SVET JE NAŠA REALNOST

Oddajabram1b2 Cej, dne 2017-02-23 ob 16:10:39

Pa mi živimo v lastni realnosti ,ali v iluziji,da smo realni? Moje mišljenje je,če bi živeli v lastni realnosti potem ne bi več iskali ..ravno lastne življenjske realnosti. Če bi našli lastno izpolnjeno življenjsko realnost, bi  samo samoizpolnjeni živeli. Pa bi nas naša samoizpolnjenost osrečevala? Bi ,ker bi vedeli in poznali  smisel našega življenja.Kaj je potem smisel našega življenja? Izkazovati in izživeti ljubezen ter  odgovorno skrbeti za  vsako življenje.Ali komu to zveni pocukrano,dolgočasno?

Resnica je že mnoge pokončala.Spomnite se teološkega opisa Jezusa.On je opis človeka resnice in ljubezni, ki govori in živi resnico in ljubezen,ker je opis samoizpolnjenega človeka..Je takšen človek lahko dolgočasen in nerealen? Moj opis se bo komu zdel kontradiktoren, ker nisem vernik. Sem popoln ateist, a hkrati po rojstvu religiozno bitje,kar je bistvena razlika. Vsak med nami je religiozno bitje .Kako lahko popoln ateist razume t.i. božje kraljestvo? Kaj je ateistu opora,da pozna opisano božje kraljestvo in ,da razume končno življenjsko resnico ? Ateistu je opora popolnoma ista kot je bila piscem in tvorcem svetih verskih spisev. Kaj je tisto vodilo* Nič drugega kot njegov prebujen akumuliran brezčasen genski spomin naše vrste.NAš človeški akumuliran genski spomin je vesoljno brezčasen,tajko kot je samo veseobsežno vesolje brezčasno in človeštvo in življenje z njim,zaradi bivanja človeštva..

Če bi vseobsežno vesolje lahko govorilo samo po sebi,pa ne more,ker lahko govori samo preko človeka, bi samo povedalo: Kar je bilo,še bo in kar še bo, je že bilo. 

Torej: Neovrgljivo dejstvo je,da naš brezčasen genski spomin v sebi nosi vse vedenje in vsa življenja naših prednikov in naših zanamcev. Ker mi tega dejstva še nismo sposobni ozavestiti v sebi,živimo v lastnih iluzijah nepovezani med seboj in nepovezani s samo večno-sedanjo vesoljno enostjo.

Vsi mi /normalni/ danes čutimo,da smo pravi,hkrati pa tudi čutimo,da smo rojeni v ta svet,ki ni po naši pravi izvorni meri. Čutimo podzavestno,da to ni tisti svet, ki se nam je slikal v materi.KO smo ga z rojstvom začutili smo se zjokali nad njim.Z jokom pridemo na ta svet in z jokom odidemo iz tega sveta. Ali so naša življenja zato zaman? Nikakor, naša zavest in podzavest z nami hodita gor in dol po cikličnih valovih vesoljne samobitnosti. Enkrat smo zgoraj,drugič v sredini in tretjič na dnu vala zavesti in podzavesti. Enkrat kot gospodarji sveta, drugič kot neuki iskalci samih sebe ,sveta samega in njegovega razumevanja.Nič v naših življenjih ni stalnega,nikoli ni samo svetloba ,vedno je zraven tudi tema in nikoli ni tako temno,da se ne bi zaznalo svetlobe zadaj.Ali lahko človek doseže popolnost? Lahko vedno samo v sebi, nikoli zunaj sebe.

Popolnost v sebi je tisto,ki nas osreči,ker popolnost izraža vse kar smo želeli od življenja. Smo lahko srečni? Lahko zopet samo sami s seboj,nikoli povezani, kar ostane  naš  večno življenjsko nedosegljv ideal .Posameznik lahko poveže skupnost, nikoli pa je ne more narediti ljudi srečne.Sreča je vedno najbolj intimni del naše biti, ki jo lahko ocenimo sami mi sami in nihče drug. Če se čovek med nami prešerno smeji,za nas pomeni,da je srečen.Kaj bi bilo če bi takšen smejoč človek povedal resnico o svoji sreči? Nekdo reče vse življenje je brez veze! Kako je prišel do tega sklepa,če je vse brez veze-medsebojne soodvisnosti in povezanosti.Ali je res? On ve,da ni nič brez veze,to je zgolj njegov zunanji izraz,njegova  najglobja intima se temu upira, zato je nezadovoljen sam v sebi..

Ljubezen je stanje naše biti in ljubezen živiš takrat.. ko cel svet in vse ljubiš enako kot  samega sebe.To pa ne pomeni,da brezpogojno ljubiš,ker se s tem odrešeš samemu sebi.Ko dojameš,da ni nič relativno,ampak je vse realno tako kot je, nisi več pripravljen slepiti samega sebe. Sprejetje sveta takšnega kot je,, ne izhaja iz drugega,vedno iz nas samih.Samo mi sami lahko vrednotimo svet.Družba ne želi odmika od splošnih vrednot,hkrati pa vsak med nami vrednoti in doživlja svet po svojih merilih.Nekaj sem sfilozofiral po svoje. Vi boste povedali svoje,če se vam sploh da?

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
13
abram1b2 Cej
0
Feb 25, 2017
Radmila:)* 11#
Nočem biti samovšečen. Ostajam pri svojih dvomih v izvirnost Jezusovega prta,ker poznam zakaj in kaj predstavlja krvavi prt. Poznam skrivnost naše krvi. Delal na tem z Inštitutom za Sodno medicino Ljubjana z dr. Balažičem. Skupaj sva zadevo razjasnila in prišla do nekih zaključkov,ki bodo obelodanjeni ko bo čas za to.
#13
Radmila Čučak
0
Feb 25, 2017
Abram.....brala sem številne raziskave, ki dokazujejo, da je prt pristen......

kmalu bom napisala članek o Torinskem prtu, morda boš takrat razjasnil dvome glede avtentičnosti......
#12
abram1b2 Cej
1
Feb 25, 2017
Radmila :)*

Večina znanstvenikov v današnjem času zagovarja bolj mehko mnenje - da bi prt utegnil biti pristen, a je dosti večja verjetnost da ni.vir: Wikipedija
haapy yack že navaja drugo teorijo o Jezusu.

Sam ne verjamem,da je Jezus živel pred 2000 leti,ker če bi... bi človeštvo nesluteno tehnološko znanstveno napredovalo. Še najbolj pa na polju zavesti. Priznavam Sveto pismo, kot teološko-versko šifriran zapis. Vere so civilizacijski sistem,ki ohranja skozi verske obrede, spise, sveto geografijo.sveto geometrijo,gradnjo templjev izgubljeno civilizacijsko znanje v času t.i. zatemnitva, ko ni ugodnih EM frekvenc, ki bi zbudile naš akumuliran brezčasen genski spomin.

MI vsi imamo v sebi brezčasen genski spominTa je danes v polju naše nezavedne biti. Ta Spomin ni ozaveščen.

Z nami se dogaja popolnoma enako kot z drevesi jabljan. Jabolka dozorijo ko je čas zoritve. MIrovanje, brstenje, cvetenje, zorenje in zopet mirovanje. Sistem je vesoljno enoten.

Sveti spisi so zato,da opisujejo vse to, kar smo mi bili v zadnjem civilizacijskem vrhu. KO smo padli po naravni poti smo vse znanje izgubili. In sedaj zopet počasi kompletiramo ta izgubljeni mozaik civilizacijskega vrha. Da se razumemo nikogar ne silim,da mi verjame,ker nimam praktičnega dokaza za svoje trditve. Zato pa že 30 let delam na njemu. Lp:)*
#11
Radmila Čučak
0
Feb 25, 2017
Torinski prt je originalen, le prostozidarji želijo da ne bi bil....ker jim je Jezus prevelik trn v peti
#10
haapy yack
0
Feb 24, 2017
hoj
Človek po imenu Jezus je obstajal. Hebrejc so ga imenovali Jehošua Ben - Pandira, ali Jošua, sin pantere. Živel naj bi štirsto let pred rojstvom biblijskega Jezusa. Bil je učitelj iz reda esenov, esenske vere. Bil je velik učitelj in zdravilec.
najboljšazgodbakdajkolipovedanapres
čaobao
#9
abram1b2 Cej
0
Feb 24, 2017
haapy yack :)*
Lazarjeva vrnitev v življenje ni pravilno opisana. Če razumeš kdaj je bilo Sveto pismo pisano? Zadevo potrebno razumeti popolnoma drugače.. kot to razlaga RKC. Zadeva je povezana tudi s krvavim Jezusovim prtom itd. Prt ni originalen, kar pa ne spremeni pravega sporočila prta. RKC vztraja, da je prt pravi. V resnici Jezus ni nikoli živel.On je samo opis vesoljno samorojenega zaradi delovanja EM frekvenc)sveti duh) in samospoznanega človeka, ki ve da je individulna podoba večno sedanje vesoljne samobitnosti.Tu gre za vzajemo zrcalnost obeh pojavnosti, ki sta enotna neločljiva vesoljna samopojavnost.:)* Mept*
#8
haapy yack
0
Feb 24, 2017
hoj
Ja. Ampak Lazarjev fenomen so baje znanstveno dokazali, medicina pa zato še nima pojasnila.
kristusjelazarjavrnilvživljenjepres
čaobao
#7
abram1b2 Cej
0
Feb 24, 2017
haapy yaxck :)*
Obstaja samo celovit svet in ni ostranstva:)* Vse je večno tu in sedaj.:) Z onstranstvom se trdijo naivni:)* Ti to veš!
#6
haapy yack
0
Feb 24, 2017
hoj
Verjameš al ne. Umreš pa je.
Sediš v vrtu poslušaš ptičje žvrgolenj, posnameš in potem poslušaš. Med poslušanjem ptičjega petja boš sigurno slišal kak glas iz onostrabstva, ki ti pravi kako lepo je tam onstran in te naj nič ne skrbi da jim je tam slabo.
duhovisomednamipres
čaobao
#5
abram1b2 Cej
0
Feb 23, 2017
haapy yac:)*
Nisem veren in ne verjamem v zagrobno življenje.:)D
#4
haapy yack
0
Feb 23, 2017
hoj
Ja. Cilj je zagrobno življenje.
medskalamisavšumipres
čaobao
#3
rastko plohl
0
Feb 23, 2017
ali obratno
realnost je naš svet
#2
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2017-02-23 16:10:39 (Feb 23, 2017)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj