DEVETI PLANET NAŠEGA OSONČJA-NAPAKA ZNANOSTI

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-06-06 ob 19:21:58
Vir:
Ljubljana - MMC RTV SLO

Astronomi so našli nove dokaze za obstoj devetega, še neodkritega planeta v Sončnem sistemu. Skrival naj bi se daleč za Plutonom, imel naj bi maso 10 Zemelj, bil pa naj bi manjši od Neptuna.

Še do nekaj let nazaj bi astronomi in astrofiziki ob omembi mogočega obstoja devetega planeta Osončja večinoma le zamahnili z roko. Toda nekdanja trhla hipoteza vse bolj postaja teorija, saj se zanjo polagoma kopiči vse več dokazov. Zdaj je za nov paket opazovanj, ki govorijo temu v prid, poskrbel ugledni institut Caltech (California Institute of Technology). Poudariti je treba, da niso našli devetega planeta Osončja, temveč posredne dokaze zanj, ki pa so tokrat po besedah več uglednih strokovnjakov s tega področja dokaj prepričljivi.

Nabiralo se je zadnji dve leti
Iskanje je pravi pogon dobilo leta 2014, ko sta Scott Sheppard in Chadwick Trujillo naznanila odkritje (takrat) najbolj oddaljenega znanega pritlikavega planeta 2012 VP113 Biden. Objava v Nature je bila odmevna tudi zato, ker je bila orbita telesa nenavadno zamaknjena. Avtorja sta naračunala, da bi jo lahko pojasnil še neodkriti planet z maso desetih Zemelj.

Februarja lani je mednarodna ekipa znanstvenikov z univerz v Cambridgeu in Complutensu v Španiji iskanje nadaljevala. Analizirala je orbite trinajstih čezneptunskih teles (vključujoč prej omenjeni Biden). Tudi ta skupina je prišla do zaključka, da bi njihove nenavadne orbite lahko pojasnil eden ali celo dva neodkrita planeta z maso, večjo od Zemljine. Raziskavi (1 in 2) sta bili objavljeni v znanstveni publikaciji Monthly notices of the Royal Astronomical Society.

Hotela sta dokazati nasprotno
Te objave, še posebej prva omenjena, so pritegnile pozornost Konstantina Batygina in Mika Browna, so sporočili s Caltecha. Odločila sta se dokazati nasprotno. Leto in pol sta se ukvarjala z izračuni, ki bi raziskavo Shepparda in Trujilla spodkopali in možnost neodkritih planetov za vedno pospravili v predal. Zgodilo se je nasprotno, izidi pa so objavljeni v znanstveni publikaciji The Astronomical Journal.

"Sprva smo bili do te možnosti dokaj skeptični. Toda bolj kot je raziskava orbit napredovala, bolj kot smo analizirali implikacije za zunanji del Sončnega sistema, bolj smo postajali prepričani o nasprotnem. Prvič v zadnjih 150 letih imamo trdne dokaze, da je planetarni cenzus Sončnega sistema nepopoln," je izjavil Batygin.

20.000 zemeljskih let za eno leto
Edino smiselno pojasnilo podatkov, ki so jih pridobili z opazovanji, je ogromen, leden planet, daleč za orbito Plutona, ki z gravitacijo moti ostalo tamkajšnjo populacijo. Dala sta mu tudi začasni vzdevek: Planet devet. Imel naj bi maso desetih Zemelj, kar sovpada z izračuni v prvi raziskavi. Okoli Sonca naj bi krožil po izjemno podolgovati orbiti, ki naj bi ga ponesla do dvajsetkrat dlje od Sonca kot zadnji znani planet, Neptun. Za en obhod okoli Sonca, eno tamkajšnje leto, naj bi potreboval do 20.000 zemeljskih let. Soncu naj bi se najbolj približal pri 200 astronomskih enotah, torej 200 povprečnih razdaljah med Soncem in Zemljo. Za primerjavo: sonda Voyager 1 je trenutno 134 AU-jev od Sonca ali več kot 20 milijard kilometrov

.Kako naj človek,ki se s  sedanjimi razumevanji astrofizke dokaže drugače kot s svojim zaposom.? Zame osebno se astrofizika in nasplošno fizika kiti s svojimi bučkami.Človek ne more zanikati,da smo že nakaj spoznali in odkrili,a žal res kaj bistvenega za spremembo naše življenjske paradigme na bolje še ne.Zdi se mi,da tavamo kot slepe kure v neki pol megli.

Tu je govora o devetem planetu,Najprej je potrebno razumeti,da je naše osončje v resnici satelitsko osončje.Po meni obstaja satelitski planet našega osončja,ki ga sam imenujem asteroidni satelitski planet našega osončja.PO meni je večji od Neptuna.Mi pošiljamo sonde,že izven našega osončja,pa đe lastnega ne razumemo v njegovi resnični zgradbi.MI trdimo,da Sonce ni planet,da je zvezda.V resnici Sonce z Jupitrom tvori osni par osončja.Sonce z vsemi ostalimi planeti  tvori realizirano maso energijo osončja.Jupiter z vsemi sateliti osončja akumulirano vrednost mase energije osončja. Osredni osni par Osončja tvorita Sonce in Jupiter,Notranji par sta Mars In Zemlja,Osrednji par osončja tvorita Saturn in Uran ,Zunanji četrti par tvorita Neptun in Pluton.VENERA IN MERKUR nista planeta,ampak naravna satelita Sonca.Znanost je Pluton črtala iz seznama planetov kljub temu,da ima svoj satelit,dočim  VEnera in Merkur nimata satelitov in sta zato samo satelita Sonca in nič več.

Sonce ni središče osončja ampak je središče  v asteroidnem pasu osončja ,kjer je gibljiva os SOnca in Jupitra giblje podobno kot,če bi roko v komolcu vrteli.Iz tega vzroka Sončevo in Juiptrevo leto sovpadata 11,7 leta.Tu se zlivata helij in vodik. Helij s Sonca se na Jupitru zliva z vodikom in ta vodik se kovinizira od tu Jupitrevo magnetno polje nenehno raste,na Soncu se dogajajo črnre luknje,ki razrpršujejo fotone v prostor.To pomeni,da se Sonce razteguje-raste -Jupiter si premosorazmerno veča svoj gravitacijski vlek.Osnovno gibalo našega osončja je ravno ta proces cikličnega samozlivanja helija in vodika akumulirane Jupiter in Realizirane Sonce masno energetske vrednosti med seboj. Isti sistem imajo planeti in njihovi sateliti. Jupiter je v bistvu mini sončni sistem v obratni vrednodsti kot ga ima Sonce.

Jupiterjevi sateliti so v resnici planetarnih vrednosti-realizirana masa energija- dočim je sam Jupiter akumulirana masno energetska vrednost.Sonce in planeti realizirane masno energetske vrednosti dočim so njihovi sateliti akumulirane masno energetske vrednosti.Sistem se samobnavlja vsakih 15 milijard let,ker je ujet v Elektromagnetno vezje galaksije in se menja točno tam kjer je sedaj,ker je naše osončje celica galaktičnega telesa. To pomeni,da mi naseljujemo Zemljo v ciklih.KO je osončje staro 3 milijarde let v novem ciklu pridemo-naselimo in ko je staro 12 milijard let ga zapustimo za 6 milijard let,da bi se ponovno vrnili.

Torej v posamičnem 15 milijardnem ciklu našega osončja,gostujemo na Zemlji 9 milijard let.Vseobsežno vesolje ni nikoli nastalo in ne bo nikoli končalo, isto je s človeštvom in življenjem za katerega skrbi in ga seli samo človek.Vesolje večno-sedaj soičasno umira in se samorojeva,ker je večno sedaj samozadostno,samoohranitveno in perpetuo samodelujoče ravno zaradi njegove enotne vseobsežne zakonitosti večno-sedanjega cikličnega samo zlivanja akumulirane in realizirane masno energetske vrednosti. Xmept*=Rmept*> EM T.O. A.O.<Amept*= Xmept* To je to!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
abram1b2 Cej
0
Jun 06, 2016
rastko
Dober uvid imaš! Ponavljajo mantro ezoterike,ki pa jo niti ne razumejo sami.EINSTEIN,KI GA IMAJO MNOGI ZA VELE UM JE DEJAL nekako takole: NE VERJAMEM,DA JE BOG KOCKAL Z VESOLJEM.Človek niti tega ni vedel,da je sam individualna božja samozavedna samomanifestacija.Bog je zmotno mislil v sebi lastni osebi, ko je študiral relativnost preko Einsteina.. Bog je torej zmotljiv in zloben kolikor smo zmotljivi in zlobni ljudje sami,ki smo tako kot vse ostalo božja samopodoba,
#2
rastko plohl
1
Jun 06, 2016
vse skupaj izvira iz ezoterike, ki ima izgrajen svoj pogled in sedaj ta poiskuša sebe še utemeljiti preko znanosti
in tako pokriti desetiški sistem na katerem gradi
oziroma se pojavlja že 11 ki pa pa šele nekoč bo

zodiak in doba vodnarja ali hiša groze za 99% ali peščico 1% uresničitve vseh sanj in njihovih zlih del o kateri sem že pisal je v kombinaciji z 11 in je pisano v razumljivem prevodu ali jeziku za javnost, saj ezoterika uporablja za sporazumevanje pred javnostjo drug za javnost nerazumljiv jezik ali šifre in jih prikazuje kot pozitivne zadeve

podobno veljajo črne luknje črna materija so znana dejstva iz ezoterike kjer se uporabljajo nekoliko druge oznake ali imena
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-06-06 19:21:58 (Jun 06, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj