Članek
Katalonija in Bruseljski lakaji
Objavljeno Oct 03, 2017
Katalonija in Bruseljski lakaji
Včeraj je jecljavi Cerar izrazil nekaj kar je spominjalo na podporo Kataloniji.  To pa je bilo vse.  Očitno so iz evropskega komisariata prišla ostra navodila in nocoj v Studiu city se je Erjavec že posipal s pepelom.  Katalonska situacija ni podobna naši.  Menda gre za to, da Katalonski plebiscit nima ustavne podlage.  Obžalujejo sicer pretepene, a pravica ni na Katalonski strani.

Pogrešam Jugoslavijo.  Jugoslaviji ni nihče solil pameti, kakšno stališče naj zavzame. 

Naši politiki niso sposobni v Bruselj prenesti stališč večine Slovencev.  Niso sposobni eksplicitno reči: "Katalonija podpiramo vas"!    Kot niso sposobni podpreti samostojnosti Palestine.  Naša zunanja politika je Bruseljski lakaj.
Politiki, ki niso vpeti v trenutno oblastno strukturo, niso pod Bruseljskim vplivom. To je po izjavah zadnjih dni popolnoma jasno. Vsi, ki so pod Cerarjevo jurisdikcijo (so torej tudi pod Bruseljsko), se sklicujejo na pravni formalizem in negirajo referendum. Tako zelo očitno to lakajstvo do danes še ni bilo!

Bora Džorđević je Slovence imel pred skoraj 30 leti za "Bečke konjušare".  Zmotil se je le v mestu,  s konjušari pa je zadel.   Smo Bruseljski konjušari.