Članek
EMA me (več) ne zanima
Objavljeno Feb 21, 2017

Slovenec sem in slovenščina je moj najintimnejši jezik. V njem se izražam, v njem mislim in v njem čutim.  Angleščina na našem delu evrovizijske scene, me je oropala vsakega zanimanja za to prireditev. Kar si gredo na tem šovu, naj si gredo brez mene.

Pozdravljeni!

naj se tujci učijo peti v slovenščini, saj je najstarejši jezik na svetu https://www.youtube.com/watch?v=As-iW6K1Dr4

Točno tako. Izvajalci si domišljajo, da bodo osvojili Evropo, planet s svojo angleščino in svetlobnimi efekti.

Razumem te, Rado, latinščino sem pa omenila kot nekakšen jezik, ki sicer ni živ in tako ne gospoduje nad drugimi jeziki oz. narodi. Vsekakor pa najraje prisluhnem slovenskim besedilom. Res je pa tudi, da marsikdaj teh besedil čisto ne razumem ... kaksikakšne besede niso jasno izgovorjene oz. zapete ... Tako da včasih ostaja predvsem melodija ...

Hm Ana. Poanta mojega pisanja je bila drugje. Ne gre za to, da bi se bal angleščine, ali kakšnega drugega jezika. Gre predvsem za to, da je slovenščina jezik, ki mi je najbližje. In se v njem najbolje izražam. In je del moje kulture. Latinščina to nikoli ne more biti. Petje v angleščini pelje k enotnemu svetovnemu kulturnemu prostoru. To pa ni napredek. Napredek nastaja iz rivalstva kultur. To je v naravi življenskega toka.

Tudi zame je slovenščina na prvem mestu. Če pa že mora biti nek enoten jezik, naj bo pa - latinščina :)