Sledila je nova tekma v alpskem smučanju in sicer ženski veleslalom.  Naši apetiti so bili kar veliki. Ali pa bo to dovolj za olimpijsko medaljo?

 

Naš največji up je bila Ana Drev.  32-letna smučarka že nekaj sezon sodeluje le v eni sami disciplini, svoj paradni veleslalom.

 

Letos ne tistih nekaj tekem v svetovnem pokalu ni blestela. Mislim, da ni bilo nobene vrhunske uvrstitve. Res je, da je bila na teh OI naš največji up v veleslalomu, ampak na žalost je od upanja ostal samo u oziroma o, kot odstop.

 

Priznam , da sam osebno nisem bil tako razočaran, ker tudi nisem verjel v neko senzacijo, ki jo ponavadi uprizorijo Američanke in kot bomo videli v nadaljevanju OI, Čehinje.

 

Žalostno je, da smučarka, ki že nekaj let trenira le veleslalom ne more doseči večjega uspeha.

 

Ja, res je, znam biti tudi bolj kritičen. Enostavno mi ne gre v račun, kako lahko nekdo tekmuje samo v eni disciplini?  Če že tekmuje v veleslalomu, ne vem zakaj ne bi vsaj še v superveleslalomu? Zagotovo bi ji pomagalo tudi pri boljših vožnjah veleslaloma.

 

Itak pa nisem pristojen za to, naj se strokovnjaki ukvarjajo s tem ali je smotrno tekmovati samo v eni disciplini. Vzemite si za vzgled Tino Maze, pa Michaelo Shiffrin, pa še mnoge druge smučarke.

 

Edina, ki ni razočarala na veleslalomu je mlada, še ne 20letna Meta Hrovat. Naš podmladek, naša prihodnost!

 

Smučarke tekačice so se pomerile na 10 kilometrski prosti tehniki. Alenka Čebašek je v vrhunski konkurenci mnogih skandinavskih astmatičarkah (šokiran nad podatkom, da imajo norveški tekači in tekačice kar 42 sprejev-inhalatorjev, kakršnega je uporabljal tudi naš »dopingiranec« Žiga Jeglič) zasedla fenomenalno 12-mesto.

 

Malce slabše so se odrezale ostale naše, čeprav Anamarija Lampič ni čisto razočarala. Ostalima dvema pa tudi ni za zameriti slabših uvrstitev saj so punce še mlade in so prihodnost našega smučarskega teka.

 

Sledila je še biatlonska ženska preizkušnja na 15 kilometrov. Naši punci sta tekmovali odlično.

 

Anja Eržen je bila vse do zadnjega strelskega postanka na odličnem 6.mestu, potem pa se je njeno streljanje podrlo, tako, da je na koncu zdrsnila na 35.mesto.

 

Še boljša pa je bila Urška Poje, ki je pri svojih dobrih 20tih letih, brez zgrešenega strela, zasedla odlično 12.mesto.

 

Obema iskrene čestitke, tako se zastopa Slovenijo!

 

Naslednji dan je sledil novi vrhunec zanimanja slovenske javnosti. Na sporedu je bil ženski slalom.

 

Vsi s(m)o pričakovali zlato za Shiffrinovo, ampak na začudenje vseh je »ameriško čudo« pristalo na nehvaležnem 4. mestu.

 

Medalje so zasluženo pobrale Švedinja, Avstrijka in Švicarka.

 

Naše punce?

 

Največ smo pričakovali od našega najbolj vročega železa, prejšnje sezone, Ane Bucik, ki pa je zelo razočarala s 24. mestom.

 

Še najbolje se je odrezala Maruša Ferk, na katero pri trolih in kavčarjih letijo najbolj sovražne puščice, ki je zasedla dobro 18 mesto. Mlada Meta Hrovat pa je bila v zlati naši sredini, na 21. mestu.

 

Seveda je bilo po forumih polno gneva in jeza, ampak tega smo že navajeni. 

 

Po eni strani mnogi največ pljuvajo po Maruši, včasih resnično govori malo v tri dni oziroma je malce nespretna v svojih komentarjih, ampak je pa edina naša smučarka, ki se resnično bori in, ki nastopa v vseh disciplinah. Kapo dol Maruša!

 

Mladi Miha Šimenc  je bil naš naslednji tekmovalec. Nastopil je na 15 kilometrski preizkušnji v smočarskem teku, v prosti tehniki. Nastop se mu ni ravno posrečil, saj 88. mesto  resnično ni dobro, ampak ker gre za mladega tekača mu ni kaj zameriti. Bo čez 4 leta bolje, verjamem v to!

 

Sledila je nova tekma hokejistov na olimpijskem turnirju. Ta tekma ni pomenila veliko, zato sem imel občutek, da so se naši po izrednem uspehu proti ZDA malo spočili in odigrali tekmo za Rusi bolj »lagano, sportski«. Poraz nas navijače ni presenetil, ker vemo, da so Rusi zelo močni, je pa nekatere trole in kavčarje spodbudil po pljuvanju, kar pa ni nič novega.

 

Sledil je še moški superveleslalom, ki si ga nisem ogledal. Boštjan Kline me je kar malo presenetil z 10. mesto, kar nikakor ni slabo. Z malo manj napakami pa je bila tudi medalja dosegljiva.

 

Kosi je v svojem stilu dosegel 25. mesto, Čater in Hrobat pa sta odstopila.

 

 

Se nadaljuje….