Petnajsto mesto na moji lestvici TOP FILMOV 21, zaseda kultni film iz leta 1986, ki je takrat dvignil na noge ogromno gledalcev in povzdignil Toma Cruisa med zvezde. Gre seveda za film »TOP GUN«

 (http://www.imdb.com/title/tt0092099/?ref_=nv_sr_1) in

 (https://en.wikipedia.org/wiki/Top_Gun )

Kdo ne bo pozabil odličnega Toma Cruisa v vlogi pilota »Mavericka«, Val Kilmerja v vlogi njegovega največjega konkurenta »Icemana« in odlične Kelly McGilis v vlogi inštruktorice na šoli Top Gun.

Ko Tom pristane v tej elitni ameriški šoli za vojne pilote si zada cilj, da postane najboljši v razredu in da kot tak kasneje postane inštruktor ameriških pilotov na tej šoli.

V filmu spremljamo odlične polete ameriških lovcev, tragedijo ob izgubi partnerja Goosa in Maverick se ob tem počuti odgovornega.

Zaljubi se v učiteljico na šoli Charlie in po zaključku šolanja sledi še intervencija v slogu ameriških scenarijev in srečen konec filma.

Odlična letala, atraktivni prizori, hitrost, ljubezen, drama in akcija je vse kar najdemo v tem filmu.

Trailer : https://www.youtube.com/watch?v=qAfbp3YX9F0

Kdo se ne spomni pesmi »You lost that loving feeling«, ki si jo lahko predvajate na tem kliku : (https://www.youtube.com/watch?v=HDi7qOhECW8 ) in kultne pesmi »Take my brathe away« (https://www.youtube.com/watch?v=gafFMOJ7B3I ).

Film sem si že večkrat ogledal, nazadnje prek kakšnim letom in še vedno mi je TOP.

Tom Cruise pa si je s tem filmom zagotovil vstop v elito igralcev z najvišjimi honorarji.