POMANJKANJE ESTETIKE IN KONFORMIZEM DUHA UNIČUJETA SLOVENCE

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-06-08 ob 11:55:26

Konformizem duha

Prevladujoče stanje duha je ujeto tudi v bizarne zamisli o življenju v družbah znanja, v katerih prav znanje sploh ni pomembno. V njih so namreč pomembne le še informacije, s katerimi se učijo manipulirati že mladi, da bi uspeli, kot pravijo. V takem duhu ni prostora za razmišljanje; razmišljanje dokončno ni več pomembno.

Uporništvo ni več naravno stanje duha, nadomeščajo ga konformizem, potrošništvo in manipuliranje z informacijami, nadomeščata ga narcizem in cinizem.

Naši otroci v tej deželi zato ne bodo živeli tako kakovostno, kot smo živeli mi. Ne bodo živeli v občestvih, v katerih ljudje ne tekmujejo drugi z drugim, temveč pomagajo drug drugemu. Ne bodo mogli razumeti, da revščina ni nujna, da nezaposlenost ni nujna, da bi lahko živeli bistveno bolje. Še težje bodo sprejeli, da je realnost onkraj iluzij in ideoloških praks tako neverjetno preprosta.

Živeli bodo v tujini, kjer se bomo srečevali. Vedno znova. Tam je namreč dovolj prostora za drugačno razmišljanje, za novo razmišljanje o novem svetu, ki bo bistveno drugačen od životarjenja, ki smo mu trpka priča. Vir:  Rutar

Moje razmišljanje:

Konformizem duha uničuje zdravo razmišljanje,domišlijo in uporniškega duha posameznika. Otopeli duh je začilnost povprečnega Slovenca.  Slovenec danes več ne verjame v lastno misel. Slovenec je pozabil, in zato zavrgel lastno misel in razmišljanje ,ki je svoboda,katera nas lahko popelje v rešitev  pojma nemogočega,samo priložnost ji moramo dati,mi sami.Slovenec je postal brez domišlije,Slovenec več ne zazna in ne upa stopiti na pot domišlije.Domišlija je predogled velikih stvari in sprememb ,ki jih lahko prinese življenje.Že Einstein je rekel: Domišlija je pomembnejša od znanja !Vse to je je krivo,da se sLovenski duh ne povzpne nazaj  na višave izgubljene svobode.

Kaj je đe povprečen Slovenec izgubil? Izgubil je  ESTETIKO-Estetikos-čutno-zaznavo !! Izguba življenjske estetike,čutne zaznave življenja in sveta,pomeni sočasno izguba življenjske etike in morale,ter empatije do sočloveka,ostalega življenja in samega planeta Zemlje.Slovenec nima več potrebnega domoljubja,ker mu ga je neetična in nemoralna politika zadnjih 25 let samostojne Slovenije uspela uničiti in zatreti v njemu.. Vse tu povedano,lahko brez slepomišenja prenesete v vse pore in dejavnosti slovenskega vsakdana,ki je trpkega in nevzdržnega okusa za malega človeka.

Dokler bodo v izobraževalnem sistemu prof. matematike,ki bodo ubijali učence z reki:: BOg zna za pet,jaz znam za štiri,vi ne morete znati več kot za tri.

Dokler bodo v CSD ljudje ki zanikajo podporo za mlado dekle,ki skrbi za nepokretna starša izdajali bedaste odločbe,:Češ,da sta starša premalo nepokretnas,da bi dekle lahko sprejemalo dodatek za nego. KJE V VESOLJU JE LAHKO BOLJ BEDAST ČLOVEK,ki napiše takšno bedarijo?

Tretji primer: Imamo župana in njegovo ljubico,ki dela na občinski upravi in ta župan najprej svojega sina zaposli na občini,potem ljubica županu postavi ultimat,da zaposli na občini še njeno hčer.Tudi to se zgodi, tebi meni nič.

Četrti primer; Človel zgradi črno gradnjo,leta 91 lahko to šrno gradnjo prijavi.Na ogled pridejo iz 3 ministerstev in sprejmejo legalizacijo ob plačilu črnograditelja 3000  DM.Občina je dolžna Zadevo legalizirati.Črnograditelj pridobi izrise ,načrte,a kaj ko občina ni zmožna 25 let sprejeti prostorskega plana,da bi se črna gradnja lahko legalizirala.Celo več izris parcele in stavbe več ne priznavajo.Anomalije in svojeglavost javih uslužbencev nimajo mej.

Kar je pa najbolj ubijajoče za slovenskega duha   je,da je vsa javna uprava,sodstvo,bankirji,zdravstvo,šolstvo,celo Ustavno sodišče neodvisno in nikomur odgovorno.LOpovi in tajkuni kradejo na veliko in vedo,da se jim to splača,ker vedo,da ne bodo nikoli odgovarjali za vsoja kriminalna dejanja,ker imamo nesposobno policijo ,organe pregona in sodstvo,ki nikomur ne odgovarja.

Iz tega vzroka je v Sloveniji,mrtev duh naroda,pomanjkanje odgovornosti in čutne zaznave problemov,ki se jim konformizem duha povprečnega  Slovenca ni več sposoben upreti. Toliko o tem!

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
12
abram1b2 Cej
0
Jun 11, 2016
Sponko
Imaš prav!:)*
#12
Sponko
1
Jun 11, 2016
*abram1b2 Cej
Navedel si avtorja - pohvalno.

Sicer pa tvoj del prepoznam, saj ne uporabljaš "preslednico".
#11
Ana Kos
0
Jun 11, 2016
hvala, Abram :)
#10
abram1b2 Cej
2
Jun 10, 2016
ANA
Zombi je fiktivno bitje brez lastne volje, lahko je živo bitje ali oživljen mrtvec pod nadzorom nekoga drugega s pomočjo magije.Tko pravi internetni ata!
#9
Ana Kos
0
Jun 10, 2016
Abram, morda imam srečo, ker pravzaprav sploh ne vem, kdo ali kaj je zombi :D
#8
abram1b2 Cej
0
Jun 10, 2016
ANA
Doba živih zombijev.Smešno,da je to izrazitejše pri moških.)***
#7
Ana Kos
0
Jun 10, 2016
Konformizem duha! Res!
Na nek način je to živ mrtvec ...
#6
rastko plohl
0
Jun 09, 2016
lp
#5
abram1b2 Cej
0
Jun 08, 2016
Imaš prav,delo na sebi: :)To je samo en vidik ! Kaj če je recimo tvoj življenjski ali moj podstat napačen ?Kako vedeti katero delo na sebi je pravo in kako to izvajati? )* Lahko mi poveš,brez strahu,da te napadem:)*
#4
Dajana Babič
0
Jun 08, 2016
Vsak mora zase poskrbet. Vedno se dela od znotraj! Vedno se dela samo na sebi. Drugega človeka itak ne moreš spremenit.
#3
abram1b2 Cej
1
Jun 08, 2016
Ja Dajana vprašanje je kdo in kaj je tisto,ki dviguje vibracije? Zadeva ni tako enostavna,če razumeš našo soodvisnost od treh nivojev vibracij.Tu je vprašanje zakaj je naš življenjski duh otopel ,za dušno zaznavo sveta? .:)*
#2
Dajana Babič
1
Jun 08, 2016
Pomanjkanje estetike? Oprosti, prebrala sem samo naslov... ne utegnem zdaj, za tvoje zapise si je treba čas vzet... Pomanjkanje estetike se zgodi takrat, ko je človek nizko na vibraciji... Slovenci so v vibraciji sužnjev, hlapcev... samo vibracijo je treba dvignit, pa bo. Ljudje morajo iti nazaj v svojo moč. Tako pa jih je strah in takrat lahko oblast z njimi dela, kar hoče.
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-08 11:55:26 (Jun 08, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj