Porfirij Tirski

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-03-21 ob 09:05:09

Porfirij 233-305 n.št.

Porfirij se je sprva zgledoval po Longinusu, Numeniusu, Platonu, Aristotelu in drugih grških filozofih. Svoje stališče na področju filozofije je dokončno izoblikoval, ko je spoznal grškega filozofa Plotina, ki je postal njegov učitelj. Plotin in Porfirij sta predstavnika neoplatonizma. Trdila sta, da obstaja kategorična vrzel med dvema kraljestvoma, čutnim in razumnim. Razumno področje sta delila na tri različne ontološke ravni: prvine, razum in dušo. Prvini je značilna čista enotnost, ki sega onkraj mišljenja in jo je nemogoče opisati z besedami. Razum je področje bivanja, v katerem je oseba sposobna sprejemati misli v zavest, duša pa je najnižja razumna raven, ki je neposredno odgovorna za čutno področje. Porfirij je znan kot nasprotnik krščanstva in podpornik poganstva. V času svoje upokojitve na Siciliji je napisal Against the Christians, delo sestavljeno iz petnajstih knjig. Postal je eden najbolj sposobnih poganskih nasprotnikov krščanstva svojega časa. Vredno je omeniti, da so bile njegove kritike usmerjene v kristjane in ne v Kristusa. V delu Philosophy from Oracles, je zapisana Porifrejeva domnevna trditev:

"Bogovi so razglasili Kristusa, da je bil najbolj pobožen, vendar so kristjani zmedena in začarana sekta". Njegov cilj ni bil, da se ovrže vsebine naukov krščanstva, želel je le opustitev zapisov skozi katera so se nauki prenašali.

V dojemanju duše Porfirij sledi Plotinu. Duša je zanj razumen subjekt, vendar je v neposrednem stiku s čutno realnostjo. Razumni subjekti pa so nesnovni, kar privede do problema obstoja nečesa nesnovnega v našem telesu, ki je iz mesa in krvi. Porfirij na to odgovarja s tem, da duša ni lokalno prisotna v telesu, vendar se kaže v značaju in nagnjenjih telesa. Pravi, da ni pravilno reči, da nekaj nesnovnega, ki pride v odnos s prostorom ali stvarjo, je dejansko tam. Tam je zaradi njene aktivnosti in morali bi govoriti o tem. Torej ni pravilno reči duša je v nas, vendar duša deluje v nas. Njegovo vodilo v življenju je rešiti dušo od šibkega, kaotičnega telesa, tako da postane resnično čista in se združi z nesnovnim svetom. To naj bi dosegli z najvišjo stopnjo inteligence, ki je višja celo od sposobnosti razuma, da z njo upravlja. Vir:Internet

Do sedaj še nisem zasledil pravilnega opisa naše duše niti pravilnega opisa človeške biti nasploh.Naše telo je sestavljeno na vseh nivojih naše biti iz življenjsko podedovane Realizirane in Akumulirane DNK masno energetske vrednosti.Njuno vrednostno medsebojno EM samozlivanje se dogaja celotni cikel našega bivanja od spočetja do konca življenja.KOt je naše telo sestavljeno iz Rmept* in Amept* je sestavljen tudi naš razum.Naš razum-um ima ravno tako znotraj sebe Realizirano vrednost ,ki pokriva področje  našega samozavedanja,ki ga imenujem realizirano sebstvo.To področje pokriva komaj 20% našega ozaveščenega polja bivanja.80 % našega bivanja pa je v polju Akumulirane vrednosti,.neozaveščenega /duša/. To je polje našega akumuliranega brezčasnega spomina naše vrste,,ki je v bistvu še neozaveščeno.Problem je,da realizirano polje ozaveščen del v nas samih ,še ni sposoben EM pretoka,da bi  preko tega medsebojnega pretoka obeg vrednosti ozaveščal in črpal iz našega individualnega brezčasnega akumuliranega  spomina naše vrste.To pa zato,ker mi iz  okolja Zemlja,Osončje Galaksija še ne prejemamo dovolj velikih EM frekvenc,ki bi omogočile spodbuditi ta pretok med ozaveščenim in neozaveščenim v nas samih.KO bomo mi kot civilizacija zopet  na tehnološko duhovnem vrhu bomo imeli 70% naše biti v polju ozaveščenega in 30% v polju neozaveščenega.To pove,da smo mi kot samozavedna bitja ciklično najbolj psihofizično spreminjajoča vrsta,ki ciklično niha od psihofizičnega dna do psihofizičnega vrha in zopet nazadujemo do dna in to se vedno dogaja ciklično ,ker smo soodvisni od cikličnih EM frekvenc iz okolja.Flora se ciklično spreminja na 4 cikle Zemlje. Favna na 4 cikle Zemlje in Osončja Mi pa na 4 cikle Zemlje,Osončja in Galaksije.Naše bivane in psihofizične ciklične preobrazbe so najdaljše in tudi nabolj usodne za naš civilizacijski psihofizični nivo v smislu našega skupnega napredka ali nazadovanja.V tem smislu je tudi soodvisno naše polje ozaveščenega in neozaveščenega v nas samih,ki je danes v razmeju 20%ozaveščenega in 80% neozaveščenega. To razmerje se v tem ciklu  zelo hitro spreminja ,ker se bližamo t.i. ponovnem civilizacijskem vrhu, ali če hočete, ponovni zlati dobi na Zemlji.Vsak med nami ima v sebi akumulirano brezčasno vedenje-spomin,ki se danes izraža kot naša intuicija, ali  kot miselni prebliski -že videno.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
4
Loop 1
0
Mar 25, 2018
hehe kar logicno da nimate informacij ker jih ni :)

Trenutno znano in obrazlozeno:

1. HARTMAN (zemeljsko sevanje): Poteka v smereh S-J in V-Z, širina žarka je cca 30cm.
Poteka po celi zemeljski obli, zato to vrsto sevanja imenujemo tudi hartmanova mreža.

Stičišča tvorijo t.i. hartmanov križ. Hartmanovo sevanje poteka 2mx 2,4m.Ta vrsta
sevanja povzroča kronična obolenja organov, žlez, še bolj intenzivno pa delujejo na samih
stičiščih - (hartmanov križ)

2.VODNI TOKOVI - (vodno sevanje): (Pri vodnem sevanju se ne štejejo potoki, reke,
talnica, sanitarna voda ampak globinski tokovi, )

3.CURRY- kozmično sevanje - kozmična mreža
Poteka pod kotom 45 stopinj glede na Hartmanovo mrežo in je širine cca 0,5m.
Kozmično sevanje povzroča težave z spanjem, nespečnost, kar slabi naš imunski
sistem, deluje vnetno (mehur, ledvice, moške in ženske genitalije,
revmatoidno – na kosteh, določene kombinacije povzročajo probleme s srčnim
ritmom (aritmija - tahikardija-bradikardija)

4. TEHNIČNO SEVANJE, ELEKTROMAGNETNO SEVANJE
(bazne postaje, daljnovodi, antene, računalniki, mobiteli, gospodinjski aparati...)

SEVANJA HARTMANOVIH IN CARRYIREVIH ZEMELJSKIH MREŽ

Doktor medicine Ernest Hartman je odkril, da zemeljsko oblo presevajo 21 cm
široki sevalni pasovi v smeri sever-jug, ki so v rastru 2x2.5 m, na teh presečiščih
mnogokrat prihaja do škodljivih sevanj.
Doktor Mafred Curry je odkril podobno diagonalno mrežo v rastru 3,5 x 3,5 m,
do posebno škodljivih točk lahko prihaja, ko se točke Hartmanove in
Carryjeve mreže prekrivajo.
Te mreže se spreminjajo pri polni luni, pri sončnem obratu Solsticiju
in Ekvinokciju, pred potresom in vulkanskim izbruhom. To je vzrok, da
živali začutijo te spremembe in če je potrebno se umaknejo z nevarnega
mesta. Tako tudi nekateri ljudje reagirajo na te spremembe
(znano je da nekatere luna nosi ).

Vir: http://www.bioenergo.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=66

To je vse kar je okrog sevanja ki deluje na nas, o kaksnem EM spektru osoncja in galaskije in prilagajanje zivljenja temu se nikjer ne omenja :)
#4
abram1b2 Cej
0
Mar 25, 2018
Loop1:)
Dalo bi se ustvariti takšne EM frekvence. Je še veliko neznank in nimam informacij ali znanost temu sledi. Mislim,da smo še prenizko za to.:)**
#3
Loop 1
0
Mar 25, 2018
Ce prav razumem, EM polja zemlje, osoncja in galaksije se prepletajo vsaka na svoji ferkvenci, razlike so samo v ferkvenci. Po domace receno radio lepo sprejema radijsko postajo na doloceni ferkvenci in druge postaje- ferkvence prav nic ne vplivajo. Tako sprejema vse zivo tocno dolocene ferkvence planeta, osoncja in galaksije na katero pa se odziva samo clovek. EM polje enakovredno galakticnemu se da ustvariti tudi umetno. Sprasujem se ce bi slo tako visoke ferkvence ustvarit s trenutno tehnologijo, ce ne zakaj ne?
#2
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-03-21 09:05:09 (Mar 21, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj