-       Amanda Jaffe,

-       Jon Dupre osumljen umora senatorja,

-       Nasilnik in zvodnik,

-       V zaporu ubije odvetnika,

-       Pevski zbor iz ulice Vaughn,

-       Tim Kerrigan

-       Visoka politična družba

-       Za vsako ceno

-       Je Dupre morilec?

-       Kdo se skriva za pevskim zborom ulice Vaughn?

 

 

Phillip Margolin je resnično dober.

 

Kot ste lahko opazili gre za serijo, ki sicer vsebinsko ni toliko povezana med sabo, je pa res, da se zgodba posameznih akterjev (npr. odvetnice Amande Jeff) odvija od prve knjige naprej, tako, da je vrstni red knjig tak kot sem jih tudi jaz prebral:

 

-       DIVJA PRAVICA,

-       IZGUBLJENO JEZERO,

-       DRUŽBENIK,

-       OKOVI.

  

Založnik o knjigi

Sreča je opoteča in Amanda Jaffe to nedvomno ve. Z uspešno rešitvijo primera Cardoni je zaslovela v pravniških krogih Portlanda, a kruta usoda je hotela, da je prav ta primer, ki ji je prinesel slavo, močno načel njeno duševno zdravje. Prične dvomiti o svojih sposobnostih, beži pred novimi izzivi in se umika. Njena agonija se konča, ko prevzame primer, ki ga noče nihče drug.

Jon Dupre, ki vodi mrežo deklet na klic na visokem nivoju, je obtožen umora senatorja. Dupre trdi, da ima dokaz o obstoju združenja bogatih in vplivnih mož, ki s silo vodijo vsakdanjo politiko. Skrivnost, ki te može drži skupaj, je način, kako pristopijo druščini – sprejem v bratovščino je pogojen z umorom.

 

Amanda dvomi v nedolžnost svojega klienta, vse dokler je bratovščina ne skuša prisiliti, da bi opustila primer. Odločena, da bo enkrat za vselej opravila s strahom, ki se je drži že od prejšnejga primera, zadevo preiskuje še naprej. Njena odločitev ima usodne posledice – tako za njo kot vse, ki jih ima rada. Stopila je na pot neizmerni uničevalni sili, ki svoje tajne lovke in željo po oblasti razteza vse do mesta predsednika Združenih držav Amerike.

 

OCENA: od 1 do 10 =8