Članek
Sprevrženost stavk v lekarnah
Objavljeno Mar 02, 2018
 

V svetu globalnega kapitala velja, da največje donose kapitala prinaša tki. »sveta trojica«, industrija orožja ter farmacevtska(kamor spadajo tudi nedovoljene droge) in »seksualna industrija«.   Marže v teh panogah dosegajo vrtoglave višine.

24. januarja me je farmacevtka v moji lekarni odslovila, češ da zaradi včeraj izdanega recepta in zaradi današnje stavke ne morem dobiti predpisanih zdravil. Da naj pridem po 13 uri.
Lekarne so gotovo ključni člen v industriji zdravil. So mesto, kjer farmacevtski proizvod dobi končnega potrošnika in so hkrati tudi mesto, kjer denar,  velike količine visoko
oplemenitega  denarja, prično teči nazaj k  proizvajalcu. Stavke farmacevtskih delavcev skoraj ni mogoče drugače razumeti, kot bitke za prerazporeditev deležev marž znotraj te visoko donosne panoge.  Če farmacevtke v lekarnah tako mislijo, imajo do bitke za še večje deleže, vso pravico. Vendar naj problem rešijo s svojimi delodajalci, oz. znotraj panoge in NE na plečih potrošnikov.  

Lekarnarica me je ob odslovitvi prosila za razumevanje.  Sporočam ji, da za njihovo stavko nimam nobenega razumevanja.  Celotna veriga se namreč financira prav iz mojega – potrošnikovega denarja.  Zato nisem pripravljen na neugodnosti ob nabavi.

Svojega poslanca in vlado opozarjam, da ju bom pozorno opazoval.   Vsako popuščanje lekarniškemu lobiju, oziroma interesom, ki jih stavka v lekarnah zastopa, me bo vzpodbudila, da bom na bližajočih volitvah zagotovo glasoval proti njim. Stavka v lekarnah v tej obliki je moralno sprevrženo dejanje.

http://www.publishwall.si/vfokusu/post/354417/kpk-rabati-veletrgovcev-z-zdravili-so-se-neupraviceno-znasli-v-rokah-slovenskih-lekarn Potrditev bloga v povezavi!

Rado K. Res je,pridno služi in dela za vse lobije,ki živijo od zdravsta.

Abram1b2, ko ena moja prijateljica pred 3 (4?) leti slišala, da bo Kolarjeva zdravstvena ministrica (pozna jo iz Avtocomerca), se je prijela za glavo in rekla: "Kolarjeva je najslabša možna izbira, je pridna in neumna".

Rado K:)* Ni samo to.Imaš dodatno zavarovanje,toda kljub temu še doplačaš zdravila v lekarni.Imaš dodatno zavarovanje in čakaš .da prideš na vrsto.Če se zavaruješ še dodatno pri Savi imaš specialista na razpolago v enem tednu. Res je, zdravstvo je najbolj profitabilno sploh pa,če ga vodi zmešana in nesposobna ministrica. Lp :)*