ZEMELJSKI POHLEP ŽE ONESNAŽUJE VESOLJE -DO KDAJ NAM BO ŠE DOVOLJENO?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2018-02-07 ob 10:59:53

https://uploadstest.publishwall.si/imgsmedium_2/2018/02/07/publishwall_resized_1517997594_3666980.jpg

Prva izstrelitev rakete Falcon Heavy podjetja SpaceX se je vendarle zgodila z legendarnega Cape Canaverala v ZDA, in sicer s stare, dolgo opuščene in končno prenovljene ploščadi 39A, znane po tem, da so z nje na Luno odhajali astronavti.

Šlo je za eno najzanimivejših izstrelitev zadnjega časa, saj je Falcon Heavy trenutno daleč najzmogljivejša raketa na svetu.

A to še ni vse, na krovu rakete je pravi pravcati Teslin roadster, ki ga je legendarni ameriški vizionar in ustanovitelj Tesle Elon Musk poslal na »milijarde let dolgo popotovanje po vesolju«. Vir :Novice

Elon Musk se po mojem preserava, ker ima preveč denarja.Njogova firma Tesla ni tako uspešna in zamuja v razvoju.Musk po meni nima realnega izhodišča v iskanju prave tehnologije za konolizacijo vesolja.Kolonija na Marsu je zame čista bedarija.V Galaksiji  je na milijarde osončij,kjer so planeti kot Zemlja popolnoma enaki Zemlji stari cca 3 milijarde let in čakajo na vesojno človeštvo ,da jih naseli z življenjemn po  istem postopku kot je bila naseljena Zemlja in še bo.!!

Z mojim komentarjem se večina ne bo strinjala. Kdo mi lahko poda utemeljen protiargument ? Električni avtomobili na baterijski pogon nimajo prihodnosti,niti ga nimajo avtomobili s pogonom  na gorljive celice.

Pred leti sem se pogovarjal na IJS s prof. dr.Turkom,dr.Cizeljem in prof.dr Antonom Jegličem ravno na temo magnetnega motorja. Prišli smo do zaključka ,ki ga navaja spodaj prof.dr.Jeglič.

Če bo nekdo dovolj vztrajen in pameten, da bo našel pravo rešitev za delovanje magnetnega motorja, bo to izum človeštva. Z njegovim razvojem bi prišli do najčistejšega vira energije. Uporabili bi ga lahko na vseh področjih življenja, za prevoz, ogrevanje itd. Tedaj ne bi nič več onesnaževali narave, ker ne bi več potrebovali fosilnih goriv niti turbin na Savi. Tak motor bi deloval tiho. Za zdaj so to le naše sanje, saj bi z njim človeštvo preživelo tudi na Luni in drugih planetih,« pravi prof. dr. Anton Jeglič.

Zakaj smo se takrat razšli ? Zato ,ker sta se takrat Janša in dr. Drnovšek sprla in je zato Janša odpovedal srečanje z   soudeleženci pri projektu..IJS je takrat zahteval donacijo Vlade R Slovenije, da pristopi k projektu. Drnovšek tega ni bil zmožen zagotoviti. Janša pa ni želel sodelovati, ker nas je kot ekipo smatral za Drnovškove ljudi.In od tedaj se mučimo sami brez kakršnje koli pomoči.V Sloveniji nismo sposobni ničesar, res velikega ustvariti ravno zaradi političnih zdrah ,ki se nikoli ne končajo.V Sloveniji vsak skrbi za svoj vrtiček, pa je lahko ta še tako nerentabilen, neinovativen ,in razvojno nenaravnan, važno je, da je moj,  si mislijo pogoltneži in nesposobneži..V SLoveniji nismo sposobni niti narediti ustreznih magnetnih segmentov ,ker so magneti,ki so proizvedeni v Sloveniji premajhnih dimenzij. Slovaška , ki je bila leta 91 za Slovenijo pa jih že lahko. Pot napredka je izven Slovenije. Slovenijo je  političnim zdraharjem v 26 letih  uspelo izropati , osiromašti materijalno in duhovno svoj narod ,ter zaustaviti njegov pravi razvoj in napredek.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
43
vesoljski piškotek
0
Feb 09, 2018
Kaj se je zgodilo z Stage 2 modulom?
#43
vesoljski piškotek
0
Feb 09, 2018
Sploh ni vredno omenjat to laž kot nateg stoletja. Navadna prevara.

Trinity The fourth One 26*
Spet kontriraš samemu sebi. 120 kilometrov je dvajset kilometrov nad Karmanovo mejo, ki je zasidrana na stotih kilometrih. 120 kilometrov nad nami je močan vakuum, temperatura pade na -270 stopinj, to je ozračje, kjer prevladujeta helij in vodik.

Pojma nimaš kaj se dogaja v vesolju. Prvo opisuješ da je na 120 kilometrih
močan vakum. Ko ti predložim uradno trditev da je na 120 kilometrih atmosfera, se izgubiš.
Niti ne veš kako izgleda prehod iz atmosfere v vakum. Niti ne znaš opisat kako izgleda ta prehod in kako gredo raketoplani skozi to linijo kjer večji tlak spodriva manjšega.

pojdimo na ta način. Elon je dejal, da je poslal gor svoj roadster, brez testiranja materialov "in ostalo".
Zdaj mi povej, kaj bi se zgodilo, da bi ta roadster ispostavili v okolje kot naj bi bilo v vesolju in ga držal 12 ur? Pnevmatike? Plastična armaturna plošča? Ogledala? Barva?
Samo nekdo, ki ne misli s svojo glavo lahko verjame v kaj takšnega.

How Cold is Space?
https://www.youtube.com/watch?v=6QE3oHoTgUQ&feature=youtu.be&t=85?

How Cold is Space? - YouTube

In this short explainer, Universe Today publisher Fraser Cain researchers how cold space is. What temperature do astrona
#42
Trinity The fourth One
0
Feb 09, 2018
Do sedaj si se skliceval na sledeče:

- "Grafika vzleta je podobna tisti na PS2!" (....)
- "Košček folije na tej pa tej minuti videa se obnaša pogojem nenormalno!" (kar sem ti diskreditiral s pojasnitvijo Karmanove linije - https://en.wikipedia.org/wiki/Kármán_line )
- "To je posneto v kontroliranem prostoru!" (ne, ni res, stotine posnetkov na YT-ju od ljudi, ki so snemali pristanek nazaj na Zemljo potrjuje, da si spet izmišljuješ)
- "Elon Musk je rekel, da je resnično, ker zgleda tako fejk!" (popolnoma napačna interpretacija besed, ena izmed mnogih napačnih interpretacij, ki se jih Flat Eartherji poslužujete)
- "Ni šans, da bi celo Zemljo posnel na tej razdalji!" (sem ti diskreditiral še to)

Zdaj pa se zaradi mene lahko odjaviš iz tega portala, ker do sedaj se nisi izkazal za nekoga, ki bi znal trdno stati za tem, kar reče (kontriranje samemu sebi predvsem) ali pa za nekoga, ki zna razmišljati racionalno. Tako da nehaj prodajati zgodbice, ki si jih nebi mogel izmisliti niti Zecharia Sitchin in daj na plano kaj konkretnega, če že tako smrtno resno verjameš v svoje zablode. Kajti do sedaj se nisem rabil niti malo potrudit, da sem ti diskreditiral vse napisano o domnevni zrežiranosti
#41
Trinity The fourth One
0
Feb 09, 2018
Modri biser, ena od najbolj reproduciranih slik v zgodovini, je slika, ki jo je posadka Apolla 17 posnela sedmega decembra l. 1972 na približno 30 tisoč kilometrih nad Zemljo.

Muskov Roadster se trenutno oddaljuje iz Zemljine krožnice in nadaljuje pot proti Marsovi orbiti. Od Zemlje lahko predvidevamo, (nimam točnih podatkov, ampak znam logično sklepat) da je trenutno oddaljen kakšnih 500 tisoč kilometrov. Ničesar, niti tvoja slika, s katero ponovno kontriraš samemu sebi (na sliki se vidi "spodnji" del Zemlje, glavni "krivec" za to je Zemljina orbita, iz katere Roadster potuje v Marsovo) ne dokazuje, da nebi kamera na vozilu bila sposobna v nekem trenutku ujeti celo Zemljo v objektiv. Mislim, leta '72 so z, za današnje standarde zastarelo tehnologijo, ujeli celo Zemljo na 30 tisoč kilometrih. A leta 2018 Elon Musk z današnjo tehnologijo, ko lahko na YT-ju v živo spremljamo ta avto, kako kruza po vesolju, nebi bil sposoben ponoviti iste stvari. In to na precej večji razdalji, kot Apollo 17.

Še vedno si kratkomalo izmišljaš in hraniš paranoika v sebi s temi strawman argumenti. Še vedno mi nisi podal ene konkretne stvari, ki bi bila vredna vsaj tega, da privzdignem levo obrv. Ti bo po štiridesetih komentarjih uspelo spacati skupaj nekaj, ob čemer se ti ne bom več rabil posmehovat? Ker na tej točki resno dvomim, da imaš šest razredov osnovne za sabo.
#40
vesoljski piškotek
0
Feb 09, 2018
Trinity The fourth One, si na nivoju verske fanatice v Donie Darkotu. Katera ščiti duhovnika kljub temu, da mu je dokazana pedofilija in mazohizem.

Osnova dinamike ti povzroča težave.
Ne rabim nič dokazovat, ljudje sami vidijo, da je to konstrukt za zabavljanje množic.
Nikakor ni možno, da bi se videla celotna zemeljska kugla iz takše bližine kot prikazujejo.

Vesolje naj bi bilo, zelo sovražno vesoljsko okolje.
Ta modelček od vozila, nebi zdržal v vesolju niti en dan.

https://heavyeditorial.files.wordpress.com/2018/02/screen-shot-2018-02-06-at-4-59-26-pm.jpg?quality=65&strip=all&strip=all
#39
Trinity The fourth One
0
Feb 09, 2018
Kako ti je sedaj uspelo narediti korelacijo med Muskovim citatom ter zrežiranostjo poleta? Kakšne so te anomalije, ki jih "prepozna vsak laik z prenosnikom" (mimogrede, predlog s/z ti dela očitne težave)? Kaj je tako nenavadnega pri vsem skupaj, da ti še vedno ni uspelo podat enega konkretnega dokaza? Tvoje blodnje bazirajo na nečem, kar vidiš samo ti in v resnici ne obstaja, opranoglavec si pa v tem primeru ti, ker še vedno kontriraš samemu sebi. Ne vem, a si mogoče polpismen, da si popolnoma zgrešil opisno poanto Muskovih besed?

Najboljše pri vsem je, da so mi kokice v pričakovanju nove sci-fi izmišljotine izpod tvojih prstov kar same od sebe skočile iz mikrovalovke. Prosim, nadaljuj! Tvoje pisarije so na nivoju scenarija za drugi del Donnie Darko. Če ti že ne uspe razkrinkati hudobnega magnata Muska, ti posel s prodajanjem zgodbic za lahko noč otroci sigurno ne uide.

Z drugimi besedami, kje so tvoji neovrgljivi, trdni in z znanostjo podkrepljeni dokazi za nateg stoletja?
#38
abram1b2 Cej
0
Feb 09, 2018
Greg:)*
Si lahko daš v glavo, da lahko vsak piše na PW kar želi, če s tem ne žali drugih soudeleženih.Ne moremo biti vsi enaki in ravno različnost v mišljenju je vedno dobrodošla.Sam nisem teoretik zarote, a me ne moti če kdo misli, da je vse teorija zarote-njegova pravica.!! Lp' :)*
#37
vesoljski piškotek
0
Feb 09, 2018
Trinity The fourth One, na kakšen nivo se moraš spustit da sprejmeš takšne izjave Elona Muska kot nekaj znanstvenega.

"You can tell it's real because it looks so fake, honestly." Elon Musk

"Lahko poveš, da je resnično, ker izgleda tako lažno, iskreno."Elon Musk

Kadar se gre za sliko zemlje iz vesolja, razdalja ni problem.
Tudi če na slikah ni vidnih polarnih kap, kopnega, ni vidnio da zemlja je bolj ploščata na tečajih in bolj izbočena na ekvatorju. Vse to je sprejemljivo.

Vse te anomalije lahko prepozna laik z prenosnikom.
Vedno težje je prikrivat sistematične laži, kadar so si konstantno kontradiktorne. Z vsakim dnem je manj, zaverovancev v laži in manj sledilcev. Sistem se bo vrušil sam vase ker zmanjkuje opranoglavcev.

https://metrouk2.files.wordpress.com/2018/02/pri_68281420.jpg?w=620&h=348&crop=1
#36
G Z
0
Feb 09, 2018
abram, vem zakaj je moteč. Moteč je, ker ne pišem dolgih odogovorov in nkaladaških tez, vendar vse na kratko spodbijem. Komu je moj odgovor namenjen je v mojem komentarju napisano, ja?

ET piškotek je lahko samo en, pa sem te imel za bolj načitanega.

Eh, nakladači.
#35
abram1b2 Cej
0
Feb 09, 2018
Grega:)*
Če se da, ne klamfaj .Ali sploh razumeš kaj kača predstavlja v brezčasni teološki civilizacijski zapuščini? Nič nimam proti tebi,tvoj stil pa je moteč.Pa drugič vsaj povej komu odgovarjaš,daj naslovnika,če se da.:)**
#34
G Z
0
Feb 09, 2018
youtuba je pa res verodostojen vir, ja. na tubi tudi kače govorijo

ET piškotek, ne verjameš?

https://www.youtube.com/watch?v=gzVFuOEkDJI

Eustahije Brzic - YouTube

Legendarna plava zmija. I vijecni protivnik Japanska Buba. Sajonara! :D
#33
Zim Zelen
0
Feb 08, 2018
Blagor tistim, ki ne vidijo a verjamejo, kajti njih bo vesolje (z avtom ali brez:)
#32
Trinity The fourth One
0
Feb 08, 2018
Ma ne, to so namestili green screen, da se lažejo ljudem, kako so v vesolje poslali avto. Pa ja vidiš, da je grafika na nivoju Play Station 2, kako naj ne verjamem tistemu koščku odtrgane folije, ki se je na koncu tistega zrežiranega videja obnašal nenormalno?
#31
Zim Zelen
0
Feb 08, 2018
Z avtekom po vesolju:
https://youtu.be/m2p55BmwmJM

WATCH LIVE: "Starman" - Join SpaceX Live Views From Space #Tesla | CAR IN SPACE -

LIVE NOW! SpaceX Live Views of Starman CAR IN SPACE! On February 6th 3:45pm EST SpaceX launched their amazing Falcon Hea
#30
Trinity The fourth One
0
Feb 08, 2018
Karmanova linija je v tem primeru samo poimenovanje zračnega prostora nad 100 kilometrov. O kakšnih napačnih podatkih govoriš, bogami?

Daj že nek konkreten dokaz, da je vzlet Falcona bil zrežiran. Do sedaj si se obesil samo na obnašanje odtrganega koščka folije češ, da se v takih pogojih folija obnaša drugače, pa sem ti dokazal in debunkal, da se motiš. Kakšno vezo ima teh 120 kilometrov, na katerih plovilo začne čutiti vpliv atmosfere? Kakšno korelacijo ima to z biločem? Kje imaš konkretne, trdne dokaze, da je SpaceX izvedel nateg stoletja?

Z vsakim novim komentarjem ti uspe kontrirati samemu sebi. Neverjetno...
#29
vesoljski piškotek
0
Feb 08, 2018
Za vrnitev na Zemljo se uporablja ravno obraten manever kot za vzpon na stabilno orbito....Raketoplan začne čutiti vpliv atmosfere na višini približno 120 km.
https://sl.wikipedia.org/wiki/Raketoplan
Ker je Karmanova linija novejši dodatek, uradna znanost si kontrira sama seboj z napačnimi podatki.

Raketoplan - Wikipedija, prosta enciklopedija

Raketoplan, vesoljsko letalo, vesoljski čolniček ali vesoljski taksi je vesoljsko plovilo s posadko z možnostjo večkratn
#28
Trinity The fourth One
0
Feb 08, 2018
Kaj je posnel tale človek? A dela za NASO in je naglumil posnetek z uporabo green wall-a? Kako mu je vzlet uspelo spraviti na posnetek, daj, razsvetli me. Tokrat ti jaz mečem kost

https://mobile.twitter.com/MyNews13/status/958815963918544896/video/1
#27
Trinity The fourth One
0
Feb 08, 2018
Spet kontriraš samemu sebi. 120 kilometrov je dvajset kilometrov nad Karmanovo mejo, ki je zasidrana na stotih kilometrih. 120 kilometrov nad nami je močan vakuum, temperatura pade na -270 stopinj, to je ozračje, kjer prevladujeta helij in vodik. In kar je najpomembneje, materiali, kot sam ugotavljaš, različno reagirajo v teh pogojih. 120 kilometrov je področje, kjer je gravitacija drugačna, odtrgana folija je v teh pogojih reagirala drugače, kako hudirja je tebi čudno, da si jo zaznal s prostim očesom?? Kako lahko temu rečeš detajl, če sem ti pa vse razložil, stavek za stavkom, pa ti še vedno uspe kontrirati samemu sebi? Kako mi lahko trdiš, da je obnašanje te famozne folije dokaz, da je zrežirano? Kaj je potemtakem priletelo nazaj na Zemljo, a so iz ISS-a odvrgli kante za smeti? Daj no, nehaj. Še imaš kaj bolj konkretnega na zalogi?
#26
vesoljski piškotek
0
Feb 08, 2018
Raketoplan čuti vpliv atmosfere na višini približno 120 km.
Povej za božjo voljo, kako lahko na tej višini odtrže folijo in da ta odleti v nasprotno stran leta rakete.
Daj ne delaj se naučenega.
#25
Trinity The fourth One
0
Feb 08, 2018
Ne, nima enake funkcionalnosti kot tista za domačo uporabo, žal. In to tudi poudarja dejstvo, da je "specialna", narejena za drugačne pogoje, katerim bi bila podvržena na Zemlji. Kontriraš samemu sebi, a ti moram res to napisat? Ti dejansko greš tako daleč s to teorijo, da primerjaš izgradnjo multimiljonskega plovila z nečim, kar bi lahko storil slehernik?

Posneto v kontroliranem prostoru, ja kje za vraga so pa potemtakem lokalni firbci snemali vzlet in posnetke dali na YT? Par jurjev ljudi se je zbralo na Cape Caneveralu, da bi gledali vzlet, kaj so potemtakem snemali oni? Holografe, ki jih je NASA poslala v nebo? A si resen model, posneto v kontroliranem prostoru, o bože mili. Za češnjo na torti predvidevam, da verjameš v Moon landing hoax, kako korporacije že od časa hladne vojne zavajajo in manipulirajo ljudi, pa še kaj bi se našlo. A si čist prepričan, da je Zemlja okrogla? Resno te sprašujem, ker če si sposoben ustvarjati false dilemo z alu folijo ter kontroliranim prostorom, na kar bi še Ancient Aliens bili ponosni, na tej točki obvelja dejstvo, da si močno skrenil iz realnosti. Mislim, pojasnjujem ti stvari, ki so jasne 12 letnim otrokom s pravdobrim povprečjem v osnovni šoli, ker si pripravljen verjet v nekaj tako luknjastega, da boli. Kaj točno te muči pri stavku: "Kot sem rekel, en konkreten dokaz mi daj."? To kar mi daješ niso dokazi, so hipoteze. Ma ne, če to kar trdiš okličem za hipoteze, bom temu izrazu naredil veliko krivico. Daješ mi zgodbice, zrasle na zeljniku nekoga, ki je pripravljen verjet nečemu tako skreganem z logiko, da ti raje nebi odpisal. Ampak me res zanima, kaj še imaš v rokavu, nadaljuj. Kot sem rekel, diskreditiral ti bom večino stvari, moral se boš spustiti na drugačen nivo debatiranja, ker tole ni nič od nič. Žal.
#24
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2018-02-07 10:59:53 (Feb 07, 2018)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj