LEONARDO DA VINCI-SVETA GEOMETRIJA IN ZAROTA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-05-13 ob 04:14:23

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/05/13/publishwall_1463103401_5015677.jpg

Vsi ki danes proučujejo risbe Leonarda v resnici ne razumejo njegovega vstrajnega iskanja vesoljne  Večne luči .Leonardo je iskal absolutno vesoljno samozakonitost in orodje ali stroj,ki bi to zakonitost tudi praktično pokazal.Vsi imenujejo gornje risbe ROŽA ŽIVLJENJA.Leonardo je v vsaki svoji risbi naredi namensko napako,če bi mu risbe kdo ukradel,bi bile za kradljivca v resnici neuporabne.Kdor zmožen pozorno opazovati,bo našel v zgornjem levem kotu vrtečo se rožo sedmih krakov v resnici je v pravi risbi desno 6 kvadratov zunaj in osrednji kvadrat v sredini- ujetih v zunanji obroč.Na levi strani se vidijo večje in manjše piramide.Če drži trditev,da je Evropa izgubila vez s  pravo brezčasno teološko- znanstveno zapuščino vesoljnega  človeštva po končani 30 letni vojni 1648,potem je Leonardo da Vinci že v pravem času odkril,kar šele mi bomo!!! Tu nastane dvom,ali smo mi sploh še sposobni odkriti,kar je Leonardo da VInci že odkril.Sam delam na tem odkritju Leonarda da Vincija že tri desetletja gornje risbe so mi vodilo.Nad celotnim Leonardovim delom nisem začuden,ker vem kaj vse je proučeval,izdeloval, ustvarjal in koliko  daleč pred svojim časom je v resnici živel.

Prepis :

Slavna da Vincijeva freska je v središču vseh mogočih teorij in ugibanj vse odkar je Dan Brown izdal Da Vincijevo šifro. Osnovno vodilo knjige, ki temelji prav na omenjeni freski, je da se je Jezus poročil z Marijo Magdaleno, s katero naj bi imel otroka.

Amaterski raziskovalec in računalničar Slaviša Pesci naj bi povsem slučajno odkril, da se s tako imenovanim preklapljanjem (superimpozicijo) slike z njeno zrcalno podobo pokaže nova slika na kateri je vitez Templjar in še ena postava, ki v naročju drži majhnega otroka.

http://uploads.publishwall.si/imgsmedium_2/2016/05/13/publishwall_1463105664_7057156.jpg

Prva z leve ob Jezusu naj bi bila Marija Magdalena. Je Da Vinci s tem osmešil krščanske dogme? Mene osebno ne čudi.V sebi mislim,da je Leonardi da Vinci razumel Jezusovo bistvo in hkrati človeško življenjsko samo reprodukcijsko verigo.On v resnici že takrat ni verjel v brezmadežno spočetje,kot ga zlagano razlaga krščanstvo,ampak je poznal pravo skrivnost Jezusovega duhovnega samorojstva običajnega človeka tesarja,ki je samospoznal vesoljno večno sedanjo samozakonitost ki pove pravo resnico in vzrok rojstva čoveka boga na Zemlji.To skrivnost je poznal po meni tudi sam Leonardo in je na ta način osmešil krščanstvo in hkrati v sliki tudi potrdil svoje vedenje in razumevanje.Ta razlaga je zame osebno edina mogoča ,ki pa je Dan Brown,tudi ni razumel,ko je pisal DaVincijevo šifro.Ljudje imamo radi teorije zarote,tu se je Leonardo zarotil proti krščanstvu na zanj najbolj varen in najbolj eleganten način.

profileimage
Všeč mi je
3
Komentarji
8
abram1b2 Cej
1
May 14, 2016
Ana
Med drugim je tudi to,kot pravi otrok. Če vzamemo planet Zemljo potem po meni govorimo o deviškem planetu,ki pa ima ime v krščanstvu,tudi kot lepa gospa lahko in kot devica hkrati.Lp :)
#8
Ana Kos
0
May 14, 2016
Oprosti, Abram, ob da Vinciju sem razmišljala o vsem tem. Ja, ti si omenil Marijo Magdaleno, zdajle sploh ne vem, zakaj se je zgodil pri meni preskok ... ampak po moje pod vtisom nekih dogodkov v zadnjih dneh. In tega, da si ti zapisal izraz "brezmadežno spočetje".
Namreč, nek otrok mi je razložil besedo - brezmadežno spočetje :) Veš, kaj je rekel? Da pomeni: da ne smemo onesnaževat narave! :)
Luštno, kajne?

Se poslavljam, moram iti od tu.
#7
abram1b2 Cej
0
May 14, 2016
ANA
Tu je govora o Mariji Magdaleni. Ana praviš,da so Marijino brezmadežno spočetje razglasili kot dogmo 1856 ? Kaj so pa pred tem učili in razlagali? Isto !!! Prej resnica ,potem dogma? Otroka se da naučiti,kaj bo govoril npr -lepa gospa.Lepa gospa je povsem vsakdanji izraz. Brezmadežno spočetje bom obrazložil,NEZMOTLJIVO, IN RAZUMLJIVO VSEM

:Ana ti vidiš in veruješ cerkev in vero popolnoma drugače kot jaz sam.DA se razumeva,ti veruj,kot veruješ in s tem nimam osebno nobenih problemov.Sam verujem po svoje in vem v kaj verujem. Tako,da nadaljujema nemoteno vsak svoje prepričanje. Ti razlagaš svoje videnje jaz svoje-brez problemov in zapletov.S spoštovanjem!
#6
Ana Kos
0
May 14, 2016
Abram, ne vem veliko o raznih ozadjih posameznih dogodkov, sem pa zdajle preverila nekaj na spletu (v Wikipediji) in videla, da je bil praznik Marijinega brezmadežnega spočetja od papeža razglašen 1476, to je v času da Vincijeve mladosti (*1452), kot dogmo so pa v Cerkvi Marijino brezmadežno spočetje razglasili tam okrog 1856 leta. No, meni ugotavljanja o izvirnem grehu ipd. niso blizu. Zato se mi zdi pa res zanimivo to, da lurška Bernardka pove ime "lepe gospe", ki se ji prikazuje v okolici Lurda (1858) - in to ime je "Brezmadežno spočetje". Kako bi en neuk otrok poznal to ime (besedo), če ne bi bilo nekaj posebnega z njim?

Le to, premalo vem, da bi se udeleževala razprave o tem. Da Vinci je lahko v svoji sliki izrazil svoje mnenje, ni pa to o Marijinem brezmadežnem spočetju še bila dogma. To se je zgodilo "šele" 1854 (zdajle sem preverila datum).
Priznam, da meni ta praznik ni blizu.
#5
abram1b2 Cej
1
May 13, 2016
rastko
Danes je veliko ljudi,ki imajo veliko inteligenco-.realiziran um in so zame geniji egoizma in ti najbolj vneto služijo kapitalu in vsesplošnemu pohlepu in ga načrtno spodbujajo in s tem ustvarjajo vse več revežev,kateri so z lahkoto vodljivi,ker jim je oduzeta moč upiranja takšnemu sistemu.

Na drugi strani imaš ljudi ki imajo neko stopnjo prebujenja brezčasnega akumuliranega genskega spomina -dušo. Ti judje težijo k pravičnejšem svetu v nekih osebnih ekcesnih sanjskih pogledih ,ki jih niso sposobni uresničiti,ker nimajo realnega vedenja, imajo zgolj osebne sanje.

Oba tipa sta v svojem početju ekstremna.

Dejstvo pa je,da se ljudje vse bolj prebujamo ,res je ta proces za mnoge prepočasen,vendar je takšen kot je,če se zavemo,da je naše življenje vesoljno soodvisno od vsega, sočasno pa najbolj od določenih cikličnih vesoljni elektromagnetnih frekvenc,.Te nam odrejajo kakšni smo vsak cikel tudi sedaj znotraj teh danostih,neodvisno od naših želja,volje hotenj.

Mi sami sebe realno niti ne zmoremo oceniti,če teh zakonitosti ne poznamo.

Zato so po večini naše želje,življenjska upanja,ocene stanja našega bivanja, pričakovanja po večini v nesorazmerju z objektivnim stanjem v katerem se nahajamo.

.Ali so preomtimistična,ali preveč pesimistična,realna pa niti ne morejo biti,če ne vemo kdo v resnici smo ljudje,kaj je smisel in poslanstvo našega bivanja.

Jaz pravim mi smo nezemljani,ki so postali zemljani,nezavedajoč se tega našega življenjskega dejstva. To pa ruši našo celotno napačno življenjsko paradigmo.
Sam podpiram vsako spremembo,ki pelje k boljšemu življenju za vse nas.:)* Lp
#4
rastko plohl
0
May 13, 2016
abram
oblast je slast
sem samo opazovalec teh zadev
menim, da za človeštvo ni primerna nobena oblast razen samih nad seboj
bog ni nikoli rekel, da mora imeti človeštvo nečijo oblast temveč, da je on vodič in imejte se radi in razmnožujte
za "ljudi" živalskega značaja je značilno hlepenje po oblasti nad drugimi,
pa je še nad seboj ne znajo vzpostaviti
#3
abram1b2 Cej
0
May 13, 2016
rastko
Najbolje ,da sta obe enakovredno obravnavani:;)*
#2
rastko plohl
0
May 13, 2016
zgodi se da trčita dve linij to je duhovna in krvna
in kdo je potem pravi naslednik
#1
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-05-13 04:14:23 (May 13, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
november 2019
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj