UMETNA MATERNICA -ADITI NEVIDNA MATI ?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2019-01-09 ob 17:42:02

Umetna maternica

Skupina ameriških znanstvenikov pod vodstvom dr. Emily Partridge in Alana Flaka z inštituta na pediatrični kliniki v Philadelphii, je razvila "plastično biovrečo", ki jo lahko mirno poimenujemo tudi umetna maternica. V bližnji prihodnosti naj bi omogočala preživetje nedonošenčkom, ki se rodijo pred 23. tednom nosečnosti, in pravzaprav nimajo možnosti preživetja.

V raziskavi so bili uporabljeni nedonošeni jagenjčki in v umetni maternici so se prav dobro razvijali. Slednja jim je namreč omogočila vse potrebno za razvoj - od amnijske tekočine, v kateri so se premikali, do dotoka krvi s hranilnimi snovmi in hormoni. V maternici plod dobiva hranila in kisik preko posteljice, v biovreči pa je preko popkovine povezan s posebnim aparatom, ki opravlja vlogo posteljice.

image
Jagenjčke so po 28 dneh v umetni maternici dali na prosto in njihov razvoj je bil v vseh pogledih normalen.EPA

Jagenjčke so po 28 dneh v umetni maternici dali na prosto in njihov razvoj je bil v vseh pogledih normalen, je povedal Alan Flake. Težave so drugje: težko je odmeriti pravo količino hranil in hormonov, tudi stopnja možnosti okužbe je visoka. Potrebnih bo še veliko preizkusov na živalih, preden bodo stekli prvi predklinični poskusi na ljudeh.

Vsaka nova biotehnologija skorajda obvezno prinese tudi nove etične dileme. Umetna maternica je tako spodbudila strahove, ali morda ne tlakuje poti k "vzgajanju" ljudi v laboratorijih. Znanstveniki bi bili pri tem soočeni z nekaj tršimi orehi, a nobenega večjega ni, ki bi lahko podvig vrgel v sfero neizvedljivega, meni. Moški z maternico bi nato lahko postal noseč z umetno oploditvijo, rodil pa bi lahko izključno s carskim rezom. Vir: MMC To ne bo nikoli,da bi moški rodili.!!

Tretja Aditi -nevidna mati ,pa je rodila dvanajst čudovitih sinov Aditij-

- Velike bogove 12 manujev. Najmočnejši med njimi so bili- Varuna, bog oceana, Indra,
bog vetra in groma, Vivasvat, bog Sonca katerega imenjujejo tudi
Surja, toda vse jih je s svojo slavo prekosil najmlajši Aditin sin Višnu,varuh vesolja.
 Moje razmišljanje ;
Prihaja čas ko se bodo teološki miti in legende zopet uresničevali? Aditi nevidna mati pomeni v hindujski teološki zapuščini ravno šifro opis za  inkubator življenske reanimacije-ponovitev življenjske cikla posameznika.
Ta zadeva je iz praktičnega vidika uspešnih medsončnih potovanj s človeško posadko v bistvu osnova,ki omogoča tudi večtisočletna medzvezdna potovanja. Zadeva je nujna za ohranitev ,selitev in varovanje večno sedanjega  vesoljnega življenja,kjer človeštvo igra ključno vlogo za ohranitev vesoljnega življenja.
Človeštvo mora najti samo še neusahljiv vesoljno neomejen vir energije.To se sedaj poskuša s koviniziranim vodikom,ki so ga prvič umetno ustvarili.Koviniziran vodik se v našem Osončju nahaja na Jupitru,to fiziki še ne vedo. Res je danes kup etično moralnih vprašanj, kar pa nas teološka zapuščina že opozarja tisočletja v  obliki opisa mita Minotavra s Krete. Od nas je odvisno,ali bomo znali svoja ponovna odkritja pravilno uporabiti,ali jih bomo izrabili v škodo življenja in ne v njegovo dobrobit. Pomnite; človeku, je  bilo in bo vse mogoče  uresničiti za človeštvo v prihodnosti ne obstaja nemogoče! Lp :)*
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
4
abram1b2 Cej
1
Jan 09, 2019
haapy yack.)*

Kršačanstvo razume to zadevo spodaj 3# kot Visoka pesnitev Zadeve beri v tem smislu..Zavedati se moraš,kdaj in koliko časa je preteklo od padca civilizacije pred našim valom in kako deluje akumuliran brezčasen genski spomin človeške vrste v posamezniku plus kako in koliko je zavednega v človeku,ki je pisal zadeve... Sumer je civilizacija kot družba nastala pred 7000 leti-Globek tepe-trebušasti hrib /zahodni vrh Mezopotamije,danes Turčija/ ,pa pred 9000 leti.To pomeni najmanj 5000-7000 letu po t. i. vesoljnem potopu-cikličnem nihaju Zemlje.Če boš to razumel, boš razumel,da se tako kot se psihofizično razvija človek se temu sorazmerno preoblikujejo verski spisi in vere.Iz mnogoboštva v monoteizem itd. Danes se vera preoblikuje na osebni nivo posameznika RKC v bistvu več ne zadovoljuje duhovno verskih potreb posameznika.Lp :)**
#4
haapy yack
0
Jan 09, 2019
hoj
Ja. Ciljal sem na izredno množino raznih bogov in bažanstev.
V spomin na zgodovinsko odločitev je babilonski kralj Hamurabi v svojem predgovoru za svoj zakonik vključil tele besede.

Najvišji vladar Anu
bogovi, ki so z Neba prišli na Zemljo,
in Enlil, gospodar Neba in Zemlje,
ki odloča o usodi držav, določi Marduka,
Enkijevega prvorojenca,
Enlilovo vlogo nad celim človeškim rodom.
Naredil sem ga za velikega med bogovi, ki gledajo in vidijo,
Babilon povzdigne, naredi ga za glavnega na svetu,
in v njemu osnuje večno kraljestvo za Marduka.
kolk je tega.
boditevcvetju
#3
abram1b2 Cej
0
Jan 09, 2019
haapy yack:)*
Vedno spoštujem tvoje mnenje. Tu ni vprašanje koliko je kdo vladal.Tu gre za prikaz možnosti praktične življenjske reanimacije.Ti opisi kraljev so ravno teološki opis za to možnost ,ki je šifrirano sporočilo za njihove zanamce torej za nas ,ki živimo v tem 28000 letnem civilizacijskem valu..Bogovi so prišli z neba! Od kje pa je zemeljsko življenje, če vemo,da ablogeneza in pans permija ne vzdržijo resne razlage. Življenje je iz življenja.. Pri branju in razumevanju enotne brezčasne vesoljne človeške teološke zapuščine na Zemlji je potrebno brati z realiziranim in prebujenim akumuliranim dednim genskim brezčasnim spominom naše vrste,ki ga slehernik nosi v sebi.Vedno mi spremeniš bistveno spopročilo teme.Če se da se raje vzdrži komentarjev,ki razbijajo bistvo mojeg sporočila.Hvala za razumevanje.Lp :)*
#2
haapy yack
0
Jan 09, 2019
hoj
Kje pa imaš boga Inora, kralja vseh bogov.
Kje imaš sedem bogov, ki so skupaj vladali 12.300 let.
Pta je vladal 9.000 let
Ra je vladal 1.ooo let
Šu je vladal 700 let
Geb je vladal 500 let
Oziris je vladal 450 let
Set je vladal350 let
Hor je vladal 300 let.
Druga dinastija bogov je bila sestavljena od dvanajst božanskih vladarjev od katerih je bil prvi Tot: Vladal so 1.570 let Devetnajst bogov je skupaj vladalo 13.870 let: Potem jih nasledi dinastija od tridest polbogov, ki so vladali 3.650 let; skupn jih je bilo devetinštirideset božanskih in polbožanskih vladarjev Egipta, ki so vladali 17.520 let. Potem pa sledi obdobje 350 let, ko ni noben vladal v Egiptu: to je bilo kaotično obdobje, v času katerega je deset ČLOVEŠKIH kraljev nadaljevalo kraljevati v Tisu. Še le potem je Men ustanovil prvo človeško dinastijo faraonov in je zgradil novo prestolnico posvečeno bogu Ptau - Herodotovem Vulkanu.
bogovikisosezadrževalinazemljiskupajzljudmipres
boditevcvetju
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2019-01-09 17:42:02 (Jan 09, 2019)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj