Čeprav po navadi napišem KAVČ ANALIZO po tekmi(ah) slovenskih reprezentanc v nogometu, košarki, hokeju ali po velikih tekmovanjih, sem se odločil, da se oglasim. Seveda bolj na kratko.

 

Vzrok je današnja odpoved našega odličnega nogometaša Kevina Kampla, igralca Bayerna iz Leverkusna, Slovenca, rojenega v Nemčiji in standardnega slovenskega nogometnega reprezentanta.

 

Lahko rečem, da me je s svojo potezo šokiral, najbrž ne samo mene, po vsej verjetnosti vse naše navijače.

 

Novica ni prišla iz prve roke. Prvi, ki je objavil novico, da Kampla ni na Brdu pri Kranju, je objavil športni časnik Ekipa – darilo športu!

 

Po Ekipi so to, lahko rečemo, šokantno novico, povzeli še vsi ostali internetni mediji.

 

Ne, Kevin Kampl, se ni poškodoval. Kevin Kampl je preutrujen, takoj je povedal sam. Odigral je 9 tekem v enem mesecu in posledično je preutrujen za nastop v slovenskem reprezentančnem dresu. No sedaj sem prebral, da naj bi odigral 7 tekem v treh tednih.

 

Nimam pravice nikoga obsojati in tudi njega ne bom.

 

Nogometaš se je tako odločil in vso pravico ima, da se odloči tako.

 

Tudi Josip Iličić se je pred meseci tako odločil in si je na našo srečo, dokaj hitro premislil.

 

V ozadju obeh »odpovedih« naj bi bil spor s selektorjem naše reprezentance Srečkom Katancem.

 

Kot je izjavil Kevin, naj bi si s Srečkom, po tekmi z Litvo izmenjala nekaj besed, nekaj sms-ov, vendar naj to ne bi bil vzrok njegovega neprihoda na Brdo.

 

Seveda se v zadnjem času, no lahko rečem, že zadnji dve leti, s strani nas kavčarjev, zahteve po odstopu Srečka Katanca, ker nismo bili uspešni na zadnjih kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo.

 

Priznam, da sem bil med njimi.

 

Svoje videnje sem argumentiral v nekaterih prejšnjih zapisih in se ne bom ponavljal.

 

Seveda s(m)o vsi kavčarji skočili o tej zadnji novici in večina je za to okrivila Srečka Katanca.

 

Jaz sem se ob tem zadržal in za to potezo Kevina Kampla nikakor ne obtožujem Srečka Katanca.

 

Absolutno se strinjam, da bi moral Srečko Katanec že pred pričetkom teh kvalifikacij, svoj selektorski stolček prepustiti komu drugemu.

 

Komu? Ne vem!

 

Ampak, če je še vedno selektor in so pred nami dve zelo pomembni tekmi, pustimo Srečka pri miru- Pustimo ga, da opravi svoj posel, ker nihče ga ne bo menjal sedaj, pred tema dvema tekmama.

 

NIHČE!

 

Če pa bosta ti dve tekmi rezultatsko neuspešni oziroma, če bo igra reprezentance slaba oziroma s kadrom, ki ga je na priprave poklical Srečko, pa lahko zopet zahtevamo, da se selektor zamenja.

 

Prepričan pa sem, da bo ob neuspehu, sam Srečko videl, da tako ne bo šlo več naprej.

 

Glede Kevina Kampla pa bi povedal sledeče. Kevina zelo cenim. Zelo rad gledam tekme, ki jih igra, tako v svojem klubu, kot v reprezentanci, ampak, REPREZENTANCA JE SVETINJA! 

 

Tukaj ni prostora za kakršnekoli zamere!

 

Prepričan sem, da je v tem nogometnem tempu v vseh elitnih ligah, zelo veliko igralcev, ki igrajo v enakem tempu in si ne »privoščijo«, da bi dali košarico, ne samo selektorju Srečku Katancu, temveč vsem nam navijačem slovenske nogometne reprezentance.

 

Navijači slovenske reprezentance pride(m)jo na tekme gledat naše najboljše nogometaše in zaslužijo si, da se na igrišču pojavi naša najboljša možna izbrana vrsta.

 

Tudi Srečko, marsikoga, ki bi si zelo zaslužil vpoklic v reprezentanco, ne pokliče, zaradi svojih lastnih zamer, ki jih nihče, razen on, ne pozna.

 

Pustimo, da naši fantje, ki so se odzvali vabilu, da častno zastopajo naše vrste, pridejo igrišče in na njem pustijo svoje srce.

 

Tekmi sta izrednega pomena in stopimo vsi skupaj, kot pravi navijači in držimo pesti tako za Srečka Katanca, kot za vse naše junake!

 

Časa za kritiko bo po obeh tekmah več kot dovolj!

Za konec bi pa še nekaj dodal. Nerazumljiva pa mi je takšna komunikacija. Ali je tako težko poklicati selektorja in mu povedati vzrok za svojo odsotnost?

To pa je stvar bontona!