Ravno sem prišel domov. Bil sem na stadionu v Stožicah in spremljal nogometni derbi Olimpija:Maribor.

 

Lahko rečem, da sem zelo razočaran.

 

Razočaran sem nad porazom moje Olimpije, še bolj pa sem razočaran nad  tako imenovanimi navijači.

 

Pa ne samo nad navijači.

 

Razočaran sem tudi nad varnostnimi službami, ki so bile na stadionu v Stožicah in seveda na posebnimi policijskimi enotami, ki so prav tako bile prisotne na stadionu.

 

Še najbolj neumorni pa so bili gasilci, ki so poskrbeli za bakle, ki so jih zmetali pripadniki Viol in nekaj tudi s strani Green Dragonsov.

 

Čeprav gre za kavč analizo, bom samo na kratko povzel, kako sem videl današnjo tekmo.

 

Prvo kot prvo moram poudariti, da je bila zmaga Maribora čista kot solza.

 

Sem pa močno razočaran nad selekcijo Olimpije, posledično tudi na mladega nadobudnega trenerja Luko Elsnerja.

 

Ne gre se za to, da bi koga posebej pokritiziral, ampak, kot sem že nekajkrat v zadnjem letu ali dveh, pisal o Olimpiji, se mi zdi, da je selekcija nogometašev Olimpije še vedno slaba.

 

Iz neba se je videlo, da se je npr. ena novejših okrepitev, nekdanji hrvaški reprezentant Benko, danes pokazal v dokaj slabi luči. Že iz nekaj sto metrov se vidi, da je možakar vsaj 5 kg pretežak. Posledično je seveda zelo počasen in nenevaren za gol.

 

Po prvem polčasu je popolnoma izgubljenega Elekeja, zamenjal še en izgubljeni sin Sierre Leoneja, Wobay.

 

Bil sem zgrožen. Wobay, ki na zadnjih tekmah ni pokazal pametnega……

 

Ko sem ob zaostanku 0:2 v 53.minuti pričakoval, da bo trener Elsner na klop le potegnil neučinkovitega Benka,  je Elsner zamenjal Matiča in  to z Miškičem.

 

Pričakoval sem, da bo takoj na plan potegnil izrazitega napadalca Etiena Velikonjo, vendar sem se uštel.

 

No šele v tretje, dokaj pozno, proti zaključku tekme je Velikonja dobil priložnost. Zamenjal je sicer še vedno neuporabnega Kirma, ampak neučinkovit in pretežak Benko, pa je še vedno ostal na igrišču in sicer čisto do konca tekme.

 

Dobil sem občutek, da bi lahko igrali še eno uro ali dve in več kot en gol Olimpija, ne bi mogla doseči. No edini gol za Olimpijo je dosegel, do tedaj tudi dokaj nevidni Kronaveter v izdihljajih tekme.

 

Kot sem že napisal. Maribor je zmagal zasluženo, Olimpija pa bo morala na čelu s trenerjem Lukom Elesnerjem še veliko delati, predsednik kluba pa bo moral še malo bolj seči v žep in poiskati še kakšno učinkovito okrepitev.

 

 

Kot sem že na začetku omenil, pa so me zelo razočarali navijači Maribora oziroma Viole, ki so kar nekajkrat prekinile tekmo s svojimi neumnostmi.

 

Še bolj pa me moti neučinkovitost varnostnih služb in konec koncev tudi neposredovanje policije  na stadionu ob incidentih.

 

O tem pa bom pisal kaj več v ponedeljek.