KAJ JE BILO PREJ KOKOŠ ALI JAJCE? ODGOVOR

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-06-07 ob 12:58:57

Najpomembnejše vprašanje,ki jih mora filozof rešiti-kaj je bilo prej kokoš ali jace?

Večno filozofsko vprašanje je sedaj rešeno. Znanstveniki so prišli zadevi do dna enkrat za zmeraj.

Če povemo čim bolj enostavno… Mnogo, mnogo let nazaj je obstajala ptica, podobna kokoši. Genetsko ji je bila zelo blizu, a še ni bila prava kokoš, kakršno poznamo danes. Znanstvenik Krulwich, ki je zadevi prišel do dna, to obliko poimenuje proto-piščanec. Torej, proto-kokoš je izvalila jajce in proto-petelin ga je oplodil. Toda ko so se njuni geni združili, je nastala nova, drugačna kombinacija. Ta je povzročila, da je bil otrok neke vrste mutant, drugače od svojih staršev. Čeprav so potrebna tisočletja, da se iz tega razvije nova vrsta, je bilo jajce dovolj različno, da je pomenilo začetek nove živalske vrste – kokoši, kot jo poznamo danes.

Če torej strnemo, sta 2 ptici, ki nista bili zares kokoši, ustvarili kokošje jajce. In to je pravi odgovor: jajce je bilo prej, in nato se je iz njega izvalila prva kokoš. Pa vendar se dilema zares ne konča tu, saj lahko večno vprašanje nadaljujemo – kaj je bilo prej, proto-jajce ali proto-kokoš? Vir živalski svet.*

Protagoras je rekel: Vseh stvari je merilo človek.!

Človeška duša je nepopisan list papirja-Locke

!Človek je sam svoj projekt-Sartre!

Vedenje je izraz, ki se nanaša na sistem ali organizem, večinoma v povezavi s svojim okoljem, ki vključuje druge sisteme ali organizme. Vedenje je reakcija sistema ali organizma na različne vrste dražljajev oz. vplivov, ki so lahko zunanji ali notranji, zavedni ali nezavedni, očitni ali prikriti, prostovoljni ali neprostovoljni.

V kontekstu človeka je vedenje je skupek dejanj, ki izražajo posameznikove določene osebnostne lastnosti, razpoloženje, odnos do sebe in okolicež-.Wikipedija!

Tu se da prebrati in razumeti kako je današnji pretežno racionalni človek ujet v času in prostoru lastnega bivanja,ker človek ne razume  realizirane časovno omejene in akumulirane vrednosti brezčasne spominske genske kode duše.Locke je pravino dejal,da je človeška duša -naš akumuliran brezčasen genski spomin-resnično nepopisan list.!!! Človek danes še ni sposoben iztopiti iz časovnega okvirja,kjer -naša duša-opis podan- vse stvari motri iz vidika večnosti,kar je resnica,ki se da obrazložiti.Protagoras je v 5 st pr..Kr, lepo povedal : Človek je merilo vsem stvarem,jaz dodajam tudi večno sedanji vseobsežni vesoljni samopojavnosti.Bogu,ker človek danes ne razume,da je sam ,samozavedna individulna božja samopodoba,ki misli in razume svet kot ga sočasno  vidi ,razume BOg skozi svojo individualno manifestacijo vsakega posameznika.Bog je večno-sedaj vse sam v lastni vseobsežni vesoljni samomenifestaciji v vsakem x pojavu mase energije,prostora,t.časa življenja*..Satre je dejal: Človek je sam svoj prtojekt jaz dojam tako kot je Bog sam večno-sedanji vseobsežni vesoljni samoobstojni,samozadostni in samodelujoči - in perpetuo projekt. Kakšen je potem pravilni odgovor ,kaj je bilo prej kokoš ,ali jajce? Je človek,ki razume večno sedanjo vesoljno samozakonitost,ki hkrati zanika teorijo nastanka in razvoja življenja in življenjskih vrst. Ta človek pozna svojo dušo in njegov realiziran um sodeluje z njo in njegova duša akumuliran brezčasen genski spomin ga vodi skozi večnost in njegovemu realiziranemu umu sporoča svoj večni spomin prtebujen v njemu samemu.Ker je v takšnem človeku duša prebujen popisan list,tudi ve in razume človeško večno sedanje vesoljno življenjsko poslanstvo.Vse je večno sedaj v sočasnem umiranju in samorojevanju,zato človek in celotno vseobsežno vesoljno življenje ni nikoli nastalo in ne bo nikoli prenehalo,ampak je vse večno-sedaj vseprisotno,ker človek pozna svoje življenjsko poslanstvo.

EDINO to vedenje reši vprašanje Kaj je bilo prej kokoš ali Jajce. NIČ ni bilo prej,ker ni jajca brez kokoši in ni kokoši brez jajca !!!!! to velja večno-sedaj,če človek uresniči svoj življenjski vesoljni projekt Sartre- in osmisli celotno vesoljno večno-sedanje Božje samobivanje,katerega individualni samorealiziran izraz je tudi sam,tako kot vse ostalo!!..Toliko o tem!

Xmept*= Rmept* >EM T.O. A/O< Amept*= Xmept* Naprej in nazaj je vse večno sedaj eno in isto. Kar je bilo,še bo in kar še bo,je že bilo!

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
25
Ana Kos
0
Jun 10, 2016
Protokokoš in protopetelin ...
Ej, zanimivo je to, zanimiv je razvoj življenja! :)
#25
Sponko
0
Jun 10, 2016
Z spoštovanjem do razvijanja misli o hologramu. Mi lahko pojasniš, katera vrednost snovi je realizirana v hologramu?

(Se ne da razumeti, *abram....)
#24
abram1b2 Cej
0
Jun 09, 2016
Sponko
Žal mi nisi povedal ničesar bistvenega.Hologram moraš razumeti kot energetsko akumulirano osnovo,na katero se veže realizirana vrednost snovi.Da bi zadevo lažje razumel.Podal ti bom razlago zakaj rastemo? Zato ker imamo hologramsko energetsko akumulirano- osnovo- po kateri rastemo ,torej naše fizično telo raste po tem načrtu.Se da razumeti???? Tako ,da sedaj lahko odločiš kdo vidi fata morgano? Ne ponižujem te,ker te kot komentatorja edinega cenim! :)* Malo manj verjemi Vikipediji,pa bo vse ok!
#23
Sponko
0
Jun 09, 2016
Zaničevanje Wikice je že vsesplošno pa vseeno:
( Wikipedija - hologramsko načelo je domneva kvantne gravitacije - za *abram1b2 Cej )

Torej gre za domnevo!
.......................................................
Navajaš - "Iz scanja in sranja se da tudi narediti užitna hrana. Ne more,..."

Pa ravno to se dogaja! To je življenjski ciklus v naravi, tokokrog, vse kroži...

???????????????????
Kot vidiš z domnevo ne znam operirati, niti s hologrami, niti s holografijami, ki bi v materialnem svetu karkoli lahko spreminjali ali ustvarjali. To je na ravni prividov, umetnih prikazovanj, tudi naravnih (fata morgana:).

#22
abram1b2 Cej
0
Jun 09, 2016
Sponko
Iz scanja in sranja se da tudi narediti užitna hrana.Ne more, se četudi iz anorganskih snovi ustvarijo organske ,ustvariti življenje iz teh organskih snovi.Kaj je moj argument????? Moj argument je HOLOGRAM Življenja,ki ga nihče nikoli ne bo ustvaril,ker se organske snovi življenja DNK veže na ta HOLOGRAM.Kaj bo mogoče? Mogoče bo ko bo DNK že vezan na ta Hologram popravljati genske napake in ozdravljati bolezni,holograma se ne bo nikoli dalo raztaviti.Kapiraš? Daj mi svoj proti argument,ampak realen ,če lahko?Holograma se tudi ne da ustvariti,kar je predpogoj,da se organske snovi večejo na ta življenjski Hologram.To je isto kot če bi želeli ponovno ustvariti vesolje samo..Hologram življenjskih vrst in vesolja je večno sedaj isti.!!!!!!!!! :)****Življenje je iz življenja in tu igra večno-sedaj človeštvo ključno vlogo,prenašalca,sejalca,žanjca in varuha vesoljnega življenja.MI ZEmljani smo šre nedozoreli temu poslanstvu-žal!!!"
#21
Sponko
0
Jun 09, 2016
*abram1b2 Cej
Na # 12
Ogromno teorij o nastanku življenja na planetu obstaja a ti kar na počez omeniš strokovnjake za katere itak trdiš, da nimajo nikoli prav, da so omenjeno teorijo zavrgli.
Jaz ti zagotavljam, da ni nič dokončno zavrnjeno, saj so v laboratoriju iz anorganskih snovi razvili organsko snov.
To dejstvo ne morem zanemariti in tvoji trditvi pritrditi.

( v času ohlajanja se je lahko marsikaj razvijalo, omenjene temperature tako ne igrajo vloge)
#20
abram1b2 Cej
0
Jun 08, 2016
ika
Nič se nisi ujela,Vse ok!!! :)***
#19
i k a
0
Jun 08, 2016
Poznam kar nekaj ljudi in uporabljajo besedo projekt.. po njihovem je projekt otrok, partner... in ja ni mi všeč beseda projekt... in sem se ujela.
#18
abram1b2 Cej
0
Jun 08, 2016
Ika
Saj to ni mišljeno dobesedno.Sartre je mislil s tem,da je vsak človek kreator lastnega življenja.:)* Ne vem zakaj lovljenje na čisto misel? Če jo ne razumemo,je malo mimo tak komentar,se ti ne zdi? Nič slabega ne mislim,iščem malo širše dojemanje! ;)))***
#17
i k a
0
Jun 08, 2016
Abram1b2 Cej.
Lepše mi je beseda življenje. Vsak od nas ima svoje življenje in četudi je Sartre rekel: človek je sam svoj projekt. To se sliši hladno.
Moje življenje ne jemljem kot projekt. Si ne predstavljam, da bi ga lahko sprogramirala. In tega si ne želim. Morda nisem še tam... sem še tu in zaznavam kot lahko zaznavam. Lp :)
#16
abram1b2 Cej
0
Jun 08, 2016
GORAZD
Če me ne boš podučil ,bom črtal tvoj komentar!
#15
abram1b2 Cej
0
Jun 07, 2016
Sponko
To teorijo je že znanost sama ovrgla.Res je ,da nekatere bakterije preživijo tudi 1000 C stopinj.KO se osončje vsakih 15 milijard let samozliva so temperature več desetkrat višje,če ne celo stokrat.Dokler bo Jupiter in Sonce še pri močeh s svojimi gravitacijskimi polji se nam razen kakšnega ubogega kometa ali meteorita ni kaj bati.Res je vesolje je življenje,ampak zaradi večno-sedanjega vesoljnega človeštva.:)***
#14
Sponko
0
Jun 07, 2016
Tako v vesolju tako v življenju, kajti vesolje je življenje :)
zamisli si dogodek ko v planet brez življenja trešči nebesno telo, polno življenjske moči, energije, kisika, vode, aminokislin in zaplodi življenje, kot se zgodi z jajčecem in spermijem.
Zakaj bi vesolje delovalo drugače, saj smo vsi skupaj stvarnik, tudi po tvojih dognanjih?

(petelin ima sicer skrita, ampak jih ima :)
#13
abram1b2 Cej
1
Jun 07, 2016
Sponko

Ne more priti od drugod in potem ven skočiti iz tega jajca.Petelin ne more biti pred kuro, kakor tudi jajce ne.Brez realizirane genske vrednosti petelina in akumulirane genske vrednosti kure -ni jajca in ni reprodukcijske življenjske verige nobene vrste flore ne favne in ne človeštva.

Sploh pa brez človeka ni vesoljnega življenja,samo človek je nosilec itd vesoljnega življenja večno sedaj.Vse je večno sedaj isto,kar se tiče življenjskih vrst,Dinozavri bodo še na Zemlji,samo nas ne bo več,ali pač?!.
#12
Sponko
0
Jun 07, 2016
Talele planet je en velik jajc. Vse kar ni prišlo od drugod je iz tega jajca ven skočilo.
Najprej je bil petelin, ko smo že pri perjadi.
#11
abram1b2 Cej
0
Jun 07, 2016
Lara +kostin mozeg
MIslim,da nista pozorno brala.Da se razumemo nikogar ne žalim,ali ponižujem.Zavedam se,da me je težko razumeti.Dokler bomo verjeli v kreacionizem BOžje delo ali v znanstveno razlago nastanka zemeljskega življenja bo tako.Razumem,da je človek in njegov um ujetnik omejenega časa in njegovi možgani niso sppsobni dojeti,da je vse večno sedaj tu in enako ciklično samodelujoče.NIč ni samo nastalo in nič ne bo umrlo.Če danes ni dinozavrov na Zemlji še ne pomeni,da jih ni na mlajšem osončju od našega .Edini varuh ,sejalec ,prenašalec ohranjevalec večno sedanje vesoljnega življenja je človek in nihče drug.Če mi ne razumemo tehnologije,ki te selitve omogoča in ne poznamo sistema kako se življenje na vsaki ZEmlji vseh galaktičnih osončij izpostavlja,še ne pomeni,da je moja razlaga neverodostojna.
Na začetku rabimo biološko osnovo za kar so najbolj ugodne velike živali-dinozavri in velika flora,da se dobi potrebna bio masa.KO se izpostavi bio masa se dinozavre enostavno uniči.TEhnologija za to obstaja,samo mi Zemljani je še ne poznamo. Dnk kokokoši je vedno DNK kokoši.
Če bi evolucija in razvoj vrst bil resničen bi še danes nastajale nove življenjske vrste,pa enostavno ne nastajajo.prej izumirajo. Če se pojavi nova vrsta pomeni ,da je mi še nismo odkrili,kar pa ne poomeni,da nastajajo.
POgoji za nastanek novih vrst so milijarde let enaki.Pražupa so sanje znanosti.Življenje je iz življenja, ne pa iz pražupe!!!
Če smo mi nevedni smo nevedni zato,ker nam naše psihofizične danosti in naš napredek ali zaton odreja cikično EM valovanja na to valovanje se odziva naš genom.
Tako kot so rastline odvisne od zemeljskih ciklov letnih časov , so tudi živali od zemeljskih ciklov in ciklov, osončja,mi smo soodvisni od zemeljskih EM frekvenc,EM frekvenc osončja in galaktičnih EM frekvenc. To so trije nivoji zavesti flore,favne,človeka.
Te nam določajo kako bomo razumeli ali nerazuimeli sebe,življenje in celotno vesolje.
Žal danes ne razumemo pojma večno-sedaj, ali Kar je bilo,še bo in kar še bo, je že bilo! Mi tega reka sploh ne dojemamo v resnici,ker gledamo na zadeve iz lastne teme,kar pa je normalno,če razumeš enotno večno-sedanjo vesoljno samozakonitost in našo soodvisnost od nje.
JE cikel ko vemo in razumemo vse in je cikel,ko smo popolnoma nevedni in verjamemo v čudeže,ki jih ni!! Ne zamerita moji razlagi.Škodi nikomur,vsaj upam!!!:)*****
#10
Lara Arh
0
Jun 07, 2016
Men vse kar je, je logično to, da je bilo vedno nekaj predhodnega prvotnemu in da bo tudi po zadnjem še vedno kr kej.... že po samem lastnem načinu razmišljanja postane meni vse v trenutku kristalno jasno... Al kva?

Jure Ruj Bagon-Do je danes objavil poezijo:
Več kot mislim, bolj sem stvar,
ki misli samo sebe
in
več kot govorim, bolj je hrup
gost, da mi prekrije oči,
ko ne vidim več nič.

Ampak, saj stvari ne govorijo?
Govorijo ljudje ...

Ki sem jo sama spremenila v:

Več kot mislim, bolj sem stvar,
ki misli samo sebe
in bolj kot meljem, bolj se izgubljam v besedah? (Zadnji stavek je Larin dodatek kajpak...) :D
#9
kostin mozeg
1
Jun 07, 2016
Na tole navidez zapleteno vprašanje imam preprost odgovor.
Prej je bilo jajce. Ker so se tudi dinozavri izvalili iz jajca. Če bi pa človek hotel tole neznako goniti v neskončnost pa bi moralo biti formulirano drugače.
'Je bila prej kokoš ali kokošje jajce?'
Pa smo spet pri ukvarjanju z davno preteklostjo, ki na današnjost pravzaprav nima vpliva in je pravzaprav nepomembna.
Jajce? Kokoš? Proto kokoš? Prajajce? Who cares. :D
#8
abram1b2 Cej
0
Jun 07, 2016
rastko hvala enako! Lp:)*
#7
abram1b2 Cej
1
Jun 07, 2016
Lara
Enostavno,če razumeš-Če misliš,da si sama sebi en velik bigbang ,me nič ne moti.Takšni pač smo!:::D
#6
Pokaži več komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-07 12:58:57 (Jun 07, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj