremljajoče ekipe ni mogoče doseči nivoja zmožnosti športnice. Če ji sredstev ne bo mogoče zbrati v okviru sponzorjev, ji bom predlagal, da prosi vse slovenske ljubitelje deskanja in športa nasploh, da ji v sklad za udeležbo na naslednji olimpiadi nameni po en evro. Če mi bo dovoljeno bomo jaz in ALLFLEX plošče z njo v vsakem primeru. Ker je skromna bo 50 000 € dovolj za eno sezono. Ker pa vem, da v njeno ekipo želijo tudi nekateri drugi domači in tuji deskarji in deskarke bo dovolj že nekaj več kot pol tega zneska.

O tem se bo treba pogovarjati najkasneje do srede aprila.

Upam, da je tale zapis balzam za vse moje kritike na alpsko smučanje.

Pa lep sončen dan vam želim, če boste tole brali po sončnem mrku.

Aco

Aco z veseljem preberem vsako tvojo objavo :)