BREZPREDMETNO FILOZOFIRANJE O MODROSTI

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-03-08 ob 12:15:51

Raziskave modrosti so postale popularne zlasti v zadnjih dveh desetletjih in splošno sprejeta definicija modrosti še ne obstaja, obstaja pa konsenz, da je modrost mnogodimenzionalen koncept, ki ga je mogoče preučevati z različnih vidikov (Baltes in Staudinger, 2000 Vir:

MODROST KOT PREDMET INFORMACIJSKE ZNANOSTIhome.izum.si/cobiss/OZ/2009_3/Html/clanek_02.html

Stranski učinek elektrokemičnih procesov, ki jih nevroni uporabljajo za signaliziranje, je električno polje. Tvori ga aktivno možgansko tkivo. Ko veliko število nevronov kaže sinhronizirano aktivnost, je mogoče električno polje, ki ga tvorijo, zaznati tudi zunaj lobanje. vir : Wiki

Moje razmišljanje in moji argumenti !

Naučeni znanstveni papagaji/ intelektualci/,ki imajo svojo kongitivno sposobnost učenja za modrost so navadni miselni palčki,ki govorijo o modrosti.Oni so se lahko vse kar mislijo da vedo naučili .Oni imajo vse zgodovinske osebnosti od starogrških mislecev do sodobnih znanstvenikov za modrecev .Oni so se naučili in preučili  njihova dela in zapuščino in se jim nevedni kot so, klanjajo.

Sposobnost učenja je izraz kongnitivne sposobnosti možganov,ki pokriva danes pri normalen človeku komaj /če?/ 20%   miselnih in učnih sposobnosti. To je področje realizirane možganske sposobnosti. Področje akumulirane brezčasne možganske vrednosti je danes pri vsakem človeku 80%  v področju nezavednega.

Možgane sestavljata  tako kot našo celotno bit sočasno prisotna njihova realizirna genska vrednost in akumulirana genska vrednost Sposobnost modrosti in izraz modrosti je genska sposobnost EM komunikacije /sočasno v nasprotni smeri na skupno ničelno točko nemotenega samo zlivanja med obema možganskima vrednostima. .Ta zadeva pa zahteva gensko preddispozicijo od posameznika in je soodvisna od sprejemanja zunanjih EM valov,ki jih človek prejema od Zemlje,Osončja,Galaksije.Te njegove individulno izražene genske preddispozicije mu omogočajo,da postopno ozavešča v sebi svoj akumuliran brezčasen genski spomin naše vrste 80 % tekoče znižuje. .Njegovi realizirana /kongnitivna vrednost/možganov sploh ni nujno, da je velika, ker on sprejema in ozavešča akumilran brezčasen spomin ,ki ga nosi v sebi.Njemu se ni potrebno truditi ,da muči možgane s pretiranim učenjem,njemu je dovolj osnovna informacija o problemu in takoj po normalni odprti  EM poti dobi odgovor znotraj lastne brezčasne akumulacije.Njemu ni potrebno biti inteligenten, ker je že po naravni danosti odprt,da ozavešča neozaveščeno v sebi.

V teološki brezčasni civilizcijski zapuščini so vsi opisani kot vesoljno samorazsvetljeni od Jezusa,Bude,Mohameda,Tota  itd.,

Ti so opis  pravih modrecev, ki so hodili po Zemlji in bodo še hodili , ozaveščali in učili celotno človeštvo. ! Lp:)*

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
6
abram1b2 Cej
0
Mar 09, 2018
premajs
Pač skušam gradti avtocesto za zanamce. Velikopotezen projekt ? Tvoje osebno mnenje, imaš pravico do njega. Lp :)*
#6
premajs
0
Mar 08, 2018
saj ti ne.

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=grandoman&hs=1
#5
abram1b2 Cej
0
Mar 08, 2018
premajs
Ne zameri človeku pozabljivosti:)**.
#4
premajs
0
Mar 08, 2018
pozabil si omeniti abrama
#3
Loop 1
0
Mar 08, 2018
Saj zato pa se rece nezavedno, podzavest- akumulirana se nerealizirana vrednost je v podzavesti kjer se skriva celoten cloveski potencijal.
#2
abram1b2 Cej
0
Mar 08, 2018
Modrost je razumeti ta svet skozi individualno samorojen brezčasen akumuliran in podedovan genski spomin naše vrste.Vsak med nami ima v sebi ta brezčasen podedovan akumuliran speči spomin že sebi.Od njegovih genskih predispozicij,ki jih ustvari človeštvo v svoji nepretrgani več tisočletni življenjski samoreprodukcijski verigi je odvisno ali ima njegov duh odprto pot do tega brezčasnega akumuliranega spomina naše vrste,ki je neushljiv vir informacij pretekosti,sedanjosti in prihodnosti.:)*.
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-03-08 12:15:51 (Mar 08, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj