REINKARNACIJA DA ALI NE?

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-05-17 ob 21:00:40

Reinkarnacija

Reinkarnacija potrdi, da ne trpimo brez razloga in da se "udarci usode" ali "naključja" ne zgodijo brez razloga. Pogoste bolečine, težke situacije in navidezno nerešljive situacije dobijo svoj pravi smisel in so pojasnjene na razumljiv in sprejemljiv način, ko jih enkrat dojamemo kot karmične posledice iz preteklosti in ne kot "slabo voljo" usode. Nezavedni jaz namreč točno ve zakaj moramo imeti sedaj določeno slabo izkušnjo, da bi na ravni duše iz nje spoznali določen namen in se naučili določene lekcije. Le zavestni jaz, ki je v primerjavi z nezavednim veliko manjši, tega ne ve in se upira tej zamisli. Na ravni duše prepoznamo vzročne povezave in se iz njih učimo, čeprav naš razum o tem ne ve ničesar.

Reinkarnacija - vnovično rojstvo ali natančneje vnovično utelešenje, ni samo ena najstarejših verskih zamisli vzhoda, ki je živela že v zgodnjem krščanstvu, temveč je v drugi polovici 20. stoletja začela čedalje bolj postajati tudi znanstveno zanimiva, zato ne preseneča, da je že v osemdesetih letih prejšnjega stoletja v reinkarnacijo verjel vsak četrti odrasli prebivalec Združenih držav Amerike, v Angliji pa vsak šesti.

Vir:
Aura (2010), revija Aura, članek Zahod in reinkarnacija, januar 2010, str. 18-21, aura založništvo d.o.o., 2010
Sigdell J. (2010), knjiga Regresija v prejšnja življenja, Ara založba, 2011

Kaj je reinkarnacija? »

Reinkarnacija pomeni ponovno utelešenje duše v telo, ki si ga izbere z namenom rasti in učenja. Najvišji cilj duše je prenehanje vnovičnega utele- šanja in združitev z Izvorom.

Namen reinkarnacije »

Namen reinkarnacije je "šolanje" duše, pri katerem se skozi izku- šnje uči, raste in razvija. Pogla- vitna lekcija je evolucija zavesti in ljubezen do vseh bitij stvarstva.

Dokazi o reinkarnaciji »

Obstaja ogromno literature o primerih regresije, v katerih se je obstoj doživete osebe potrdil, dejstva pa je bilo mogoče preveriti. Za znanost je reinkar- nacija čedalje večje dejstvo.

Karma - princip evolucije »

Karma je izraz, ki je vezan na naša dejanja. Tisto, kar počne- mo danes določa našo prihod- nost, dejanja, ki smo jih opravili v preteklosti pa določajo našo sedanjost.
Te trditva se za normalno pamet popolnoma brezsmiselne.Neživa narava  ima ciklično samoinkarnacijsko načelo,ker nima lastne repredukcijske življenjske verige.Recimo planeti,osončja, atomi ,galaksije skratka vseobsežna večno sedanja vesoljna elementarna-snovna  samobitnost,ki je večno sedaj,samodelujoča,samozadostna,samohranitvena,katere samozakonitost pove o ponavljajočih  cikličnih valovih.Recimo Zemlja se samo reinkarnira-obnavlja  v 28000 letnih ciklih, naše osončje se v 15milijardnih ciklih samo zliva ,kjer je vsak konec cikla sočasno nov začetek 15 milijardnega cikla-cikli valovi se večno sedaj ponavljajo v točno določenih časovnih obdobjih večno-sedaj  po sami vseobsežni vesoljni konstantni matrici.
Življenje ima isto takšno zakonitost skozi lastno reprodukcijsko verigo vsake vrste.Ključ je večno sedaj nepretrgana življenjska samoreprodukcijska veriga vsake vrste,če razumemo vlogo človeka kot ohranjevalca,selivca,sejalca in varuha vesoljnega življenja ne samo zemeljskega. Ker mi v bistvu še ne izponjujemo oz. ne poznamo svoje prave vesoljne življenjske vloge in tehničnih rešitev za to naše vesoljno življenjsko poslanstvo ,se nam zdi to praktično nemogoče .Tako kot ni reinkarnacija meni osebno sptrejemljiva,vam verjetno ,tudi ni sprejemljiva ta moja trditev.
S čim lahko zagovorniki reinkarnacije človeka posameznika to opravičijo.Popolnoma z ničemer!!! Ti zagovorniki trdijo,da je nekoč bilo potrebno za reinkarnacijo osebe tisoče let,sedaj pa še samo 30 let in ponovno ste tu.Zagovorniki reinkarnacije sploh ne znajo definirati  naše duše kot akumuliran brezčasen genski spomin naše vrste.
Ne raziumejo kako plivajo različni EM valovi na nas.Zakaj naša zavest pada in raste ciklično.Isto tako naše psihofizične spremembe-valovanje itd.V reprodukcijski verigi naše vrste mrtvega zamenja nov človek,ki je še vedno samo unikatni človek neponovljiv.LOgično vprašanje Kaj se zgodi z osebo,ko njeni starši to osebo preživijo za recimo 40 let? A v 30 letih po smrti in po trditvi zagovornikov te teorije reinkarnacije- njegovi starši ne morejo njega ponovno roditi kot 70 letniki? Ali pač?
Človek nadomesti človeka in nič več,podaljšana življenjska doba človeštva,rabi nove duše teh pa ni,ker se duša samorodi  samo v genski reprodukcijski verigi kot brezčasen genski spomin naše vrste.!!!!!!
Regresija ni nič drugega kot način ko se EM frekvence v naši biti spremenijo in te vzbudijo ta naš genski brezčasen spomin naše vrste-prednikov in človek vidi Napoleona v tem stanju in misli,da je bil nekoč Napoleon,V bistvu se je zbudil njegov genski brezčasen spomin,ko so njegovi predniki poznali Napoleona in je ta spomin vkodiran v njegovo dušo,brezčasen genski spomin naše vrste. ENOSTAVNO KOT PASULJ,brez nepotrebne misterioznosti!!!! Toliko o tem.
profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
10
abram1b2 Cej
0
May 18, 2016
Samosvoja b.p.
Ti dam prav. Problem kako priti do pravega znanja ni da znanje nadgrajuješ,ampak ,da ga luščiš kot čebulo in samo to je prava pot. Če pogledamo okrog sebe bomo videli koliko nepotrebnih formul imamo v fiziki,ki normalnemu človeku niso niti približno razumljive.V duhovnosti se preveč mistificira čisto po nepotrebnem,Zakaj? Zato ker ni pravega uvida in se zadeve vežejo v tančico skrivnosti,ki pa nikomu in ničemer ne služijo.
Smrt ni nič,ker nič pomeni neobstoj,ampak vse kar ostane če te dajo v žaro je pepel v zemlji ostane tvoja bio masa.Smrt in življenje loči samo zavest,s smrtjo ni več zavesti v živi masi-energiji, ker s smrtjo ta postane elementarno nezavedna.Tu ni potrebno nobeno modrovanje,tako je!
#10
Samosvoja b.p. (brez priimka)
0
May 18, 2016
K sreči človek- um ni sposoben določenih stvari dojet, sprejti,(u)videt. Blažena spozaba nas varuje pred grozo (samo)spoznanja. Je bilo ugotovljeno od Krišne v Bhagavad-giti. Ampak to je budizem. V kar verjameš to postajaš. V to jz verjamem;) Z leti osebnostno spoznavam, da manj, ko vem, manj, ko se sprašujem o čem bolje in lažje mi je. Reinkarnacija k sreči ni materijsko dokazljiva zato človek ne bo nikoli verjel, da JE. Sama se nagibam, da je reinkarnacija samo tolažba za smrt. Podzavestno se je vsi bojimo, ker je ne poznamo. Mi je všeč omenjena miselnost je" luštna pravljica " Mislim pa, da je smrt NIČ.
#9
abram1b2 Cej
0
May 18, 2016
Zdenkale
Hvala za spodbudo in pohvalo.Še naprej se bom trudil,kolikor je v moji moči.
#8
Zdenkale@gmai.com
0
May 18, 2016
abram,toliko inteligence iz vas ,da me vedno pustite brez sape,ko berem vaše članke.Lahko samo rečem skromno..Hvala :)
#7
abram1b2 Cej
0
May 17, 2016
Sponko
Čisto okey opisano. Mogoče se prebudi ta brezčasni podedovan spomin v tebi. Bi ti pomagal,če bi imel aparat,ki bi povečal EM frekvence,da bi se le ta prebudil.Tam nekje okoli 120Hz bi verjetno zadostavalo. :)** To bomo kmalu prakticirali ! Potem se bomo pa čudili,kako pametni smo bili)!?
#6
Sponko
0
May 17, 2016
Moja duša je še v prejšnjih telesih, razdvojena in mi ni sledila v sedanje telo s preteklimi spomini, tako je to živo truplo v pričakovanju, da ga skozi dimenzije prostora in časa dohiti.

Prepričan sem, da ste me razumeli, vsak na svoj način in to je moj današnji uspeh.
#5
abram1b2 Cej
0
May 17, 2016
Lara
Ravno zaradi takšnih tvojih komentarjev in zapisov te iskreno cenim. V tebi vidim neokalupljeno osebo,ki se zaveda svoje moči,kar ji omogoča osebnostne spremembe in rast.Pri tebi ni nič zabetoniranega in to je najboljše,kar človek ima in se tega popolnoma zaveda. Iz tega vzroka cenim vsak tvoj zapis.:)* Lara samo mimogrede in mi oprosti ,duša nikoli ni energija,duh je energija,ki povezuje tvojo dušo in tvoj realiziran um,ki je z razliko od duše časovno omejen.Strah pred smrtjo ima naš realiziran um ,duša je večni spomin naše vrste in ta se ne boji smrti.Usklajeno delovanje obeh preko duhovne izmenjave v tebi sami,ti da uravnoteženo življenje.:))
#4
Lara Arh
0
May 17, 2016
Težko govorim sploh o Jezusu, ker ga osebno nisem spoznala. Me takrat še ni bilo in tudi nimam nobenega spomina, ki bi na to nakazoval. Glede na nekatere starodobne zapise naj bi Jezus oživel šele v zapisih "lastnih" apostolov.... tak da... zgodovina ve še najbolje. Škoda, ker ne moremo biti v njej, da bi se na lastne oči prepričali. Sama imam občutek, da se iz pepela rojevam vsakič, ko poskrbim zase v trenutku čutne smrti. Zame to ni reanimacija, ker ne verjamem v animo, oziroma ker je zame anima (duša) energija usklajevanja razuma s srcem in telesom.
Ne vem kaj drugi govorijo in kaj so govorili, vem pa kaj sama govorim in mislim. Tudi tako običajno delujem... ;) :) :) :D

Ti pa zaupam, da veš, o čem govoriš.
#3
abram1b2 Cej
0
May 17, 2016
Lara
Fizično se reinkarniraš vsak dan, zanimivo iz kaj v kaj.? Ne iz pepela ampak iz lastne genske osnove-krvi.Jezusov prt - večtisočletna hramba DNK.Če te zakoplejo v Zemljo je tvoj DNK genski zapis v trtični kosti živ še cca 3000 let v teologiji se ta kost imenuje Luz bivališče naše nesmrtnosti. Re-inkarnacija ni enako življenjski re-animaciji.umetno ponoviti svoj življenjski cikel.Aditi nevidna mati -inkubator življenjske reanimacije iz katere se rodijo Aditiji. Malo si zadeve pomešala,ampak tebi ne bi zameril ,tudi če bi me z macolo po butici,če bi seveda preživel.:)))**
#2
Lara Arh
0
May 17, 2016
Ne mi zdej še pasulja krast. Sploh pa pojma nimaš. Jaz se v enem dnevu velikokrat sama vase reinkarniram in tudi ti si zdaj malo kontradiktoren s seboj, ker če praviš, da se znaš upepeliti in ponovno zrasti z lastnega pepela - mar ni to le reinkarnacija? Veliko seveda naredi tudi sama interpretacija posameznika. V kaj se želi reinkarnirat? Očitno jih večina sami s seboj zadovoljnih ni ali pa se bojijo izpopolniti reinkarnacijski cikel, ki je? Ja valjda smrt. Od nekdaj je znano, da je največji strah življenja, strah pred smrtjo. Kaj je smrt? Razmišljanje o nečem kar ti tak nikdar ne bo dano vedeti. Ne meni, ne nikomur. Karkoli se bo zgodilo po njej, bo zame dobro, kot je zame dobro (na račun samolastne reinkarnacije in zadovoljevanja svojih potreb) zdaj, tu. PIP :D
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-05-17 21:00:40 (May 17, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj