Članek
Matej Avbelj o krivosodju
Objavljeno Dec 25, 2018
Spoštovani profesor prava, Matej Avbelj je v zvezi z afero Teš 6, glede sodnega vidika afere, govoril o krivosodju. Matej kot kaže implicira, da je zaradi zadeve TEŠ 6, celotno slovensko pravosodje - tudi v dugih zadevah - krivosodje.  A svoji trditev ne priloži statističnih podatkov.  Da je , npr. tudi drugih 99,9 % primerov inkriminiranih. Ne, Matej Avbelj posplošuje na veliko. 

Takšno posloševanje mi ne vzbuja zaupanja v njegovo strokovnost. 
- Torej en (ali nekaj) primerov še ne daje celotne slike
- Pozablja spoštovani profesor, da je prva tista, ki je zamočila, naveza najmočnejših strank (SD in SDS) .  Politika torej.  

Potem, ko je duh že ušel iz steklenice, ni sodišče moglo narediti ničesar.  Če je Šaleški lobi od ukradenih 300 milijonov,  vsaj 100 rezerviral za politike in za pravosodje, potem ni nikogar mogoče sprocesirati.   To je preprosto toliko denarja, da je z njim mogoče kupiti na tisoče polen in jih zmetati v redne postopke sodišč. 
Svetujem Mateju naj se ukvarja  z ozkim področjem prava in naj pusti splošne ocene, ker jim ni kos.

Rado K. Saj tako fukcionira današnja dužba. Večja hijena kot si, več imaš in več veljaš .Imlikacija in negacija sta lahko obe del logike.Nič novega mi nisi povedal. Uživaj v letu 2019.lp :)**

Abram, si pa res cepljen proti logiki. Nobene negacije ni, lahko je le implikacija. Torej, če se da z veliko denarja vplivati na postopek A, je velika verjetnost, da se z enako količino denarja da vplivati na postopek B. Nič od tega nisem zanikal. Torej moj redosled je iz gornjega teksta jasen. Tajni lobi, ideja, načrtovanje, akumulacija denarja, nakup politike, nakup sodstva, izpeljava projekta, končni inkasso, pokrivanje posla (Podkupovanje, izsiljevanje, grožnje, . . . ). Jaz krivdo vidim v političnem sistemu, ki daje prednost lastnini pred človekom. Kajti če je tako, bo tisti z več "lastnine", vedno lahko uveljavljal več pravic.

Rado K. Sam sebe negiraš v svojih trditvah. Praviš,da je 100 milijonov rezerviral saleški lobi za politiko in pravosodje. Ali ti misliš,da v drugih takšnih rabotah ni isto? Avbelj osebno tudi meni ni všečen,vendar ima v tej svoji navedbi in razmišljanju prav. NIč drugače ne bo s predorom Karavanke in 2 tirom.Dokler bo sodstvo pod vplivom politike- ne bo reda in pravne države Slovenije.