O RESNICI IN PRAVICI

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-06-11 ob 10:53:30

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/06/11/publishwall_1465635210_7848789.jpg

Vsak normalen med nami ima svojo resnico in svoje mišljenje o svetu in samemu sebi.To pomeni,da je na Zemlji toliko resnic kolikor nas je tu in sedaj.Dejstva,da je nad nami absolutna resnica,pa ne poznamo.Smisel našega življenja je težiti k absolutni resnici,šele to spoznanje nas bo poenotilo,naredilo enakopravne med seboj. KO se bo zgodilo to naše spoznanje bomo šele zaživeli v pravični in humani  družbi.

Potem ni umestno vprašanje zakaj ni družbenega soglasja,dogovora,konsenza,v kakšni družbi želimo živeti.Ve se zakaj je naša družba kaotično neurejena,razpršena na 7 miljard resnic. Ko bo človeški Monarh- absolutna resnica -,bo civilizacijski sistem zmogel temu absolutnemu monarhu-principu resnice-, pravice in enakosti med nami -slediti.!!!

Nevedni človek ne more urejati lastnega življenja,ker je objektivno omejen v svojem delovanju.To isto je z našo celotno civilizacijo.Lahko se mi s tem popolnoma ne strinjamo in niti ni potrebno polemizirati okoli tega,če samo zaznate,da naša civilizacijska pot ni prava za nikogar.

Zakaj poznamo vsakodnevni stres,nemoralo,idiotizem političnih in kapitalskih elit, da o zlagani znanosti niti ne govorim.Zakaj ne posedujemo notranjegas miru,ampak nam ta tako željeni notranji mir vsakodnevno uničuje ravno nepravilno ,nepravično in kaotično družbeno delovanje.Zakaj sami sebi delamo probleme? Zato ,ker se v resnici ne poznamo!! 

Ne poznamo bistva in smisla lastnih življenja. Iz tega vzroka nimamo prepotrebnega notranjega miru lastnega sebstva.Ne znamo biti resnični takšni kot smo in zato ne znamo biti tudi pravični drug do drugega.Družbeni kaos in naš osebni kaos nosi v sebi nemoralo,laž,igranje življenja ,brez etike,ki je potrebna,da bi lahko sobivali. Ker ne poznamo absolutne resnice našega bivanja, nam je zaprta pot,do našega uravnoteženega ega in življenja,ki bi imelo smisel in cilj.Danes ni več razvojnih vizij družbe,ker smo ustvarili sami ubijalski tempo življenja,ki brezkompromisno ločuje uspešne od neuspešnih.Mogoče so pa neuspešni življenjsko uspešnejši v smislu bivanja  in mirnejši od uspešnih.! To pomeni,da sploh ne znamo in ne zmoremo ovrednoti lastno življenje.

Danes se new age bleferji vedno sklicujejo na ljubezen med ljudmi,zakaj ne bi bilo spoštovanje in sopomoč med nami naše vodilo? Brez nepotrebnega trkanja kako humani in humanitarni ,da smo in se nam revni smilijo.Brez nepotrebnega igranja!

Prave ljubezni mi niti ne poznamo,poznamo zgolj nagonsko ljubezen,ki jo premorejo tudi višje razvite vrste.Naša ljubezen se veže na partnerja,otroke in sorodnike vse to zmorejo tudi živali,ki živijo v čredah in tropih.Mi v resnici tudi prave univerzalne življenjske  ljubezni sploh ne živimo,ker jo še nimamo  vraščene v lastno bit.

Krivica! Vsi mi smo krivi in sočasno nedolžni,ker ne odločamo mi sami kakšni smo in bomo,ampak smo vesoljno soodvisni.Mi se te vesoljne soodvisnosti lastnega bivanja niti ne zavedamo,ne da bi poznali vzrok zakaj je temu tako. Če ne poznaš vzroka bolezni jo tudi pozdraviti ne moreš! Tako je to z nami.*

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
2
rastko plohl
0
Jun 12, 2016
lp
#2
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-11 10:53:30 (Jun 11, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj