TEMELJNI CIVILIZACIJSKI PROBLEM

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-08-04 ob 09:46:01

Prenizek nivo naše zavesti.Tisoče let so verske prakse dirigirale življenje posameznika in družbe.Prišel je čas,ko moramo spoznati,da imajo vse verske prakse isto osnovo- enotno brezčasno teološko civilizacijsko zapuščino.Vse vera sveta kdajkoli in kadarkoli izhajajo iz te iste osnove. Vere se morajo tekoče prilagajati človeški zavesti in stopnji človeških odkritij -spoznanj,da bi izpolnile svoje civilizacijsko poslanstvo in dale praktičen življenjski rezultat.

Vse vere sveta so v tem svojem vsecivilizacijskem  poslanstvu zaspale /zaradi egoističnih verskih  voditeljev/in s tem povzročile v resnici največ zla in razprtij med  rasami in narodi tega sveta.

V Evropi in zapadnemu svetu je razvestljenstvo uspelo nabolj ločiti posvetno od verske oblasti.

V Islamu se to ni zgodilo. Tam je še vedno  posvetna oblast vezana tudi na versko osnovo.Danes človeštvo živi obdobje, ko se naša zavest izraža nabolj  egoistično in naš um izraža najbolj racionalno.Kljub temu,da psihofizično rastemo napredujemo se opazi,da egoizem in racionalizem brezmejno harata po zemeljski obli v najbolj prefinjeni obliki na vseh področjih našega civilizaciskega življenja.

Brezsrčni neozaveščen egoizem v enaki meri prevladuje tako na zahodu kot vzhodu. Razlika e samo v zahodnem razsvetljenstvu,ki mu je še najbolj uspelo ločiti posvetno od verskega.

Na vzhodu se ta proces še ni zgodil.Najbližje temu procesu je hinduizem v Indiji. Kitajska je tu izveta.KItajska je najbližje zahodu, zato je tudi najbolj uspešna vzhodna država,pripravljena sodelovati z vsemi .Ker v njej prevladuje posvetni egoizem in racionalizem zahoda.Prihaja čas,ko se bo vse nabrano in skrito civilizacijsko sranje in civilizacijska nensnaga priplavala na vrh te civilizacijske mlakuže.

Kaj se trenutno v resnici dogaja ? Semitska verstva Judaizem,Krščanstvo in Islam so že tisočletja v sporu,kljub temu,da imajo popolnoma isto teološko osnovo,tako kot vsa verstva tega sveta.Ta t.i. civilizacijski spor je plod nepravilnega delovanja,razsvetljenega krščanskega sveta,straha judaizma pred islamom,ker ne judaizem, ne islam nista dosegla stopnje razsvetljenstva in  ločitve posvetnega in verskega. Tudi krščanski svet še ni popolnoma prerasel vezi med posvetnim in verskim.Krščanstvo se še vedno želi vpletati v posvetno,namesto,da bi se trudil za versko poenotenje vseh semitskih verstev.

V resnici je za sedanjo civilizacijsko vojno bolj krivo krščanstvo, kot  pa judaizem in islam. Islam ni presegel razsvetljenjstva, judaizem in krščanstvo pa ne straha pred islamom.

Judaizem in krščanstvo se zaradi lastnega statusa in egoizma nista uspela poenotiti in se boriti za razsvetljenstvo islama in samega judaizma.. Nobene razlike ni med Mesijo,Mohamedom in Jezusom.

Razlika je samo v njihovi posamični  semitski verski inerpretaciji,ki je v vseh treh primerih popolnoma napačna  in nerazumljena tako za Mesijo,Mohameda in Jezusa.

Kaj bo iz tega verskega nnesmisla, ki ogroža posvetno življenje vseh treh verstev vernikov in državljanov tega sveta nastalo? Po mojem bo to povzročilo novo versko renesanso in nastanek  poenotene razsvetljene verske prakse vseh treh simitskih verstev. To je naloga tako posvetnih kot verskih voditeljev,ki se morajo najprej potruditi za lastno osebnostno razsvetljenjstvo.

Od njih je odvisno,ali jim bo to njihova sedanji nivo zavesti to dopustilo?? V nasprotnem  sledi v 21 st. nova nepotrebna vsesplošna civilizacijska verska vojna,ki bo bo ravno od posvetno verskih  voditeljev sveta terjala nepotrebno opredelitev in njihova nepotrebna zločinska dejanja...

Naloga vseh je,da se pustimo razsvetljiti in prenehamo s temi tisočletnimi spori.Čas je,da vsi mi stopimo v imenu življenja na višji duhovno- tehnični nivo. Ni nas preveč !!! Mi sveta in sebe ne razumemo.Zato tudi ne dojemamo in ne cenimo nikogar, še najmanj pa sebe in celotno življenje z nami. Zemlja je planet,ki lahko preživi še veliko večjo populacijo,če se bomo pustili razsvetljiti in spoznati resnico.Lp :)*

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-08-04 09:46:01 (Aug 04, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj