SVETOVNI NAZOR

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-10-29 ob 18:07:27

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/10/29/publishwall_1477757247_7870552.jpg

Svetovni nazor obsega mnenja o vprašanjih filozofije, morale, verovanja, etike kot so:

  • Kaj je realnost?
  • Kakšna je narava sveta?
  • Kaj je človek?
  • Kaj se zgodi po smrti?
  • Ali lahko spoznamo resnico?
  • Kako vemo kaj je prav in kaj narobe?
  • Ali je bog?
  • Ali ima človek svobodno voljo?

Vsakdo ima svetovni nazor, če se tega zaveda ali ne. Svetovni nazor povezujemo tudi z ideologijo, ki je standardizirani svetovni nazor skupine ljudi, z odgovori na vsa ali le nekatera svetovnonazorska vprašanja. Vir Wikipedija.

V svoji najširši definiciji realnost vsebuje vse kar obstaja, pa naj si bo to možno opazovati ali pa le doumeti.

1.Obstaja večno sedanja enotna  vseobsežna vesoljna samobitna samorealnost, katere individualni izraz je vse živo in neživo, kar je obstajalo, obstaja in bo obstajalo. Edina realnost je večno sedaj nikoli začeta nikoli končana,  samodelujoča,samozadostna in samohranitvena vseobsežna vesoljna samobitnost. NI druge realnosti.

2.Narava sveta je večno sedanja  vesoljna vseobsežna enost,katere samomonifestacija je vse.Narava sveta ima sebi lastno vseobsežno enotno vesoljno samozakonitost, katero Zemljan kot individualni življenjski samoizraz same vesoljne samobitnosti še ne pozna.

3.Človek je živi ciklični samozavedni individualni izraz same večno-sedanje vesobsežne vesoljne samobitnosti, tako kot vsa in vsaka njena pojavnost.

4.Po smrti preide vsako mrtvo telo v stanje elementarne vesoljne samobitnosti, kjer isto tako vlada enotna vesoljna samozakonitost, brez zavesti. Edina razlika med življenjem in smrtjo je v izgubi zavesti. Zakonitost samodelovanja ostaja ista.

5.Zemljani vedno ciklično po enotni vesoljni -naravni poti- zakonitosti,  samospoznamo absolutno enotno vseobsežno vesoljno resnico.

6.Ker Zemljani še ne poznamo enotne večno sedanje vseobsežne vesoljne zakonitosti, še nismo sposobni vesoljno pravilno živeti, ker še ne izpolnjujemo svojega vesoljnega življenjskega poslanstva.Danes vsi živimo v zmoti , zato je danes za nas prav v resnici največkrat narobe.

7.Bog je v enotni teološki civilizacijski zapuščini - osnovi vseh ver sveta- teološki pojem za večno sedanjo vseobsežno vesoljno samodelujočo, samozadostno, samoohranitveno -samobitnost, nikoli začeto nikoli končano.Ta večno sedanja vesoljna samobitnost je večno sedaj v vsakem individualnem pojavu živem-neživem v lastni samomanifestaciji.T.i. Bog je v vsemu večno sedaj sam.Kaj in koga vernik malikuje, ali res ve in razume koga in kaj malikuje????

8 Človek je zato ciklična individualna samozavedna, živa  samomanifestacija same vesoljne večno sedanje samobitnosti, ki ima edina v človeku svobodno voljo znotraj meja njene večno sedanje enotne vesoljne samozakonitosti.Ločiti božjo samopodobo od človeka je nemogoče, ker je človek tako kot vse -danes še nevedna ne samospoznana--- individualna podoba večno sedanje vesoljne samobitnosti - teološko Boga.

9. Kdo kreira realnost sveta -človek ali večno sedanja vesoljna samobitnost? Večno sedanja vesoljna samobitnost v lastni individualni samomanifestaciji človeku -sleherniku med nami. Iz tega vzroka je lahko toliko individualnih pogledov na realnost kot je ljudi na Zemlji. A še vedno prava resnica na Zemlji ni odkrita spoznana, bo pa ponovno.

Ostaja pomankljiv odgovor na vprašanje ali ima neživa narava akumuliran brezčasen spomin, tako kot ga ima življenje in vsaka življenjska vrsta? IMA in to skozi enotno vesoljno EM vezje -gravitacijsko polje, ki vsaki in celotni elementarni vesoljni individualni pojavnosti narekuje mesto, kjer se večno sedaj ciklično samozliva in kjer vsak njen konec cikla sočasno pomeni nov začetek njenega  novega cikla.

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
1
rastko plohl
1
Oct 29, 2016
lp
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-10-29 18:07:27 (Oct 29, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj