INTELIGENCA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-02-23 ob 11:21:51

Otroci:)Znanost počasi začenja reševati težavo, ki je jasna vsakemu staršu: otroci so si tako različni, da jih ne moremo povzeti s preprostim inteligenčnim testom, sestavljenim iz kopice kratkih vprašanj.

»V inteligenci mora biti nekaj več, ne zgolj kratki odgovori na kratka vprašanja – odgovori, ki napovedujejo šolski uspeh,« pravi Gardner in dodaja, da ogromno posameznikov dosega visoko stopnjo sposobnosti na nekem zahtevnem področju, za katerega sedanji postopki ocenjevanja inteligence preprosto niso ustrezni.

Z drugimi besedami – tak način ocenjevanja otroka hitro ožigosa kot »neuspešnega«, ker pač ni matematični genij ali ne piše najlepših spisov.

Ena od najbolj znanih teorij, ki zagovarja, da vsebuje inteligenca veliko več komponent, kot jih zmore izmerite testiranje IQ, je teorija Howarda Gardnerja. Gardner meni, da inteligenco sestavlja 8 komponent: logična, lingvistična, prostorska, glasbena, telesno-kinetična, naravna, osebna in medosebna.

Odrasli : Stephen Hawking 160 IQ je na dokaj presenetljiv način dokazal, da črne luknje izhlapevajo, ko se dva povezana osnovna delca, delec in antidelec, ločita s singularnostjo, kar enemu izmed njiju omogoči, da se iztrga ven iz dogodkovnega obzorja. Vendar pa je ocenjen čas spet velikanski, saj bi črna luknja z maso Sonca izhlapevala 10 na 60 potenco, svoj obstoj pa bi končala v spektakularni eksploziji, s katero bi lahko nastalo novo vesolje z bolj ali manj istimi konstantami. vir; Internet

MOJE RAZMIŠLJANJE

Prvič črna luknja,ne more obstajati samostojno,lahko obstaja samo v galaksiji,ki so največja elementarna telesa.Črna luknja s pomočjo prejetega helija kovinizira vodik in si s tem povečuje svoje magnetno polje-vlek. Na koncu 150 milijardnega cika galaksije nase potegne celotno snov galaksije in sočasno se začne nov 150 milijardni cikel samozlivanja Realizirane in Akumulirane mase .energije galaksije. Galaksija je preko črne luknje vezana na naprej matično galaktično jato in nazaj na svojo satelitsko galaksijo..  Vseobsežna Vesoljna samopojavnost  ni nikoli nastala in ne bo nikolo končala.Večno sedaj  ciklično samoumira in se samorojeva,v vsaki svoji  individulani pojavnosti mase,energije prostora,t.časa in *življenja.

Kaj torej manjka Hawkingu,kljub temu,da ima realiziran um izmerjen IQ 160.Manjka mu Akumuliran brezčasen genski spomin naše vrste, lahko ga tudi imenujemo brezčasna  gensko podedovana  intligenca.

Sam nisem v nobenem polju realiziranega uma izven povprečja.. Včasih se še vedno čudim ljudem,ki realiziran um izrazito dobro uporabljajo in so na prvi kontakt in videz nadpovprečno uspešni in na videz modri.

Ko se poglobim v njih vidim samo še lepo sfrizirano lupino,ki je znotraj popolnoma prazna-čista tema..Opazil sem,da ti ljudje s t.i. sfrizirano -naučeno zunanjo lupino vodijo ta svet- z lastno temo v svoji notranjosti ,ki nima nikakršnje vsebine..V svoji notranjosti so ti ljudje s sfrizirano -naučeno zunanjo lupino- v resnici čisti mrtvaki in autsajderji..Takšno autsajderstvo podpira  in goji naš učni sistem. Ustvarja naučene podrepnike sistema. Važna je zunanja lupina-videz in akademski naslov.

Ko vam je dano gledati na svet z brezčasnimi očmi - akumuliranim umom- spoznate bedo tega sveta in naše civilizacije.. Xmept* = Rmept* >>>> EM T.0. A/O <<<< Amept* = Xmept*

Upam si trditi,da je vse kar smo do sedaj odkrili po večini ničvredno slepilo realiziranih umom, ki nima dokazano  prave realne vsebine in vrednosti za celotno človeštvo. Kdo lahko meri pravo ineligenco,če jo ne znamo !?

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
abram1b2 Cej
0
Feb 23, 2018
Res razumemo vzrok prepiranje med seboj na PW?
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-02-23 11:21:51 (Feb 23, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj