Si lahko predstavljate?

 

Veliki pohod, ki se ga lahko vsako leto 1. maja udeleži le 100 izbrancev, 100 pa jih je v rezervi. Nekaj mesec pred pohodm si lahko še premisliš, 1 dan pred začetkom pa je še zadnja možnost da odstopiš.

 

Vendar to ni navadi pohod, kajti če se hitrost tvoje hoje spusti pod 4 milje na uro (cca 6,5km na uri) dobiš prvo opozorilo, če se ponovno spustiš pod mejo sledi drugo opozorilo, nato tretje opozorilo. Opozorila se ti vsako uro brišejo, če pa v tem času še enkrat narediš napako, si s pohodom zaključil.

 

To pa ne pomeni, da odideš domov, ampak to pomeni zate SMRT Z USTRELITVIJO NA KRAJU!

 

Ray Garratyj je lokalni junak, ki je odločen, da mu uspe. Med pohodom se tekmovalci navežejo, se spodbujajo, si pripovedujejo zgodbe. Peter McVries je eden izmed glavnih Rayevih tekmecev.

 

Po 4ih dolgih dneh in nočeh se odvije še zadnja borba za nagrado (karkoli si zmagovalec zaželi) in borba za preživetje.

 

Kdo bo veliki zmagovalec? Bo to Ray ali Peter ali mogoče celo nekdo drug?

 

Knjiga, ki ima več kot 400 strani, ki jo enostavno lahko prebereš na en dih!

 

Knjiga je bila napisana pod psevdonimom Richard Bachman.

 

Založnik o knjigi:

 

Vsako leto 1. maja se sto najstnikov zbere v Mainu na ameriško-kanadski meji in se poda na tekmovanje, znano kot Veliki pohod. Udeleženci morajo ves čas držati določeno hitrost, ne da bi se ustavili, zmagovalec pa dobi glavno nagrado – karkoli želi.


Vendar pa je treba spoštovati nekaj neusmiljenih pravil: ciljne črte ni – zmaga tisti, ki zdrži najdlje. Tekmovalci ne smejo dobiti nobene zunanje pomoči. Ustavljanja in počitka ni, če hitrost pade pod določeno, dobiš opozorilo.
Tri opozorila, pa si iz igre – in to trajno. Česa vse je človek zmožen, ko gre zares?

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8