-       Harry Bosch – se vrne iz upokojitve.

 

-       Enota za odprte in nerešen primere.

 

-       Pred 16timi leti umor črnega dekleta.

 

-       DNK analiza pokaže na človeka, ki je bil v stiku z najdeno pištolo, ki je umorila dekle.

 

-       Povezava kaže na vpletenost Policije?

 

-       Odličen zaplet in razplet.

 

Gre za zadnjo, pri nas izdano knjigo Michaela Connely-a, v kateri ima glavno vlogo Harry Bosch in se dogaja pred ekranizacijo BOSCHA (o tem sem pisal že v prvi knjigi).

 

Naslednja knjiga o Harry-u Boschu je knjiga MESTO KOSTI, ki se dogaja v I. sezoni serije BOSCH in je nisem prebral, ker sem pač gledal serijo.

 

Je pa še ena knjiga Michaela Connely-ja in sicer ODVETNIK V LINCOLNU, po kateri pa je bil posnet film CENA RESNICE

 (http://www.imdb.com/title/tt1189340/?ref_=nv_sr_4 ) in sem si ga tudi že ogledal, tako, da knjige ne bom prebral.

 

 

Založnik o knjigi

Po treh letih se detektiv Harry Bosch vrne med policiste. Dodeljen je v enoto, ki rešuje odprte in nerešene primere, njegova partnerica znova postane Kizmin Rider. Skupaj raziskujeta umor šestnajstletne Rebecce Verloren iz leta 1988. Najhuje je še vedno nerešeni umor prizadel starše: mati je obtičala v preteklosti in ne zna znova zaživeti, oče se je vdal alkoholu in postal brezdomec.

Z vnovično analizo vzorca z morilskega orožja preiskovalci odkrijejo DNK, ki pripada nacističnemu prestopniku Rolandu Mackeyju, zdi pa se, da njegovo krivdo potrjuje tudi dejstvo, da je bila žrtev mešane rase. Toda stvari niso tako preproste, kot se zdijo. Bosch in Riderjeva brskata po preteklosti, odkrivata nove podrobnosti in se celo dotakneta zarote med policisti.

Roman ima vse, kar bralec pričakuje od dobre kriminalke: žrtev, osumljence in nepričakovan obrat. Connellyjev slog in občutek za podrobnosti sta fascinantna. Zaplet je hiter in oster, dogodki pa imajo zelo močno moralno sporočilo. To je zgodba o umoru, a tudi zgodba, polna žalosti in bolečine, zgodba, ki govori o tem, kaj je v življenju resnično pomembno.

 

 

OCENA: od 1 do 10 = 8