Drugi del trilogije Alexandra Soderberga.

Že nekaj časa je minilo odkar sem prebral prvo knjigo, zato sem imel na začetku knjige nekaj težav, da sem se spomnil glavnih junakov.

Veliko akcije in dobrega branja.

Knjiga se bere zelo tekoče, veliko je glavnih junakov in na koncu seveda še čakamo zadnjo knjigo trilogije o Sofiji Brinkmann.

 

Založnik o knjigi

 

Vse od trenutka, ko je mafijec Hector Guzman po brutalnem napadu v komi, Sophie obžaluje, da se je zapletla z njim in njegovo družino. Hectorjeva desna roka, Aron Geisler, si ves čas prizadeva, da bi potapljajočo se kriminalno združbo obdržal na površju. Sophie nehote postane protagonistka v igri, kjer se pravila nenehno in hitro spreminjajo, in kjer prijateljstvo ter pripadnost družini ne pomenita kaj dosti. »V igri« pa je nenadoma tudi usoda njenega sina Alberta.


Alexander Söderberg je, preden je napisal Andaluzijskega prijatelja, pisateljske izkušnje nabiral kot televizijski scenarist. Njegov literarni prvenec je doživel izjemen uspeh, saj ga berejo že v najmanj petintridesetih državah. Danes šestinštiridesetletni avtor živi z družino na jugu Švedske, roman pa je drugi iz trilogije Sophie Brinkmann.

 

OCENA: od 1 do 10 = 8