2. knjiga trilogije  o vojmga veteranu Niels Oxenu v lovu na Danehof, skrivno dansko ložo.

 

Napeto branje.

 

  1. Del : http://www.publishwall.si/Mike.1968./post/401061/knjiga-ccc-oxen-prva-zrtev-jens-henrik-jensen-i

 

 

Založnik o knjigi:

 

Vojni veteran Niels Oxen se sredi zapuščene ribogojnice na Jutlandiji bori s svojimi demoni. Odkar ima v lasti obremenilni video posnetek pravosodnega ministra in zaupne dokumente o obstoju danskega tajnega združenja, imenovanega danehof, živi v stanju stalne pripravljenosti. Skrivnosti so ga do zdaj ohranjale pri življenju, lahko pa ga vsak trenutek stanejo glave.

 
Oxen je tako odmaknjen od sveta, da sploh ne ve za umor Malteja Bulbjerga, največjega strokovnjaka za danehof, dokler ga iz skrivališča ne zbeza uslužbenka PET Margrethe Franck. S Franckovo sta pred slabim letom sodelovala pri skrivnostnem primeru obešenih psov, v katerega se je Oxen nehote zapletel. 
Zdaj danehof nekdanjemu vojaku ostrostrelcu naprti umor in zoper njega sproži veliko iskalno akcijo.  Oxena iščeta tudi policija in PET. Nekateri bi mu radi pomagali, drugi bi ga radi utišali za zmeraj. Kdo je njegov prijatelj in kdo sovražnik? 
Z Margrethe Franck se ponovno združita v boju proti temačnim možem, toda danehof ju zvabi naravnost v past ... Vojni veteran ima samo dve možnosti: da se preda – ali pa napade.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8