-       Avstralija,

-       Suša,

-       S šibrovko pokončana družina,

-       Je Luke pobil svojo družino in si na koncu sodil sam?

-       Aaron Falk, zvezni agent za premoženjske delikte,

-       Aaron Falk, se po 20tih letih vrne v rodni kraj, od koder sta z očetom odšla pred       20timi leti, ko je padel sum nanj, da je imel prste zraven pri utopitvi njegove              prijateljice Ellie, da se udeleži pogreba svojega nekdanjega prijatelja,

-       Aaron in Luke sta takrat vztrajala, da sta bila usodnega dne, ko se je utopila Ellie     skupaj,

-       Je bila to resnica ali sta kaj prikrivala?

-       V mestu niso navdušeni nad njegovim prihodom,

-       Lukov oče in mati vztrajata, da Aaron ostane v mestu, dokler ne ugotovi ali je bil       Luke resnično zmožen pobiti svojo družino.

 

 

Odličen triler, ki te drži v stalni napetosti.

 

Bomo na koncu izvedeli prave odgovore, ki se nam porajajo ob branju knjige?

 

Ali je Luke pobil svojo družino in potem sodil še sebi?

 

Zakaj sta Luke in Aaron lagala, da sta bila tistega usodnega dne pred 20timi leti v času smrti njune prijateljice skupaj in ali sta imela kaj prste vmes pri  smrti njune prijateljice?

 

Dobra knjiga – ne bo vam žal!

 

Založnik o knjigi:

 

V razpoloženjskem, napetem detektivskem prvencu nagrajene pisateljice Jane Harper z naslovom Suša boste spoznali majhno mesto z velikimi skrivnostmi.

Potem ko zvezni agent Aaron Falk prejme sporočilo z zahtevo, da se udeleži pogreba svojega najboljšega prijatelja iz mladosti Luka, se prvič po dveh desetletjih vrne v rodno mesto. Pred dvajsetimi leti, ko so Falka obtožili umora, je bil Luke njegov alibi. Zaradi oblaka suma, ki mu je visel nad glavo, je Falk z očetom pobegnil iz mesta. Pred kazenskim pregonom ga je rešilo zgolj Lukovo vztrajno zatrjevanje, da sta bila v času zločina skupaj. Zdaj več ljudi ve, da nista povedala po resnici, Luke pa je mrtev.

Sredi stoletne suše se Falk in lokalni detektiv sprašujeta, kaj se je v resnici zgodilo Luku. Ko začne Falk nerad preiskovati, ali je razlog za Lukovo smrt kaj drugega, kot se zdi na prvi pogled, priplavajo na površje dolgo zakopane skrivnosti in z njimi tudi laži, ki so ju preganjale. Falk bo odkril, da imajo vsa mala mesta velike skrivnosti.

 

OCENA: od 1 do 10 = 7