V RAZMISLEK VSEM - VERNIM IN NEVERNIM

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-10-30 ob 17:37:59

Simbolizem gore

Gora – najbolj vzvišeno v našem življenju

Gora je središče sveta, je najvišja točka. Videti jo je mogoče od vsepovsod. Zahteva, da dvignemo svoj pogled navzgor. Gora je orientir, je nekaj, s čimer lahko primerjamo svoje misli in dejanja, svoje izbire in odločitve. Pot na goro je pot vzpona, premagovanje samega sebe.

Kaj je gora v življenju vsakega človeškega bitja? To je vse, kar je v življenju sveto, pomembno. To so naše vrednote, po katerih se orientiramo. Vedno izberemo tisto, za kar mislimo, da je dragoceno, za kar menimo, da je vredno našega truda, vredno, da bi temu posvetili čas, energijo, življenje.

Kaj je pomembno, kaj je os mojega življenja? S kakšnim smislom bom napolnil svoje življenje? Kaj je gora v mojem življenju ali v posameznem obdobju mojega življenja? Kaj je gora danes? Ta simbol nam z vidika življenja posameznika sporoča, da se je pomembno dvigniti nad svojo običajnost, uskladiti svoje življenje s smernicami, goro.

***

Atenska Akropola

Atenska Akropola je bila najvišja točka v središču mesta, kjer so stali glavni templji. Po starogrškem prepričanju je bilo to najbolj vzvišeno mesto nekakšno “stičišče” zemeljskega in nebeškega, bogov in ljudi, resničnosti in sanj. Simbolično je “akropola” notranje stanje duše, notranji svet sanj in idealov, od koder je mogoče črpati navdih, moč, samozavest.

Gora Olimp

Gora Olimp je v bila v grški mitologiji domovanje bogov, ki jim je načeloval Zevs.

Kailaš

Kailaš – Srce Tibeta, “popek Zemlje”. Štiri religije jo častijo kot sveto goro. Kailaš je v hindujski tradiciji središče vesolja, na katerem prebivata bog Šiva in njegova sveta družina. Gora Kailaš naj bi bila utelešenje mitske gore Meru. Ta je Mahabharati opisana kot gora, “ki poljublja nebo v višinah, gora, ki sije kot jutranje sonce, gora, ki je kot ogenj, neprikrit z dimom, gora, ki je grešnikom nedostopna.”

Fudži

Fudži sveta gora v šintoizmu, izvorni japonski religiji. Ime je dobila po boginji ognja. Japonci so iz spoštovanja do te boginje ohranili to starodavno ime. Po šintoističnem učenju božanski duh (v japonščini – kami) prežema celotno naravo, toda gore veljajo za posebej svete. Goro Fudži so častili kot simbolično povezavo med nebeškimi skrivnostmi in zemeljskim življenjem. Številni Japonci v poletnih mesecih romajo do svetišča na vrhu vulkana. Fudži je zaradi svoje popolne oblike za Japonce simbol lepote.

Sinaj

Sinaj svetopisemska sveta gora, na kateri je Mojzes od Boga prejel plošči z vklesanimi zapovedmi.

Montsalvata

Na samem vrhu Montsalvata – “Gore odrešitve” po srednjeveških legendah stoji nezavzeta mestna trdnjava, kjer prebivajo vitezi kralja Arturja, varuhi svetega Grala. Globoko v gorskih votlinah so nesmrtni junaki zazibani v magični sen in čakajo, da napoči čas, ko jih bo svet znova potreboval. Njihovo prebujenje napoveduje “Zlato dobo” na zemlji.

Kunlun

Kunlun je v starodavni kitajski mitologiji svéta Gora svetá, ki povezuje Nebo in Zemljo. Ob njenem vznožju naj bi v svoji palači prebival vladar Neba Shandi. Po taoistični tradiciji je gora Kunlun prebivališče bogov, podoba raja.

Triglav

Triglav v verovanju starih Slovanov predstavlja troglavo božanstvo neba, zemlje in podzemlja. Njegovo poosebljenje je velika gora, ki prestavlja vez med nebom in zemljo (axis mundi). VIR NOVA AKROPOLA.

Vse to so samo natolcevanja,brez pravega razumevanja brezčasne teološke civilizacijske zapuščine in verskih praks,ki vedno izhajajo iz nje.Vse vere sveta imajo enotno teološko osnovo.Teologija je šifrirano izgubljeno znanje,ki smo ga že posedovali in ga bomo zopet.Vere obstajajo samo zato,da to znanje ohranjajo v sebi do časa ko bomo zopet uspeli dešifrirati celotno teološko civilizacijsko zapuščino ,ki je praktično /danes nesluteno/ uporabno znanje.

Če se danes omejim samo na Svete gore/Monte Santo/in gore odrešitve /Montsalvata/ in skiušam ta dva pojma obrazložiti je zadeva enostavna. Če upoštevamo t.i. ciklične gravitacijske nihaje Zemlje/vesoljne potope/ko si Zemlja obnovi obe polarni ledeni kapi za naslednji 28000 letni cikel, s čimer Zemlja ureja-vzdržuje povprečno temperaturo ozračja pod t.i. Curievo točko ,ki znaša +16C stopinj.Če na top vežemo t.i. vesojni potop in zemeljsko skorjo,ki je v povprečju pod morji tanjša pod celinami debelejša/ od 1km do 30km/pod gorskimi masivi pa je najdebelejša.Kje ste potem najbolj varni pred celinskimi premiki,ko se morja in kopno medsebojno prelivata? Na gorah, je tako? To ciklično dogajanje je vezano na štiri letne čase po 7000 let.Ker pa letne čase odreja tudi EM valovanje je naš genom vezan  na te EM frekvence.Ti pa nam narekujejo ciklične psihofizične danosti od možganske prostornine,telesne višine,povprečno življenjsko dobo itd.Vse je povezano in eno večno sedaj.Mi nismo nič več kot drevo,ki poizmi na S polobli ali J  južni spi pomladi brsti,poleti,cvet ,jeseni rodi.Popolnoma enako je z nami- Sedaj sem na kratko nakazal  tudi od kje  pojem drevesa življenja. Lp.!

profileimage
Všeč mi je
5
Komentarji
2
abram1b2 Cej
0
Nov 02, 2017
Radmili in vsem ,ki se strinjate z menoj se zahvaljujem.:)**
#2
Radmila Čučak
2
Nov 01, 2017
Tudi mi smo kakor gora......ali se bomo ustavili v nižavju nizkih strasti......ali pa se bomo skušali dvigniti .........v brezmejna višavja...... širokih pogledov ... ... ....srčnega čutenja ........plemenitih idealov.........in nesebičnega delovanja......

https://www.youtube.com/watch?v=S9hnQClAIpA

Oliver Shanti & Friends - Sacred Mountain - YouTube

Oliver Shanti & Friends - Well Balanced - Axt Leman Sumix Sacred Mountain Shanti music with Mountain pictures - enjoy it
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-10-30 17:37:59 (Oct 30, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
julij 2019
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj