KREACIONIZEM ALI EVOLUCIJA

Oddajabram1b2 Cej, dne 2016-03-18 ob 22:14:24

Kreacionízem je prepričanje, da je življenječloveštvoZemljo in vesolje oziroma dele le-teh ustvarila višja sila (Bog). V zahodnem svetu je najbolj razširjen biblični kreacionizem, ki nastanek vesolja in življenja oziroma vsaj vpliv na le-te pripisuje Bogu. Biblični literalisti oporekajo tudi znanstvenim teorijam, kot je evolucija.

KreacionizemThe Creation of Adam.jpgVrste kreacionizma

Kreacionizem mlade Zemlje
Kreacionizem stare Zemlje
Kreacionizem luknje
Progresivni kreacionizem
Inteligentni načrt
Teistična evolucija

Drugo

Geologija potopa
Zanikanje evolucije

Dajmo enkrat razčistit s tem ustvarjanjem vesolja.Sam trdim in to do( če je potrebno ) onemoglosti,da vseobsežno vesolje (teološko Bog)ni nikoli nastalo in ne bo nikoli končalo,ampak večno-sedaj sočasno ciklično samo umira in se samo rojeva. Tu so vse vere v zmoti po meni.
Vere imajo prav,ko trdijo,da evolucije takšne kot jo opisuje in navaja Darwin sploh ni! Evolucija se dogaja ciklično znotraj posamičnih civilizacijskih valov. Nihče ne cerkve, ne znanost ne upoštevajo človeka kot odločilnega dejavnika ,ki ohranjanja s tem ko seli in izpostavlja  življenjske reprodukcijske verige ( vseh življenjskih vrst) ciklično po vesolju. Kje je problem? Problem je,da Zemljani ne poznamo in ne živimo maksimalno vesoljno samo spoznani in zato,tudi ne verjamemo v svoje zmožnosti in življenjske  danosti. Kje je vzrok? Vzrok je v našem nepoznavanju enotne večno-sedaj iste vesoljne zakonitosti od katere so odvisne naše kompletne  psihofizične življenjske danosti ,katere ciklično rastejo in padajo..Zakaj še ne poznamo te tako iskane in željene enotne vesoljne zakonitosti? Zato,ker psihofizično nismo še na tej stopnji,ki bi omogočila naše razumevanje te enotne vesoljne zakonitosti.Kdo bo torej v medsebojni tekmi teologije in znanosti prvi prispel do cilja? Mislim,da niti eni, niti drugi. Po meni bo do cilja prišel tisti,ki bo zmogel in znal združiti celotno vesoljno brezčasno teološko zapuščino človeštva s celotno obstoječo znanostjo in njenimi odkritji ,ki so trenutno prisotna na Zemlji.. Sam počnem že trideset let ravno to-združujem teološko zapuščino z vsemi znanstvenimi odkritji na vseh področjih,ki jih pokriva znanost. Iz svojih spoznanj sem prišel,do zaključka,da se kljub vsemu po sami vesoljni zakonitosti  približujemo nivoju,ki nam bo odprl vsa vrata v dokončno spoznanje. Večina je lahko do mojega sporočanja zelo skeptična,tega dejstva se še kako zavedam,ker poznam enotno vesoljno zakonitost in vem,da me večina niti ne zmore  objektivno razumeti. Napisal bom misel,ki ni moja.Velike stvari so vedno enostavne,ko jih razumeš!
Kakšna je torej naša bližnja prihodnost?  Ta bo najbolj odvisna od naših dejanj,ko bomo spoznali vse in sprejeli vesoljno neomejen ekološko čist vir energije.,Takrat se bo odločalo prostovoljno,ali bodo tisti,ki imajo danes v roki 90% moči,,bogastva in orožja za uničenje človeštva,prostovoljno odrekli slabim dejanjem v imenu ohranjanja življenja ,tudi njihovega lastnega,ali se bodo uprli? Tudi,če se bodo,bodo to bitko z dobrim izgubili z lastno pogubo..Takrat se bomo Zemljani odločali prostovoljno ali služiti vesoljnemu življenju(v nebo vzetje),ali ostati na Zemlji in tu nadaljevati. Nagrada za služenju življenju bo večno življenje,kar pomeni možnost obnovitve življenjskih ciklov iste osebe,ki bo prostovoljni služabnik,sejalec ,selivec,varuh in ohranjevalec vesoljnega življenja..(teološko angel).
Tisti,ki bodo izrazili željo nadaljevati življenje na Zemlji bodo naslednjih 28000 let zopet morali živeti vso to dobo pod naravno zakonitostjo,tako kot smo jo morali mi do sedaj Potem sledi njim isto,kar sledi danes nam.Živeli bodo popolnoma enako ko smo živeli mi,ki smo vsi potomci tistih,ki so se odločili prehoditi to pot,do ponovnega spoznanja. Hermes Trismegistos je zapisal: Kar je bilo,še bo in kar še bo,je že bilo. To je teološka resnica in hkrat resnica enotne vesoljne naravne zakonitosti,pod katero živi vse in vse večno-sedaj samo deluje.Upam da se da razumeti!???
profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
abram1b2 Cej
abram1b2 Cej
Objavil/a 2016-03-18 22:14:24 (Mar 18, 2016)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
ONESNAŽAVANJE NAŠEGA PLANETA -VSAK STRAH JE ODVEČ
SINTEZA UMA IN RAZUMA JE Vedno ČLOVEK
NE LOČUJE NAS VESOLJNA ZAKONITOST, LOČUJEJO NAS NAŠE OSEBNE ŽIVLJENJSKE VIZIJE
FAKTOR -TRPEČA ALI BOJEVITA CERKEV
30 LET SLOVENCI MEŠAMO MEGLO IN IZGUBLJAMO LASTNO DRŽAVO
VPRAŠLJIVI OPISI PRAVKAR ODKRITE ČRNE LUKNJE IN EINSTEINOVE RELATIVNOSTI
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
oktober 2019
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj