Članek
Novi ekscesi v slovenskem zdravstvu - čakalna doba 3 leta
Objavljeno Mar 27, 2017

Ponovno ekscesi v našem prečudovitem zdravstvu, ki je v lanskem letu dobilo celo pohvalo Svetovne zdravstvene organizacije, češ da je eden najboljših na svetu. Vir: http://www.publishwall.si/Nemelk/post/163682/slavospevi-nasemu-zdravstvu-so-metanje-peska-v-oci

 

Na kontrolni pregled v ambulanti za bolezni ščitnice v Celju se čaka kar tri leta! Več o tem si lahko preberete tu: http://www.zdravo-slovenija.com/new-blog/2017/3/20/samoplaniko-takoj-z-napotnico-leta-2020

 

Po zapisanem v zgoraj navedenem viru sodeč so tako dolge čakalne dobe za kontrolni pregled v ambulanti za bolezni ščitnice v Celju zaradi omejitve dela zdravnikov s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, postavljenih najdaljših dopustnih čakalnih dob za prvi pregled (ne pa tudi za kontrolni pregled), velikega števila pacientov, ki se zdravijo v navedeni ambulanti in prednosti pacientov z napotnicama nujno in hitro pred pacienti z napotnico redno.

 

Ker pa oseba s samoplačniško napotnico lahko pride na vrsto takoj, razlog velikega števila pacientov v obravnavi ne drži vode – ne obremenjuje zdravnikov (zdravniki niso preobremenjeni), pač pa je verjetno samo birokratska ovira, kot je tudi omejevanje dela zdravnikov s strani Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

 

Čakalna doba tri leta za kontrolni pregled je resnično nerazumno dolga. Tako dolga čakalna doba je povsem neprimerna za stanja, ki se spreminjajo, kot je npr. stanje žlez z notranjim izločanjem, med katere spada tudi ščitnica, ki vpliva na vse organe v telesu in s tem tudi na funkcioniranje osebe.

 

Takšna novica, kot je zgoraj navedena, priča, da se v našem zdravstvu glede čakalnih dob ni izboljšalo nič. Še poslabšalo se je. Pred leti so bile čakalne dobe sicer dolge, tudi več kot šest mesecev, a ne tako dolge kot so zdaj.