REINKARNACIJA- DA ALI NE?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-03-21 ob 11:37:39

Kdo verjame v reinkarnacijo?  Kako si ta pojav in opis reinkarnacije razlagate? Ali iz semena zraste popolnoma isto drevo, kot tisto ,ki je seme odvrglo ?

Dr. Jim B. Tucker s psihiatričnega oddelka univerze v Virginiji je raziskoval več kot 2.500 primerov otrok, ki so se spominjali svojih prejšnjih življenj. Kot je dejal, je imel Sam ob pregledovanju starih fotografij nekaj presunljivih izjav. Star je bil le štiri leta, ko mu je umrla babica, njegov oče pa je iz njenega doma prinesel star fotoalbum. Sam pred tem še ni videl fotografije svojega dedka. Med listanjem albuma pa je pokazal na fotografijo avtomobila in dejal: »To je moj avtomobil.«

In res je prikazovala dedkov prvi avtomobil, na katerega je bil ta zelo navezan. Samova mama ni mogla verjeti Samovemu odzivu, zato mu je pokazala fotografijo dedka kot fanta s svojimi vrstniki. Sam je pokazal na dedka in dejal: »Tukaj sem.« Mama ga je popravila, češ da to ni on, ampak njegov dedek, a je deček vztrajal pri svojem. Nato ga je vprašala, ali se spominja še česa drugega iz svojega prejšnjega življenja. »Nekdo je mojo sestro spremenil v ribo,« je dejal Sam. »Kdo?« ga je vprašala. »Slabi ljudje,« ji je odgovoril. Dedkova sestra je bila umorjena, njeno truplo pa odvrženo v vodo. Po besedah Samovega očeta fant ni vedel za to zgodbo. vir :Svet 24

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
9
abram1b2 Cej
0
Mar 27, 2018
Loop1
Lahko te shranimo za čas ko bo to mogoče ! Hec in resnica hkrati :Lp *
#9
Loop 1
0
Mar 27, 2018
Nase zivljenje? Upam da v smislu casa nasega zivljenja in ne v civilizacijskem smislu. Jaz bi rad videl spremembe dokler zivim, potem mi ne pomaga kaj dosti :)
#8
abram1b2 Cej
0
Mar 26, 2018
Loop 1
Mi smo soodvisni od EM cikličnega valovanja Zemlje,Osončja ,Galaksije. Pri nas se zato tekoče dviguje ali pada naš psihofizični nivo. 4x7000 let
14000 let dvig 14000 let pad.Od našega cikličnega psihofizičnega nivoja je odvisen naš ciklični civilizacijski tehnično duhovni nivo .zavest, miselni procesi itd. Sedaj smo tik pod civilizacijskim vrhom,spoznali bomo svoj zmoten način bivanja in naše celotno življenje se bo sptremenilo in to na občutno višji nivo. Lp :)*
#7
Loop 1
0
Mar 25, 2018
Ker je ravno ta tema me zanima abram. Ko smo se pogovarjali o vedno vecjem stevilu ljudi na zemlji in velikem slavju, ki naj bi bilo razlog za to da zelijo ljudje to doziveti. Ne razumem kako to ce nimamo nobenga vpliva kje in kdaj se bomo rodili v svoje edino zivljenje? Prosim kaksno besedo o tem.
#6
abram1b2 Cej
0
Mar 23, 2018
haapy yack:)*
Nekje sem prebral,da 15% Slovencev verjame v reinkarnacijo.V resnici še niti en filozof od Platona do Žižka -/zapisalo se mi je šiška/ ni pravilno opisal pojava reinkarnacije.ki je v resnici individualiziran ponovno oživljen akumuliran brezčasen genski spomin naše vrste.Ta se prenaša iz roda v rod po naši življenjski samoreprodukciji -naše vrste, podobno kot vsake druge.Lp :)**
#5
haapy yack
0
Mar 23, 2018
hoj
Po nekaterih je ideja o reinkarnaciji merilo filozofske globine. V 19 stoletju se je to vedenje bliskovit širilo med poljskimi intelektualci. Nikjer tako kot na Poljskem. Vsi največji poljski pesniki kot so: Mickiewicz, Sowacki, Krasinski, Norwid, Wyspianski, so samoumevno govorili o svojih preteklih življenjih. Največja mojstrovina poljske literature, Slowackov Duh Kralj, je napisal mistično avtobiografijo, v kateri pesnik opisuje svoja prejšnja življenja. Tudi slavni filozof Cieszkowski, pedagog Lutoslawski in mistik Towianski priznavajo ponovno rojstvo.
papežu Janez Pavel II. so Rimljan izročili knjigo, v kateri so opisan njegova prejšnja življenja. Zadnje naj bi bil kot papež Hadrijav VI., Nizozemec (1522-23), ki je hotel Rim reformirati, pa so mu to preprečl!.
Dobr sedaj samo še čakaš, da te nekdo na cest pocuka za rokav, in ti pove, da ja ta, in ta, in da je živel takrat, in takrat.
Dobr grema na pivo. Grema.
plesnabritvipres
boditevcvetju
#4
abram1b2 Cej
0
Mar 22, 2018
Po mojih spoznanjih si pojem reinkarnacije popolnoma narobe razlagamo.
Večina,ki misli,da razume pojem reinkarnacije se moti,motijo pa se tudi tisti,ki trdijo da ta pojav ni obrazložljiv.. Obe strani pojava spoh ne zmorejo in neznajo obrazložiti.
#3
abram1b2 Cej
0
Mar 21, 2018
haap yack:)* Hvala za tvoj komentar, s svojim bom še malo počakal.:)* Lp
#2
haapy yack
0
Mar 21, 2018
hoj
Dokler si živ ne boš tega zvedel. če pa se boš vrnil v neko drugo telo pa spet n eboš nikoli pogruntal, da si živel že nič koliko življnej v preteklosti.
Tudi cerkev naj bi učila reinkarnacijo.
Obenem pa pravijo, da je cerkev babilonska vlačuga.
Nauk o tem naj ne bi bil nikol prepovedan, vendar pa so ljudi, ki naj bi nekaj vedeli o tem vesolo kuril na grmadah.
Evageli pričajo, da so Jezus in njegov sodobnik neki vedeli za reikernacijo?
Drugi trdijo, da so evangeliji ponaredki? Torej prvoten nauk Cerkve temelji na reinkarnaciji. Največ judovsk zgodovunar Jožef Flafij iz duhovnišekga rodu (rojen lata 37 po Kristusu v Jeruzalemu) je bil v glede politične zgodovine zelo pristranski, v opisovanju vere pa zelo natančen. Tko pravjo.
Jožef opisuje kako so bili Judje in zlasti Eseni, prepričani, da duše pravičnih po naravnem zakonu po smrti živijo v neke vrste nebesih, potem pa najdejo bivaščev svetih telesih.
Za današenj čas po to o dušah pravičnih najbrž ne velja. Govorijo, da bivamo pred rojstvom oziroma, če hočemo biti rojeni, moramo prej umreti, pa tudi smrt ni drugega kot smrt v onostranstvu. Ko umremo tu, se pojavimo tam, ko tam umremo se pojavimo tu.
Nauk o ponovnem rojstvu so učili prvi kristjani, njihovi pristaši pa so se imenovali Izbrani. Slavn škof Gregor iz Nice je že v 4. stoletju pisal: Za dušo obstaja nuja, da se očisti prek več življenj.
Današnja cerkev pa preganja reinkarnacijo. Zakaj to škorc počno. Iz preprostega razloga, da ponovno rojstvo vsebuje težnjo, da ne potrebuješ ustanove in uradnih besed za svojo rešitev, pač pa svojo prosto voljo, svobodo, svojo usodo voditi k dobremu ali slabemu.
Samo cerkeven dostojanstvenik se niso pripravljani odpovedati duhovni oblasti. Cerkev je zato preopvedala in preganjala neposredne povezave z Bogom. Ivano Orleansko so prav zato sežgali na grmadi, ker je poslušala božje glasove (Katarina in Marjeta) naravnost mimo Cerkve. Cerkev ima svoje podanike za ovce, nedorasle otroke; beseda krivoverec, heretik, pomeni v grščini nekoga, ki sam izbira, sam odloča (po svoji vesti in ne po predpisih drugih).
Najbolj znana zagovornika reinkarnacije, Dalai Lama za Vzhod in Richard Gere za Zahod. Dalai Lama je sumljiv. Gere pa izhaja iz tovarne sanj, Svetega lesa ali Hollwood.
koumremobomovidelipres
boditevcvetju
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-03-21 11:37:39 (Mar 21, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
SKRIVNOSTI JE ŠE VELIKO
AVTOSUGESTIJA
ROP IN ZEMLJARIČ SKUPAJ
NAJTEŽJE NAM JE SPOZNANATI IN PRIZNATI, DA V RESNICI ŽIVIMO NESMISELNO
KAJ PO MENI, PREDSTAVLJAJO TRI PIRAMIDE V GIZI ?
SLOVENCI NAROD PRILAGODLJIVIH
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
marec 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj